Mówi że nie ufa sobie po alkoholu na imprezie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że nie ufa sobie po alkoholu na imprezie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Mówi że nie ufa sobie po alkoholu na imprezie

Cześć dziewczyny, mam 20 lat i jestem w 2,5 letnim związku, mieszkamy aktualnie w Norwegii. Mamy swoje wzloty i upadki, ale generalnie to raczej dobrze nam się układa. W większości jest kochany i troskliwy wobec mnie, zawsze gdy jest coś nie tak jest przy mnie. Ma swoje humorki jak każdy ale nawet gdy jest naburmuszony, gdy widzi że coś mi jest to się mną zaopiekuje.

Mam do niego całkowite zaufanie i biorę go za chłopaka który wie co robi. Nie ma też dla mnie żadnego problemu gdyby chciał gdziekolwiek się wybrać.
Ale wczoraj mieliśmy pewną rozmowę na temat imprez, która troszkę mnie zaniepokoiła.

On jest aktualnie w ostatniej klasie liceum, i w Norwegii jest tak zwana tradycja Russ. Licealiści przed egzaminami mają 2 miesiące czasu na imprezowanie i wyluzowanie się. Zakładają specjalne czerwone stroje, robią różne wyzwana, tworzą swoje grupy ze znajomymi a także często wynajmują/kupują busy które później dekorują i jeżdżą nimi na imprezy i zloty rusów. Dużo by opowiadać, naprawdę (oczywiście też jest szkoła w tym czasie, więc trzeba pogodzić jedno z drugim).

Generalnie to żadne z nas nie jest jakimś tam imprezowiczem, chodzimy tylko na wypady ze znajomymi czy to na miasto, czy na kręgle. Ewentualnie jakieś imprezy wsród bliskich znajomych czy to na urodziny czy coś innego. Rzadko też tykamy alkohol, chyba że jakaś okazja jest. 

Więc kontynuując, ja z ciekawości zapytałam się czy dołączył do jakiejś grupy na co odpowiedział że dostał kilka propozycji ale każde z nich odmówił. Więc zapytałam się czemu, a on powiedział że nie ufa sobie samemu po alkoholu na imprezie gdzie jest mieszanka chłopaków i dziewczyn, i że nie chce doprowadzić do jakichś nieporozumień między nami. Oczywiście troszkę smutno mi się zrobiło gdy to powiedział, no bo ja wiem że absolutnie nigdy bym nawet nie pomyślała by kogokolwiek tknąć nawet po alkoholu, podczas bycia związku nie ważne co.
Po tych słowach taka nutka niepewności mnie złapała, bo jednak znasz samego siebie najlepiej.

Wytłumaczył to tym że boi się presji znajomych w takiej sytuacji i że jego znajomi wiele razy opowiadali o tym że sypiali z kilkoma innymi dziewczynami podczas bycia w związku w czasie Russ.
Z jednej strony dobrze mówi bo jednak presja znajomych może być przerażająca i czas Russ jest czasem gdzie robisz rzeczy których wcześniej nie robił*ś, ale z drugiej strony no ta myśl że jednak by dał się może skusić w takiej sytuacji…naprawdę nie wiem co o tym myśleć.
Jednak przecież ma się swój własny mózg i podejmuje decyzje za siebie prawda?.
Sama miałam swój czas Russ podczas gdy byliśmy razem, i się pilnowałam. A takie myśli mi nawet przez głowę nie przeszły, nawet jeśli widziałam jak inni się bawią.

Czy ja po prostu nie potrzebnie się tymi słowami martwię? Co sądzicie o tym? Boję się że to naruszy moje zaufanie do niego na przyszłość,  jak będzie szedł na jakąś imprezę ze znajomymi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mówi że nie ufa sobie po alkoholu na imprezie

Za bardzo rozmieniasz na drobne.
Nie chce imprezowac to nie chce. Jego decyzja. Widocznie zna siebie na tyle i nie jest mu to do szczęścia potrzebne.

Przestań analizować, bo sama sobie tworzysz problemy.

3

Może i masz rację, ale tu też nie chodzi mi o to czy on imprezuje czy nie. Bo to jest jego wybór, bardziej mi chodzi o jego słowa o tym że nie ufa samemu sobie po alkoholu.
On uważa że może coś się wydarzyć między nim a innymi dziewczynami które by były też tam obecne. To jest właśnie to co mnie troszkę zaniepokoiło.
Co sądzicie o tym że osoba nie ufa samemu sobie po tym co zrobi po alkoholu na imprezie?

4 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-12-20 18:05:41)

atrycjaa napisał/a:

Co sądzicie o tym że osoba nie ufa samemu sobie po tym co zrobi po alkoholu na imprezie?

Powiedziałbym że jak na tak młodego chłopaka to dość rozsądne z jego strony,ponieważ nie zna być może swoich możliwości i wszelkich różnych reakcji na alkohol,nie ma pewnie doświadczenia w piciu ,nie oznacza to również że chłopak podejrzewa u siebie alkoholizm ,możliwe że miał nieprzewidzianą przykrą sytuacje po alkoholu ,on jest naprawdę bardzo młody nie musi jeszcze wszystkiego wiedzieć o sobie i swoich reakcjach na alkohol,tolerancja jeszcze mu się zmieni na alko prawdopodobnie po 21roku życia tak może być choć nie musi,może też zwyczajnie nie przepadać za takim klimatem imprez , typu ostra balanga uzasadnia to sobie i racjonalnie próbuje wytłumaczyć to, nie wszyscy lubią takie libacje,gorzej jakby opowiadał niestworzone historie o tym jaką ma mocną głowę i ile może wypić ,oraz o tym jak bardzo ma silną kontrolę nad alkoholem i piciem ,to moim zdanie bardziej podejrzane.

5

Widać mają duży wpływ na niego koledzy, nie potrafi odmówić...

To nie wróży dobrze na przyszłość, ale jest nadzieja, że z tego wyrośnie...
A jak nie potrafi konrolować się po alko, to musiałby nie pić, ale też nie będzie potrafił odmówić.
Poza tym dziewczyny pewnie same wykazują inicjatywę i jak tu odmówić...
Dlatego nie namawiaj go, skoro sam nie ma zaufania do siebie.

6 Ostatnio edytowany przez atrycjaa (2021-12-20 18:17:41)

Hm no to prawda macie rację, też tak myślałam że niepotrzebnie się zmartwiłam ale potrzebowałam potwierdzenia od kogoś. Oczywiście do niczego nie chcę go namawiać, tak jak mówiłam znasz samego siebie najlepiej i swoje granice. Mam tylko nadzieję że to że jego znajomi mają taki duży wpływ na niego, nie skomplikuje nam niczego. A czas  Russ dopiero się zacznie w kwietniu ;/

7

atrycjaa napisał/a:

Może i masz rację, ale tu też nie chodzi mi o to czy on imprezuje czy nie. Bo to jest jego wybór, bardziej mi chodzi o jego słowa o tym że nie ufa samemu sobie po alkoholu.
On uważa że może coś się wydarzyć między nim a innymi dziewczynami które by były też tam obecne. To jest właśnie to co mnie troszkę zaniepokoiło.

Dla mnie jego podejście jest mega dojrzałe. Nie kozaczy, nie robi popisówy, po prostu rezygnuje z alkoholu. Ja mega podziwiam. Serio.

8

Lady Loka napisał/a:
atrycjaa napisał/a:

Dla mnie jego podejście jest mega dojrzałe. Nie kozaczy, nie robi popisówy, po prostu rezygnuje z alkoholu. Ja mega podziwiam. Serio.

j/w nie wiem o co halo. To jak alkohol na nas wpływa, czy tracimy kontrolę, czy pojawia się agresja, skłonności do (większego) ryzyka etc na to nie mamy wpływu. Ale mamy wpływ CZY pijemy, gdzie i z kim. I to jest decyzja której konsekwencje potem ponosimy. Tak robią ludzie dojrzali właśnie.

9 Ostatnio edytowany przez madoja (2021-12-23 09:53:34)

Jest takie przysłowie "okazja czyni złodzieja". Czyli ktoś wcześniej złodziejem nie był, ale pod wpływem odpowiednich okoliczności może się nim stać.
Ile razy się słyszało czy czytało, że ktoś po alkoholu odwalił coś, czego nie rozumie i strasznie mu źle/wstyd. Ja sama robiłam dziwne rzeczy typu pisałam do jakiegoś dawnego ex (o którym normalnie nie myślałam), albo walnęłam jakiegoś ogromnego focha za byle co.

Facet przynajmniej szczerze Ci mówi że nie wie jak się zachowa. I dlatego nie będzie pił. Ja wiem że to trochę bolesne, ale przynajmniej szczere. Doceń jego szczerość.
Chciałabyś by mówił że on wie co robi, zna siebie i żeby imprezował, a potem zdradził?

10 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-12-23 10:31:49)

Dobrze, że sam siebie zna i widzi swoje slabosci. Po takim zachowaniu widac, że mu zależy.
Presja i pokusy w takich sytuacjach mogą być duże. Potrafie sobie wyobrazic, że wcale by się w tych okolicznościach dobrze nie bawił, a ryzykował wyrzuty sumienia i przyszlosc zwiazku. Może w innym towarzystwie by ta zabawa wygladala inaczej.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi że nie ufa sobie po alkoholu na imprezie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024