Sentyment czy stara miłość nie rdzewieje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Sentyment czy stara miłość nie rdzewieje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Sentyment czy stara miłość nie rdzewieje?

Hej,

Moja historia jest długa, więc nie będę przynudzać. Ale powiedzcie mi co myślicie o sentymentach? Czy możliwe jest, żeby pamiętać o kimś pomimo długiego upływu lat ? Kiedyś spotykałam się z facetem, było to dobrych parę lat temu i nasza historia nie miała happy endu, ale byłam wtedy młoda i postrzegałam wszystko inaczej. Od tamtej pory cały czas o nim myślałam, mimo że nasze drogi się rozeszły. Mieliśmy jakiś tam kontakt, bo po roku mnie zaczepił na portalu społecznościowym i tak od czasu do czasu coś tam rozmawialiśmy. I uwaga po kilku latach kogoś poznałam, zakochałam się i wtedy dopiero zapomniałam.. Aktualnie jestem pół roku po rozstaniu i jakiś czas temu spotkałam go przypadkowo na mieście i koniec wszystko wróciło jak bumerang.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sentyment czy stara miłość nie rdzewieje?
aguś55 napisał/a:

Hej,

Moja historia jest długa, więc nie będę przynudzać. Ale powiedzcie mi co myślicie o sentymentach? Czy możliwe jest, żeby pamiętać o kimś pomimo długiego upływu lat ? Kiedyś spotykałam się z facetem, było to dobrych parę lat temu i nasza historia nie miała happy endu, ale byłam wtedy młoda i postrzegałam wszystko inaczej. Od tamtej pory cały czas o nim myślałam, mimo że nasze drogi się rozeszły. Mieliśmy jakiś tam kontakt, bo po roku mnie zaczepił na portalu społecznościowym i tak od czasu do czasu coś tam rozmawialiśmy. I uwaga po kilku latach kogoś poznałam, zakochałam się i wtedy dopiero zapomniałam.. Aktualnie jestem pół roku po rozstaniu i jakiś czas temu spotkałam go przypadkowo na mieście i koniec wszystko wróciło jak bumerang.

To ani sentyment, ani miłość. Po prostu postrzegasz go jako ewentualny plaster emocjonalny, taki czasoumilacz po trudnych doświadczeniach.

3

Szukasz plastra w starej szufladzie,sentyment plus pamięć selektywna,fantazje i marzenia z przeszłości taka morfina na samotność.
Odtwarzanie tego co niby mogło by być a nie stało się kiedyś ,złudzenie .

4

To teraz pytanie , jak nie myśleć ? I dodam, że wydaje mi się że plaster emocjonalny to nie jest, bo jak byłam w związku to na początku jeszcze niestety moje myśli gdzieś tam krążyły o nim. Ale widzę , że wasze przesłanie to ,, 2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki'' ? Po prostu mi się wydaje, że to jakiś duży sentyment z lat młodzieńczych. Co nie zmienia faktu, że teraz już jesteśmy dorośli i wszystko mogłoby potoczyć się inaczej . On się do mnie ostatnio odezwał, trochę pogadaliśmy ale tyle na tym się skończyło. Przez to właśnie, że się odezwał pewnie moje myśli zawirowały.

5 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-07-09 17:06:49)

aguś55 napisał/a:

To teraz pytanie , jak nie myśleć ? I dodam, że wydaje mi się że plaster emocjonalny to nie jest, bo jak byłam w związku to na początku jeszcze niestety moje myśli gdzieś tam krążyły o nim. Ale widzę , że wasze przesłanie to ,, 2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki'' ? Po prostu mi się wydaje, że to jakiś duży sentyment z lat młodzieńczych. Co nie zmienia faktu, że teraz już jesteśmy dorośli i wszystko mogłoby potoczyć się inaczej . On się do mnie ostatnio odezwał, trochę pogadaliśmy ale tyle na tym się skończyło. Przez to właśnie, że się odezwał pewnie moje myśli zawirowały.

Zawirowały i tyle ".Stary" chłopak odezwał się i trafił na jakiś grunt u Ciebie w tym momencie życia,przyjrzyj się temu czy Ci dobrze ze sobą i jak się czujesz w swoim życiu ,czy potrzebujesz tego plastra i do czego ma się to przydać ,czy tylko trochę emocji Ciebie interesuje po prostu
Nie ma sensu temu zawirowaniu nadawać znaczenia ,czy walczyć z tym .
Pomyślisz poczujesz i koniec ,na siłę nie ma co podtrzymywać myślenia, tak samo na siłę nie ma co zwalczać jakichś uczuć ,które się pojawiają pod wpływem skojarzeń rozmowy wtórnych wspomnień,echa z przeszłości ,to co się z Tobą dziej to nic niezwykłego i niestosownego ,możesz dobrowolnie wybrać jak chcesz się czuć nawet jeżeli niektóre myśli i uczucia wydają się niby pojawiać bez Twojego udziału zgody ,czasem w przeświadczeniu że nie masz na to pojawianie się wpływu tak bywa ,co z tym dalej zrobisz jest istotne ,czy nadasz temu bieg ,czy rozwiniesz ,czy nie ,pomyśl poczuj ,nie komentuj tego nie dowalaj sobie i obserwuj ,nie ma co się osadzać za to
że takie myślenie się pojawiło w Tobie ,to ani dobrze ani źle w gruncie rzeczy ,to jak będziesz się  oceniać takim będzie i się stanie później.
Zdeterminujesz swój wybór jakimś rodzajem myślenia i pod wpływem emocji ,ale masz też rozum do ich filtrowania ,masz też intuicję jakieś doświadczenie ,nie wpadaj w panikę smile nic się nie dzieje jeszcze i nic złego nie stało.

6 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-07-09 18:09:22)

poprostu wkrecilas se jakas big love, a gdybys teraz z nim sprobowala skonczyloby sie rozczarowaniem i zludzeniem. poza tym on pewnie tez sie zmienil. nie wiesz, jakim teraz jest czlowiekiem. masz mile wspomnienia? wiec zostaw tak jak jest i ich nie niszcz.

nie ty pierwsza i nie ostatnia z takimi "sentymentami" co do dawnych, zwlaszcza pierwszych lub niespelnionych milosci. nigdy to sie dobrze nie konczy.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Sentyment czy stara miłość nie rdzewieje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024