Suplementacja kolagenem w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Suplementacja kolagenem w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Suplementacja kolagenem w ciąży

Hej! Jestem w 5 miesiącu ciąży i od 2 miesiąca stosuję kolagen Collibre. Zauważyłam szereg pozytywów - nie mam ani jednego rozstępu, a genetycznie mam do nich dużą skłonność. Skóra jest jędrna i nawilżona. Mam spory brzuszek jak na 5 miesiąc i rozstępy powinny się już pojawić… Czy Wy też suplementujecie kolagen? Jakie suplementy warto włączyć dodatkowo? Dajcie znać jak Wy dbacie o siebie w tym czasie, chętnie się zainspiruję ♥️

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Suplementacja kolagenem w ciąży
Florentyna95 napisał/a:

Hej! Jestem w 5 miesiącu ciąży i od 2 miesiąca stosuję kolagen Collibre. Zauważyłam szereg pozytywów - nie mam ani jednego rozstępu, a genetycznie mam do nich dużą skłonność. Skóra jest jędrna i nawilżona. Mam spory brzuszek jak na 5 miesiąc i rozstępy powinny się już pojawić… Czy Wy też suplementujecie kolagen? Jakie suplementy warto włączyć dodatkowo? Dajcie znać jak Wy dbacie o siebie w tym czasie, chętnie się zainspiruję ♥️

Tylko i wyłącznie te suplementy, ktore zaleci lekarz prowadzący po wykonaniu badań... każdy suplement i lek powinien byc zaakceptowany przez lekarza. I lepiej brać ich mniej niż więcej "bo tak". Aczkolwiek Ty i tak przyszłaś tylko z reklamą, za chwilę pewnie pojawi się babka od gotowanych kości...

A rozstępy nie zależą od tego, co się stosuje, są kobiety które nic nie stosują i nie mają.

3

Lady Loka napisał/a:
Florentyna95 napisał/a:

Tylko i wyłącznie te suplementy, ktore zaleci lekarz prowadzący po wykonaniu badań... każdy suplement i lek powinien byc zaakceptowany przez lekarza. I lepiej brać ich mniej niż więcej "bo tak". Aczkolwiek Ty i tak przyszłaś tylko z reklamą, za chwilę pewnie pojawi się babka od gotowanych kości...

A rozstępy nie zależą od tego, co się stosuje, są kobiety które nic nie stosują i nie mają.

Proponuję w ogóle nie rozmawiać, nie poruszać tematów, nie rekomendować XD   Aż boję się napisać, że w ciąży  suplementowałam witaminę D  XD.    Też dużo dobrego słyszałam  o suplementacji kolagenem. Z chęcią zapoznam się z produktami tej firmy.

4

RóżaBukiet napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Florentyna95 napisał/a:

Proponuję w ogóle nie rozmawiać, nie poruszać tematów, nie rekomendować XD   Aż boję się napisać, że w ciąży  suplementowałam witaminę D  XD.    Też dużo dobrego słyszałam  o suplementacji kolagenem. Z chęcią zapoznam się z produktami tej firmy.

A to ciekawe, że chcesz się ZAPOZNAĆ z produktami tej firmy skoro:

RóżaBukiet napisał/a:

Od ponad miesiąca piję kolagen od Collibre

Ile zapłacili za reklamę?

A w ciąży powinno się suplementować to, co zaleci lekarz.

5 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2022-01-08 12:41:31)

Znaczy dla sprostowania.  Każdy suplement warto skonsultować  z lekarzem podczas ciąży.  Natomiast  kolagen jest z tych  "bezpiecznych"  suplementów  podczas  ciąży,  o ile nie wystąpią  jakieś niepożądane efekty,  a każdy organizm jest inny,  a na kobietach w ciąży nie robi się testów....  Jeśli kolagen jest czysty,  nie ma w sobie dodatków  i nie występują  negatywne skutki,  to naprawdę z doświadczenia,  lekarze nie odradzaja.  Kolagen przecież występuje naturalnie w organizmie  a podczas ciąży,  jest większe zapotrzebowanie.  To czy ktoś chce stosować  kolagen to kwestia  indywidualna,  zawsze zachęcamy do konsultacji lekarskiej.

Edit,  Loka,  powiem Ci ze szczerze  nie zawsze  lekarz dobrze  doradza.  Znam przypadki  kobiet z dużymi  niedoborami podczas ciąży,  słaba dieta i przyswajanie,  a lekarz dalej żeby nic nie stosować, lekarzy warto słuchać,  ale polecam konsultacje z innymi specjalistami i swój rozum wink

No i na faktyczne  zapotrzebowanie kolagenu,  bez względu na ciążę czy też nie,  wpływa  tak wiele różnych kwestii,  że ciężko jednoznacznie  stwierdzić  czy  jest konieczność,  czy to też zbędne.

6

Tylko Istotko, tutaj masz reklamę jak byk smile 4 konta, 3 tematy i ciągle ta sama firma się pojawia.
Nie ma takich zbiegów okoliczności.

A co do suplementacji to najpierw badania, potem suplementy. Branie w ciemno jest słabe, ja bym przebadała, a potem skonsuktowała z lekarzem ewentualnie co brać.

7

Loka,  edytowalam dla sprostowania.  Natomiast  jeśli chodzi o samą  ciążę,  to szczerze są suplementy które można  brać w ciemno.  To że  coś się mieści "w normie" wyników badań,  to też nie jest wyznacznik.  Zakładając świat  różowych  koni itp,  wszystko powinniśmy dostarczyć wraz z dieta,  ale przy obecnej jakości Pożywienia, nawet z tych dobrych źródeł i prxy podwójnym  zapotrzebowaniu,  jest to cholernie trudne by nie potrzebować  wsparcia.  Ogólnie  jestem zwolenniczka  by wszystko dostarczyć naturalnie,  tak też prowadzę swoją dietę,  ale podczas ciąży nawet kwasy omega EPA i Dha  naturalne dostarczenie  tego co potrzebujemy,  skutkuje również dostarczeniem metali ciężkich. Tak więc przykładem czegoś co możemy brać w ciemno,  są te niezbędne kwasy omega,  dla zdrowego rozwoju  płodu. Jeśli chodzi o kolagen, zwykle  jest polecany ale to też kwestia wielu czynników. 

A to że to reklama,  to wiem, ale może komuś się przyda poruszony temat wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Suplementacja kolagenem w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024