Witam wszystkich
Nurtuje mnie pewna sprawa, jakiś czas temu poznałem dziewczynę. Spotkaliśmy się, mieliśmy dobre flow, po spotkaniu dużo pisaliśmy, droczyliśmy się. Oby dwoje mamy angażującą pracę więc nie zawsze mieliśmy czas odpisywać od razu. Jednak kiedy nawet była taka sytuacja, że nie miliśmy czasu to mówiliśmy sobie o tym. Tak jak wspomniałem mamy angażującą pracę, czasem się odczytało wiadomość na msg, odpisało później ale zawsze była jakaś wiadomość czy to przez pracę czy jakieś wydarzenie. Na początku tygodnia drocząc się wstępnie umówiliśmy się na dzisiaj na spacer, herbatkę. Jednak po odczytaniu wiadomości przez nią w środę do dzisiaj brak odzewu. Jestem zero jedynkowy, jeżeli ktoś odczytuje,a nie daje feedbacku to znaczy, że nie jest zainteresowany, a może jednak powinienem się odezwać?
Odczytała wiadomość w środę a dzisiaj czwartek. Wrzuć na luz i zadzwoń do niej
Poczekać jeszcze trochę, potem odezwać się drugi raz, konkretnie. Jak zleje olać, iść dalej.
4 2021-10-14 20:21:02 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-10-14 20:26:49)
Moim zdaniem nie zrywaj kontaktu przez brak jednej odpowiedzi (lub opóźnienie w odpowiedzi) jak wcześniej wszystko szło dobrze. Strasznie łatwo i przypadkowo mogą się urywać tak znajomości. Skoro kilka razy się spotkaliście i wstępnie umawialiście się na spotkanie to powinna wprost powiedzieć, że z tego spotkania nic nie będzie jeśli jej się coś odwidziało. Przypomnij jej się.
Doczytałam, że umawialiście się na dzisiaj wstępnie. Trochę nieładnie. Też tego nie lubię. Traktuję serio takie wstępne ustalenia, natomiast zauważyłam, że wiele osób ma inaczej. Mogła ewentualnie strzelić focha, że nie ustaliliście konkretów wcześniej / nie potwierdziłeś.
5 2021-10-14 21:02:45 Ostatnio edytowany przez haust (2021-10-14 21:04:39)
Dziękuje za odpowiedzi.
Ogólnie podchodzę do całej sytuacji z luzem, jednak brak feedbacku przy jakiś wstępnych ustaleniach i świadomość, że ktoś odczytał wiadomość, a nie odpowiedział jest dość irytująca. Odezwanie się jako pierwszy da klarowność całej sytuacji bo albo będzie odpowiedź albo jej nie będzie, czy może jednak czekać, aż ona sama się odezwie?
Moim zdaniem nie zrywaj kontaktu przez brak jednej odpowiedzi (lub opóźnienie w odpowiedzi) jak wcześniej wszystko szło dobrze. Strasznie łatwo i przypadkowo mogą się urywać tak znajomości. Skoro kilka razy się spotkaliście i wstępnie umawialiście się na spotkanie to powinna wprost powiedzieć, że z tego spotkania nic nie będzie jeśli jej się coś odwidziało. Przypomnij jej się.
Doczytałam, że umawialiście się na dzisiaj wstępnie. Trochę nieładnie. Też tego nie lubię. Traktuję serio takie wstępne ustalenia, natomiast zauważyłam, że wiele osób ma inaczej. Mogła ewentualnie strzelić focha, że nie ustaliliście konkretów wcześniej / nie potwierdziłeś.
Dokładnie, ja też takie ustalenia traktuje poważnie bo jednak rezerwuje się ten czas dla kogoś
Dziewczyna mogła odczytać wiadomość, jednak jeszcze nie wszystko było pewne dlatego wstrzymała się z odpowiedzią. Potem sprawy przybrały jakiś nieoczekiwany obrót, coś się dzieje i Wasza wstępna umowa wyleciała jej z głowy albo nie ma jak odpisać ( telefon się rozładował, gdzieś go zostawiła itp.)
Nie chcę jej bronić, chcę Ciebie uspokoić, żebyś nie brał wszystkiego zbyt osobiście nim sprawa się wyjaśni.
7 2021-10-15 09:48:15 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-15 09:48:48)
Jaki problem napisać: co u Ciebie, żyjesz?
I jeszcze coś . Droczenie jest fajne, ale trzeba wiedzieć kiedy.
Bo jak cały czas jesteś taki to właściwie dystansowanie się.