Dziś mija 35dc przy czym okresy mam 26dc i wczoraj zrobiłam test i moment wyszła druga kreska, dziś powtórzyłam test i wyszło to samo. Bóle mam typowo okresowe tzn czuje bol macicy i piersi od 2 tyg. Do tej pory się cieszylam bo się staraliśmy o dziecko, ale teściowa mi zaczela mówic że testy się mylą i że nigdy nic nie wiadomo bo za wcześnie jest żeby być pewnym że jest ok i się przestraszył bo na internecie się naczytalam o tym że zarodek może wogole się nie wykształcić lub ze torbiele dają pozytywny wynik. A torbiel kiedyś miałam i bardzo się boję.
Co o tym wszystkim myślicie? Kiedy wybrać się do lekarza bo według okresu wychodzi mi 5 tydzień
Testy mogą się oczywiście mylić, jutro jest poniedziałek więc biegiem do laboratorium, zrób test z krwi beta hcg - masz wtedy 100 proc pewności. I z tym testem zapisz się na wizytę u lekarza myślę, że mogę spokojnie gratulować
3 2018-02-25 15:51:00 Ostatnio edytowany przez cwany_gapa (2018-02-25 15:52:15)
http://www.towsrodku.pl/falszywie-dodatni-test-ciazowy/
Ale i tak gratuluję! Na pewno wszystko jest OK :-)
Jeden test może się mylić, ale dwa raczej nie.
Dziękuję kochani podniesliscie mnie na duchu.
Zrobię ta betę a długo się czeka na wynik?
Dziękuję kochani podniesliscie mnie na duchu.
Zrobię ta betę a długo się czeka na wynik?
u mnie jest na następny dzień, a w niektórych laboratoriach wynik można odebrać nawet tego samego dnia
Potem od razu wizyta u ginekologa, zrobi Ci usg dopochwowe, zeby stwierdzić, czy zarodek jest już w macicy, wtedy też, zobaczysz pierwszy raz albo pęcherzyk, albo fasolkę, zalezy który tydzień ja po 23 dniach od poczęcia widziałam na usg pęcherzyk, a po kolejnych 3 tygodniach fasolkę
Teraz już kończymy 5 miesiąc.
Gratuluję i trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze
A przy niedoczynności tarczycy kiedy powinnam się zgłosić do endokrynologa? Ostatni raz byłam początkiem stycznia ale wtedy nie wiedziałam o tym jeszcze ze jestem w ciąży.
A przy niedoczynności tarczycy kiedy powinnam się zgłosić do endokrynologa? Ostatni raz byłam początkiem stycznia ale wtedy nie wiedziałam o tym jeszcze ze jestem w ciąży.
Zapytaj swojego ginekologa/położnika.
Moja beta wynosila wczoraj 4738.33. Dziś mam do ginekologa i zastanawiam się czy będzie coś widać
Moja beta wynosila wczoraj 4738.33. Dziś mam do ginekologa i zastanawiam się czy będzie coś widać
Gratuluję 5-7 tydzień na takim etapie to albo fasolkę, albo większy pęcherzyk, nie wiem czy beta się liczy od biologicznego wieku płodu, czy od ostatniej miesiączki
No więc tak jest to 5 tydzień i 2 dzień i widać było pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Ginekolog mówił że wszystko jest jak w najlepszym porządku. Po mimo tego że się staraliśmy to dalej to do mnie nie dociera.
Ale bardzo dziękuję