lęk, strach przed przeprowadzką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » lęk, strach przed przeprowadzką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: lęk, strach przed przeprowadzką

mam problem chyba natury psychicznej,
musze sie wyprowadzic z wynajmowanego mieszkania, w których mieszkałam 5 lat, jestem sama w wielkim miescie i znowu musze isc do innego, obcego mieszkania i obcych ludzi,
rozwazałam dojazd do wlasnego domu rodzinnego ale mam 130 km. i to chyba bez sensu,

nie wiem dlaczego tak reaguje na zmiane miejsca, czuje strach lęk, brak poczucia bezpieczeństwa, nawet boje sie wejsc na strone z ogłoszeniami dla poszukujących mieszkan, nie wyobrazam sobie siebie w czyims domu, spac w obcym łóżku, jestem w szoku jak sie przełamac mam 35 lat,

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: lęk, strach przed przeprowadzką

To jest normalne, że człowiek boi się zmian. Nie myślałaś o wynajęciu czegoś z kimś, kogo znasz, żeby chociaż zminimalizować tutaj lęk?
Nie myślałaś o wynajęciu kawalerki samodzielnie? Czy powrót do rodzinnego miasta uratowałby Cię finansowo, żebyś np. była w stanie kupić sobie coś swojego?

3 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-03-20 22:33:23)

Odp: lęk, strach przed przeprowadzką

Rozumiem. Z wiekiem to zaczyna męczyć.. Kiedyś szukałam wynajmu pokoju przez ogłoszenia, mieszkałam tak w kilku miejscach i nie miałam w tym czasie nikogo znajomego, z kim możnaby dzielić mieszkanie. Zawsze obcy ludzie. To się z czasem zrobiło trudne.
Nie wiem czy to bedzie adekwatna do twojej sytuacji rada: jesli musisz dzielic z kims mieszkanie a nie chcesz z nieznajomymi, to zauważyłam po zapisaniu się do szkoły tańca, że stosunkowo często ktoś z poznanych tam ludzi szukał współlokatorów. Tacy ludzie w wieku jakoś pod 30tkę, fajne osoby. Jak wejdziesz w jakąś tego typu społeczność, to może będzie ci łatwiej, bo będziesz znała osoby.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » lęk, strach przed przeprowadzką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024