Rodzina - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rodzina

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez itzkuba (2022-03-22 23:41:36)

Temat: Rodzina

Nie wiem czy to dobry temat ale sam nie wiem gdzie to wstawić

Nie wiem też od czego mógłbym zacząc ale tak nigdy nie miałem dobrych relacji z rodzinka w szczególności z matką czy to z ojcem wręcz doszło można powiedzieć że do Takiego stanu że nieważne kto powie do mnie cokolwiek z rodziny czuję w środku ogromną złość i mam ochotę mówić żeby nic do mnie nie mówili ale w bardziej agresywny sposób Też przestałem jeździć od roku na jakiekolwiek święta do rodziny bo czułem się źle przez wzgląd na to że w sumie to nigdy nie uważałem Tych ludzi za rodzinę a bardziej za obcych mi ludzi i Też przez to że nigdy nie czułem Tej magi świąt idąc dalej ostatnio Też zacząłem nowy związek nawet mam dość dobry kontakt z jej rodziną i ostanio zaczęli się pytać czy nie przyjadę może do nich na święta wiem że mojej dziewczynie na Tym zależy wiem że Też poeinenem z nią pogadać ale nie wiem za co się zabrać... Chodzi o to że w sumie Trochę nieswojo bym się mimio wszystko czuł będąc hmm... Takim " obcym" wśród jej rodzinie w szczególności że wiem że dziwczyna rozmawiała z swoją mamą na Temat moich kontaktów z rodziną i mam lekkie wrażenie że to Też może wziąć się z listosci sam czuję wewnętrznie że jeśli bym się zgodził to wziąłbym sobie Trochę dużo na głowę¿ Może brzmieć to śmiesznie ale starsznie mnie to trapi też uważam że hm... Nie dojrzałem psychicznie¿¿ Do Takiego szybkiego kurcze... Nie wiem jak to ująć wejścia mówiąc ogólnikowo ”w miłość rodzinną ”?

Wiem że ciężko jest to wszystko że sobą pogodzić bo jak wspomniałem wiem że kobiecie zależy żebym był ale eh... nie wiem już sam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rodzina

Ja mam staroświeckie podejście i uważam, że święta są dla rodziny, a Ty ich rodziną nie jesteś, więc grzecznie odmów.

3

Dodając... zbyt krótko się znacie, powiedz dziewczynie, że lepiej będziesz się czuł, jak spędzisz święta u siebie, bo ona pewnie myśli odwrotnie...Zresztą ona może jeden dzień spędzić z rodziną, drugi z Tobą.

4

A ja tam nie widzę problemu. Święta są dla tych, którzy chcą je razem spędzić i tyle. Oni chcą je spędzić z Tobą, autorze, i myślę, że tę litość mogłeś sobie sam wymyślić - bo przecież nie ma za tym żadnych przesłanek, może Ty sam czujesz się godny litości? Natomiast skoro Ty nie chcesz z nimi spędzić świąt, to po prostu odmów - krótko jesteście razem, nie masz obowiązku od razu wskakiwać w życie rodzinne, jeśli Cię to przerasta. I dziewczyna powinna to zrozumieć. Krótko mówiąc, zrób, jak uważasz, bo - moim zdaniem - w żadnej opcji nie ma nic złego.

5

Boisz się, że jak teraz pójdziesz to już będziesz musiał chodzić zawsze?
I kto wie okaże się, że ci jej rodzice grają w podobne gierki jak twoja rodzina i znowu się uwikłasz w te świąteczne "rodzinne" klimaty?

6 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-03-23 14:24:50)

Co innego jechać w święto do jej rodziców na 2 godz., a co innego na całe dwa dni, na tę drugą opcję, to bym się nigdy nie pisała w tej sytuacji.
Ona też już nie musi spędzać z rodzicami całych świąt jak ma partnera czy nawet męża w przyszłości, bo będzie miała swoją rodzinę.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rodzina

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024