Cześć.
Jestem w związku od 4 lat w maju miał być mój ślub. I tu się zaczyna cała historia..
Ślub się nie odbył ponieważ w ostatniej chwili zrezygnowałam.. Obawiam się przyszłości z partnerem którego wiecznie nie ma jeździ na tirach. Ja mam prace w dużym mieście zawsze moim marzeniem było tu mieszkać dlatego rodzice kupili mi mieszkanie. On ma pretensje o mieszkanie ze nie jego ze nie ma pieniędzy aby się do niego dołożyć i ze będzie ciężko pracować aby je zarobić co wiążą się z ciągła nieobecnością. Mam dosyć życia w pojedynkę a tym bardziej boje się mieć z nim dziecko a mam prawie 30 lat. Chciałabym gdzieś pojechać wakacje za granica nawet najtańszym kosztem byle by coś zobaczyć. On nie ma takich potrzeb ma być duży slub wesele i dopiero dziecko wakacje nie są priorytetem.. Dla mnie tez nie są ale chciałabym jeszcze przed urodzeniem dziecka coś zobaczyć. Ale jeśli partner bez dziecka nie chce jechać to nie pojedzie z nim.. Liczy się kasa uzbierana nie wiadomo na co bo na pewno nie dla Mnie..
Ten układ to stanowczo nie dla Ciebie i nie chodzi tylko o jego pracę bo wiadomo, że taka praca powoduje że nie ma go w domu. Chodzi raczej o jego autorytarne podejście. Ślub myślę, że nie byłby tak huczny i szybki jak wasz rozwód. Już teraz są poważne wątpliwości i intuicja Ci dobrze podpowiada.
Facet jest nastawiony wyłącznie na korzyści i skupiony na sobie. Gdybyś zaszła w ciążę to zostaniesz sama z tym tematem i nie będziesz mogła liczyć na jego pomoc. Rozmijacie się w wielu kwestiach, ślub tutaj niczego nie zmieni, a jeśli już to na gorsze. Jeśli facet nie chce niczego zobaczyć i nigdzie pojechać to znaczy, że jest totalnie nudnym i nieciekawym człowiekiem. Tacy ludzie zabijają u partnera wszelką inicjatywę i podcinają skrzydła. Będziesz się tylko męczyła i frustrowała.
Jeśli jesteś pewna, że już go nie kochasz i nie widzisz perspektyw to rozstanie jest najlepszym wyjściem.
Właśnie nie chce ciagle wszystkiego inicjować.. Chciałabym aby chociaż raz zostało coś zrobione dla Mnie..
4 2021-11-21 20:01:12 Ostatnio edytowany przez ThatPinkShade (2021-11-21 20:11:10)
Rozmijacie się... Jeśli masz szansę zapobiec pojawieniu się nieodpowiadających Ci aspektów życia, to warto ją wykorzystać.
Macie różne potrzeby i podejścia do życia. Tu nie ma lepsze gorsze. Jesteście inni.