Jakie witaminy najlepsze czyli przygotowania do ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie witaminy najlepsze czyli przygotowania do ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Jakie witaminy najlepsze czyli przygotowania do ciąży

Hej dziewczyny, planuje rozpocząć staranie o dziecko za kilka miesięcy. Ginekolog przepisał mi na tą chwilę kwas foliowy Mama DHA. Jednak chciałam zapytać was o opinię, jakie witaminy wy brałyście, które są najlepsze? Proszę o konkretne nazwy smile
Jakieś rady? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie witaminy najlepsze czyli przygotowania do ciąży

Polecam spożywać dużo awokado ma naprawdę sporo potrzebnych kwasów.

3

Kwasy omega EPA i Dha. Witamina D.  LittleMe  -  wszystko co potrzebne smile  warto też stosować probiotyki wink

4

Bez przesady, nie ma potrzeby brać suplementów, jak dopiero masz zamiar zajść w ciążę.
Wystarczy zdrowo się odżywiać, jak będziesz w ciąży, lekarz zaleci dodatkowe wtaminy i minerały. Kiedyś zalecano Falvit, bardzo dobry zestaw witamin i minerałów, choć żelazo chociaż potrzebne, niszczy zęby, ale coś za coś.
Nie można brać zawczasu suplementów, bo przedawkujesz, dopiero dziecko będzie potrzebowało więcej.

5

wieka napisał/a:

Bez przesady, nie ma potrzeby brać suplementów, jak dopiero masz zamiar zajść w ciążę.
Wystarczy zdrowo się odżywiać, jak będziesz w ciąży, lekarz zaleci dodatkowe wtaminy i minerały. Kiedyś zalecano Falvit, bardzo dobry zestaw witamin i minerałów, choć żelazo chociaż potrzebne, niszczy zęby, ale coś za coś.
Nie można brać zawczasu suplementów, bo przedawkujesz, dopiero dziecko będzie potrzebowało więcej.

Jest potrzeba brania kwasu foliowego smile do pół roku przed zajściem w ciążę najlepiej.

6 Ostatnio edytowany przez wieka (2021-12-01 22:47:16)

Kwas foliowy autorka bierze, choć obecnie jest przepisywany z marszu, bez badania jego poziomu.
Pytała o inne witaminy.

7

Czy ja wiem czy pyta o dodatkowe? Ja to zinterpretowałam jako pytanie czy to co dał gin jest ok.

8

Ja  z powodu problemów z kręgosłupem w trakcie ciąży suplementowałam kolagen i jestem bardzo zadowolona. Teraz przygotowuję się do kolejnej i tez go piję i po to żeby zapobiec bólowi kręgosłupa i po to, aby uniknąć rozstępów. Polecam gorąco!  Ja ze względu na smak i zawartość wybrałam kolagen od Collibre

9

Ciąża to nie choroba i jeśli kobieta jest zdrowa to nie ma potrzeby brać żadnych suplementów, wystarczy zdrowo się odżywiać jak już ktoś wcześniej napisał.
Dziś w dużej mierze żywność jest tak silnie wzbogacana w kwas foliowy, że branie jeszcze suplementów po prostu jest niepotrzebne, choć lekarze zapiszą wszystko aby tylko uspokoić przyszłą mamę smile Na pewno należy robić sobie badania i wynikami się kierować. Tak się bowiem składa, że w ciąży zarówno nadmiar, jak i niedobór witamin oraz minerałów może być groźny. Na przykład witamina D, która jest konieczna dla prawidłowego rozwoju kośćca płodu, a także zabezpiecza kości mamy przed osteoporozą, przedawkowana w ciąży, może przyczynić się do powstania wad rozwojowych u dziecka. Z kolei przedawkowanie witaminy A może powodować u matki depresję, bóle głowy i wymioty, jak również negatywnie wpłynąć na rozwój płodu.
Podobnie jak stare ludowe porzekadło, że kobieta w ciązy powinna jesć za dwoje. Nie powinna, ale jej posiłki powinny być zbilansowane i bogate w witaminy i białko.
No i aktywność fizyczna smile Nie zapominaj o niej w ciąży. A potem tylko "witaj dzidziu" smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie witaminy najlepsze czyli przygotowania do ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024