Zdrada kochanka rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada kochanka rozstanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Ona3111 (2022-02-05 02:06:10)

Temat: Zdrada kochanka rozstanie

Hej. Pisze tu bo jest mi cholernie ciężko.  Sa momenty takie jak ten ze nie daje rady sobie. Historia wygląda tak. 11 lat zwiazku. 8 letnie dziecko.  Wszystko byko ok. Nic nie zapowiadalo tego ze partner ma kochanke. Normalnie sypialismy ze sobą spedzali czas. Jakies 3 tyg temu Nagle on zaczal nie wracac po pracy.  Przychodził później wypity. Zdarzylo sie wkoncu ze 2 razy nie wrocil na noc. Wrocil nad ranem. Mowil ze ma problemy nie radzi sobie po smierci mamy. Baa nawet poszedl do psychologa.  Az tu pewnego dnia po kolejnym jego wyjsciu odkrylam ze od 3 tyg czyli od wtefy kiedy zaczely sie problemy w domu pisze caly czas z jakimś numerem. Zadzwonilam. Okazalo sie ze mnie zdradza. Ze kogos poznal. Kobieta starsza od niego o 10 lat. Plus poznal znajomych ktorzy ciągle piją. Ją poznał przez nich wlasnie na takiej jednej popijawie. Przez te 3 tygodnie potrafil olewac dziecko.  Przykład wiedzial ze ma cos zrobic z nia do szkoly ( ja bylam w pracy) mowil ze wroci i nie wracal. Mowil ze kocha nie daje rady sobiw ma depresje.  A tymczasem zabawial sie w najlepsze. Rozstalismy sie oczywiście.  Mowil ze Bedzie sam ze bedzie walczyl o nasza rodzine i o to zebym mu wybaczyla. Po czym dwa dni pozniej okazalo sie ze znow jest z nia. Rozmawialam z nia. I mi przedstawił inną wersje jej inną. Ale ona nadal z nim jest spotyka sie. Mi jest cholernie ciezko. Boli mnie to jak on tak z dnia na dzien mogl przekreślić nasza rodzine. Wiem ze nie jest wart moich łez. Sa momenty ze mysle sobie ze lepiej mi bedzie bez niego. Ze po tym co zrobil nic juz nie wyszloby z tego zwiazku. Ze jest mi obojetny. Ale sa tez takie momenty jak ten ze cholernie mi go brakuje.  Ze chciałabym żeby wrocil. Ze chce mi sie płakać i nie daje rady. Zostawil mnie z dzieckiem sama. Z wszystkimu obowiazkami. Dziecko tez strasznie przezywa nasze rozstanie. Najgorsza jest chyba ta mysl ze on odszedl do kochanki. Rozstalismu sie zaledwie 5 dni temu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada kochanka rozstanie

I tak po 11 latach, podczas których był zapewne wspaniałym mężem i ojcem, nagle, jak chorągiewka, znalazł towarzystwo co pije i 10 lat starsza kochankę?
I przez te 11 lat układało się miedzy wami wspaniale? I tak nagle wszystko się zepsuło?
Ja to myślę ze było wiele znaków ostrzegawczych ale pewnie ich nie widziałaś, albo nie chciałaś widzieć.

3

Bardzo to przykre. Życzę dużo siły.

4 Ostatnio edytowany przez cisza to ja (2022-02-05 10:13:29)

Ona3111 napisał/a:

/./
Zadzwonilam. Okazalo sie ze mnie zdradza. Ze kogos poznal. Kobieta starsza od niego o 10 lat. Plus poznal znajomych ktorzy ciągle piją. Ją poznał przez nich wlasnie na takiej jednej popijawie. Przez te 3 tygodnie potrafil olewac dziecko.  Przykład wiedzial ze ma cos zrobic z nia do szkoly ( ja bylam w pracy) mowil ze wroci i nie wracal. Mowil ze kocha nie daje rady sobiw ma depresje.  A tymczasem zabawial sie w najlepsze. Rozstalismy sie oczywiście.  Mowil ze Bedzie sam ze bedzie walczyl o nasza rodzine i o to zebym mu wybaczyla. Po czym dwa dni pozniej okazalo sie ze znow jest z nia. Rozmawialam z nia. I mi przedstawił inną wersje jej inną. Ale ona nadal z nim jest spotyka sie. Mi jest cholernie ciezko. Boli mnie to jak on tak z dnia na dzien mogl przekreślić nasza rodzine.Wiem ze nie jest wart moich łez. Sa momenty ze mysle sobie ze lepiej mi bedzie bez niego. Ze po tym co zrobil nic juz nie wyszloby z tego zwiazku. Ze jest mi obojetny. Ale sa tez takie momenty jak ten ze cholernie mi go brakuje.  Ze chciałabym żeby wrocil. Ze chce mi sie płakać i nie daje rady. Zostawil mnie z dzieckiem sama. Z wszystkimu obowiazkami. Dziecko tez strasznie przezywa nasze rozstanie. Najgorsza jest chyba ta mysl ze on odszedl do kochanki. Rozstalismu sie zaledwie 5 dni temu.

Na teraz wszystko jest świeże, a myśli mocno buzują.
W dolnej części swojego postu zawarłaś odpowiedź.
Partner wybrał zabawowo-alkoholowe życie i trudno mu będzie wyplatać się
z takiego układu.
Załóżmy, że się jednak po jakimś czasie otrząśnie z tego marazmu i zechce do
Ciebie wrócić, czy mogłabyś spać spokojnie myśląc, czy nie wywinie Ci ponownie takiego numeru?
A jeśli wpadnie w alkoholizm, co wcale takie trudne nie jest, będziesz mogła
z nim żyć?
Teraz nie zmarnuj czasu na oczekiwanie powrotu swojego partnera, a składaj
do sądu pozew o alimenty na dziecko.
Zbieraj dowody na zaniedbanie emocjonalne z dzieckiem do ewentualnego
pozbawienia władzy rodzicielskiej.
Córcia ma 8 lat więc dasz sobie radę, ułożysz sobie życie bez niego powoli, bo
kobiety są silne mimo wszystko.

5

Bbaselle napisał/a:

I tak po 11 latach, podczas których był zapewne wspaniałym mężem i ojcem, nagle, jak chorągiewka, znalazł towarzystwo co pije i 10 lat starsza kochankę?
I przez te 11 lat układało się miedzy wami wspaniale? I tak nagle wszystko się zepsuło?
Ja to myślę ze było wiele znaków ostrzegawczych ale pewnie ich nie widziałaś, albo nie chciałaś widzieć.

Serio? Wina ofiary a nie typa, ze jest gnojkiem?

6

Autorka napisała że po śmierci mamy coś w nim pękło, a raczej wyszła jego prawdziwą osobowość.  Jest słabym facetem po prostu. Pewnie udawał dojrzałego mężczyznę, którym tak naprawdę nigdy nie byl niestety.
Nie wiem co Ci poradzić. Możesz mu dac ostatnią szansę  pod warunkiem terapii  od razu i odcięcia się od towarzystwa.
A jeśli się na to nie zdobędzie, odetjnij się Ty.
Ustal kontakty z dzieckiem a jego unikaj.

7

PainIsFinite napisał/a:
Bbaselle napisał/a:

Nigdzie nie napisałam ze jej wina, rozumiem różne sytuacje życiowe, ale tutaj na prawdę cos musiało się dziać wcześniej czego ona może nie zauważyła. Taki obrót o 180 stopni w alkoholika i babiarza?  Jeśli faktycznie jest to wszystko podyktowane strata matki i depresja to faktycznie najpierw musi się odciąć od tego wszystkiego, po czym terapia i powolne dochodzenie do 'normalności'. Ale niestety nie chce mi się wieżyc e tak nagle on się tak zmienił. Może zawsze taki był tylko skrzętnie to ukrywał ale ostatnie wydarzenia spowodowały ze przestało mu zależąc na wszystkim. Rozstali się 5 dni temu wiec wszystko jest jeszcze świeże - może powinni mieć trochę czasu na przemyślenie co z tym dalej zrobić.

8 Ostatnio edytowany przez Mimi5 (2022-02-05 20:08:25)

Bbaselle napisał/a:
PainIsFinite napisał/a:
Bbaselle napisał/a:

Nigdzie nie napisałam ze jej wina, rozumiem różne sytuacje życiowe, ale tutaj na prawdę cos musiało się dziać wcześniej czego ona może nie zauważyła. Taki obrót o 180 stopni w alkoholika i babiarza?  Jeśli faktycznie jest to wszystko podyktowane strata matki i depresja to faktycznie najpierw musi się odciąć od tego wszystkiego, po czym terapia i powolne dochodzenie do 'normalności'. Ale niestety nie chce mi się wieżyc e tak nagle on się tak zmienił. Może zawsze taki był tylko skrzętnie to ukrywał ale ostatnie wydarzenia spowodowały ze przestało mu zależąc na wszystkim. Rozstali się 5 dni temu wiec wszystko jest jeszcze świeże - może powinni mieć trochę czasu na przemyślenie co z tym dalej zrobić.

Nie zgodzę się z Tobą. Na pewno miał jakieś wady jak każdy z nas, ale skoro nie wierzysz, że nagle się tak zmienił to znaczy, że nie trafiłaś na takiego faceta. Mojego męża nie poznaje aktualnie nikt z rodziny i znajomych. Ja sama też już przestałam... Człowiek z którym żyłam zniknął, zniknął ojciec którym był, syn, wnuk, brat... Więc uwierz, że takie sytuację się zdarzają. Zapewne w trakcie całego związku były jakieś sprzeczki, lepsze  lub gorsze chwile, każde z nas miało wady i zalety. Tylko, że to o czym pisze Ona3111 to amok w którym jest jej mąż, mój mąż, i pewnie wielu innych których historie pojawiły się na tym forum. Aktualnie do męża autorki żadne racjonalne argumenty nie docierają. Nie wierzę w te bajki o depresji, przerabiałam te same teksty, że on sobie nie radzi, że taki biedny, żebym mu dała czas, a to był czas na ułożenia życia z kochanką i dokładnie to samo zero zainteresowania dziećmi tylko picie i imprezy.

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-02-05 19:45:51)

Dokładnie jest jak Mimi piszesz, człowiek którego się znało nagle znika chociaż często Nic nie zapowiada katastrofy, nie ma oddalenia, kłótni, złych chwil w związku.
Masz wrażenie że jesteś wdową, tylko nie ma gdzie znicza zapalić, a na dodatek w miejsce męża ma się często wrogiego typa i przerażone dzieci.
No i jeszcze to wrażenie że powinnaś go ratować bo dzieje się coś złego.
Gerda w końcu uratowała Kaja z rąk złej Królowej Śniegu, prawda..?
Ale ta bajka jakoś wyjątkowo nie przekłada się na real.
Na pocieszenie autorce powiem że mimo iż teraz jest w czarnej du.., to jeszcze zaświeci słońce i będzie dobrze.

10

Tylko jako towarzystwo mogę pomóc. Bo co tu poradzić? Przykra sprawa, wiadomo, ale i element krajobrazu.

Dodam, że znam kilku takich dobrych poczciwych mężów, którzy mają trochę inne oblicze, w zależności w jakim środowisku aktualnie spędzają czas. Inne oblicze dla rodziny, czyli rodziców i żony oraz wspólnych przyjaciół a zupełnie inne dla osobistych kolegów i koleżanek. Można długo starać się utrzymywać pozory, jedni pękną wcześniej, drudzy później, jeszcze inni być może nigdy bądź ujdzie im to płazem jako chwilowa niepoczytalność. No ale w jakąś natychmiastową ewolucję też nie wierzę. Być może śmierć matki dała mu tylko jakieś usprawiedliwienie, by pobyć trochę dłużej tym drugim sobą. Nie wiem. Tak tylko mi się skojarzyło.
Z taką wiedzą o drugim obliczu dobrego męża dziwnie się patrzy np na te wszystkie fotki, gdzie się parki uśmiechają i sobie serduszka wysyłają… pewnie jest to jeden element rzeczywistości ale… i takie żony sobie dałyby rękę uciąć… nie chce się tego niszczyć, więc jest tylko osobista refleksja… obserwacja zaledwie.
Eh… czasem się takie rzeczy wydadzą i wtedy obserwator odczuwa jakiś rodzaj ulgi, w stylu „uff… iluzja runęła”.
Nic mądrego nie mam chyba do powiedzenia. Dbaj o siebie!

11 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-02-06 10:24:05)

Możliwe że jest tak jak mówisz. EX miał takie towarzystwo samych singli zresztą,  o których coś tam wiedziałam,  ale że w naszym związku było dużo wolnośći obustronnie,  zresztą z mojej inicjatywy,  to nie znałam tych ludzi. Może tam był inną osobą.  Pewnie tak..
Albo inaczej: tam był sobą.
W rezultacie podsumowanie relacji wychodzi na plus zdradzonemu, bo mógł być sobą przez wiele lat związku który uważał za szczęśliwy, a nie czuł się jak w klatce.

Autorce współczuję,  bo wiem jak wielki to zawód, ale pozostaje go przezýć.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada kochanka rozstanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024