Facet- 3.5roku włosy z boku urosły mniej niż 10cm - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Facet- 3.5roku włosy z boku urosły mniej niż 10cm

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Facet- 3.5roku włosy z boku urosły mniej niż 10cm

Witam. Jestem facetem. Zapuściłem włosy, bo bardzo podobał mi się męski kok. Tylko i wyłącznie z całej głowy. Absolutnie nie żaden samuraj. Ponadto tego typu fryzura idealnie maskowalaby moje defekty. Dodam, ze do 23rż. Strzygłem się jak 9/10facetow dzisiaj. Czyli boki krótkie, Dluga górka wink

Przez ten czas „skalp” urosl na długość około 30cm. Kilkukrotnie go już przycinałem. Natomiast Wokół ucha w promieniu jakichś 3cm włosy urosły dosłownie na odległość kilku cm. Jest to dla mnie gigantyczny problem, bo pozostałe włosy mogę keratynowo prostować, a te „kikuty” są zwyczajnie za krótkie i przypalam sobie palce. Dodam później zdjęcia jeśli będzie trzeba.

Widizalem innych facetów z podobnym problemem, natomiast kobiety żadnej. Macie piękne długie włosy na całej długości, które da się poddawać rożnym zabiegom. Te moje wyglądają jak zapuszczony zarost.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet- 3.5roku włosy z boku urosły mniej niż 10cm

Cieszę się Twoim szczęściem.
A o co w ogóle chodzi ?

3

Jak prostujesz keratynowo wlosy w domu? big_smile
to sie tak da?

A na serio to hormony i tyle. Nie przeskoczysz.

4

Pytam, by sprawdzić czy ktoś ma podobny problem i może zna Receptę na moj problem. Zgryźliwość jest nie na miejscu. Hormony mają wpływ na mapę włosów? Hmmm.

Keratynowe prostowanie w domu? Oczywiście, ze się da. Robiłem je kilka razy metodą Kativa i encanto.

5

aprilsix napisał/a:

Pytam, by sprawdzić czy ktoś ma podobny problem i może zna Receptę na moj problem. Zgryźliwość jest nie na miejscu. Hormony mają wpływ na mapę włosów? Hmmm.

Keratynowe prostowanie w domu? Oczywiście, ze się da. Robiłem je kilka razy metodą Kativa i encanto.

Oczywiscie, ze maja wplyw. Przeciez jak facet lysieje, to najczesciej nie z calej glowy od razu, tylko miejscami.
Jak chcesz realnie sie dowiedziec, to po prostu idz do lekarza i zapytaj. Dermatolog/trycholog Ci powinien pomoc.

Wlosy nie rosna rownomiernie na calej glowie. Jezeli latami je skracales do minimum, to potem moze byc problem. Tak jak z kobietami, jak latami skubia sobie brwi, to potem wlosy w tym miejscu slabiej rosna.
Wlosy tez "przyzwyczajaja" sie do swojej dlugosci i potem ciezko jest zapuscic wiecej.
Ja bym polecala cierpliwosc i odlozenie wszelkich samodzielnych zabiegow na wlosach, zebys ich bardziej nie zepsul.

Domowa keratyna, o matko. Robilam keratyne w zakladzie raz i nie wiem czy chcialabym eksperymentowac na wlosach robiac sobie to w domu.

6

Dzięki za odpowiedz. z brwiami ciekawa sprawa, mam nadzieje, ze moja luba ma tą świadomość, bo wole ją w szerszych.

Co do keratyny domowej chodzi typowo o finanse, bo fryzjerki (przynajmniej w moim mieście) bazują na produktach, które można dostać chociażby na Allegro. Najtańsza kativa to koszt mw. 50 zł, a zabieg w salonie 450, także...

Z cierpliwością będzie ciężko, bo 30cm na całej głowie w konfrontacji z kikutami krótszymi niż palec mam świadomość, ze nic już się nie zmieni. wink pozdro

7

Ogol się na łyso i problem z głowy smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Facet- 3.5roku włosy z boku urosły mniej niż 10cm

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024