zamykam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez AtomDron (2021-01-28 23:48:15)

Temat: zamykam

Witam postanowiłem, że muszę się gdzieś wyżalić. Może wy mi pomożecie od jakiegoś czasu spotykam się z Pewną dziewczyną poznaliśmy się przez internet za nami jest już kilka spotkań ale ciagle mam uraz po starym zwiazku i boje sie ze ona pisze z innymi przegladajac jej instagrama zauwazylem profil jakiegos kolesia ktory komentuje jej posty i do niej wypisuje poczulem sie bardzo dziwnie i duzo o tym wszystkim mysle nie chce jej stracic a przede wszystkim nie chce byc tak cholernie zazdrosny jakies rady jak radzic sobie z zazdroscia ?

edit: ogolnie irytuje mnie sam fakt tego ze ona pisze z innymi nawet tak normalnie chyba wole jak ma koleżanki a nie kolegów

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zamykam

Wysyp.

3 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-28 21:44:23)

1) Spotkaliście się luźno kilka razy. Wnioskuje że nie było deklaracji, pocałunków, seksu(jakby były to pewnie byś zaznaczył). Na jakiej podstawie masz prawo oczekiwać że z nikim innym się nie spotyka albo nie pisze? Jeśli liczysz ma wyłączność to trzeba to powiedzieć wprost że takie masz zasady że jak randkujesz z jedna to od ranki numer 1 nie ma żadnych innych i to samo w druga stronę.

2) nawet jeśli coś się między Wami wykluje - czemu ona nie może mieć kolegów? Ja mam kolegów, jestem w związku i nigdy nikogo nie zdradzilam. Czy to że masz słabe doświadczenia z przeszłości daje Ci prawo do dawania kredytu nieufności obcej osobie?

Moja rada - uporządkować myśli w kwestii zazdrości zanim się wejdzie w zwiazek

4

Nawet jeżeli jakieś deklaracje padły, to ona dalej ma prawo mieć kolegów, a Tobie nic do tego.
Nie każdy facet jest zagrożeniem.

5

deklaracje padły ale boje sie zwyczajnie o naszą relacje strasznie mi zalezy i nigdy nie wiesz jak bedzie z kims kto do niej pisze w zyciu roznie bywa

6

Dobrym i jedynym sposobem na poradzenie sobie z zazdrością jest ustalenie zasad w związku i  trzymanie się ich, a gdy ktoś je złamie odpuszczenie sobie takiej osoby.
Ze względów oczywistych ponieważ żyjemy w zachodniej cywilizacji i ludzie mają  znajomych płci obojga nie może to być zakaz ich posiadania.
Ale może być jasne ustalenie że np takie kontakty nie zaburzają waszych chwil razem, planów nie powodują dyskomfortu.
Że zachowujecie np sferę intymną dla siebie w rozmowach również.
Ze się nawzajem chronicie i stajecie za sobą murem.
Przyjaźń która odsuwa na dalszy plan sprawy Twoje i dziewczyny przestaje być przyjaźnią a jest zagrożeniem.
Po prostu jak ktoś czuje się blisko o doceniany to nie ma takich dylematów zwykle.
Więc bardziej skupi się na jakości związku a nie na innych wokół

7 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-28 21:47:02)

AtomDron napisał/a:

deklaracje padły ale boje sie zwyczajnie o naszą relacje strasznie mi zalezy i nigdy nie wiesz jak bedzie z kims kto do niej pisze w zyciu roznie bywa

Tyle że jak zerwie kontakt z kolegami to nie wiesz co może wyniknąć ze znajomym z pracy. A jak przestanie chodzić do pracy to nie wiesz co wyniknie z obcym panem spotkanym w sklepie. A jak jeszcze do sklepu jej zabronimy chodzić to nie wiesz co wyniknie z sąsiadem. Rozumiesz o co mi chodzi? Dziewczyna/chłopak to nie jest chomik którego można upilnować w klatce.

Czy mogę z ciekawości dopytać jakie deklaracje padły?

8

AtomDron napisał/a:

No ale jeżeli Tobie przeszkadzają jej koledzy to to jest Twój problem tak generalnie. Pewnie ich zna dłużej od Ciebie. Nie myślałeś o tym, żeby jakoś popracować nad tą zazdrością?

9 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2021-01-28 22:21:04)

on z nią piszę a z Tobą się spotyka, mimo wszystko wygląda to lepiej dla Ciebie, ja mam koleżanki które mi się zwierzają z na prawdę trudnych kwestii, nigdy tego nie wykorzystałem,
niemniej nie do końca się zgodzę z brakiem zagrożenia, jeżeli 2 osoby mają jakąś wieź to jednak mają do siebie pewną słabość, która przy odpowiednich okolicznościach i działaniach z jednej ze stron może się skończyć różnie, zdarza się seks między przyjaciółmi a potem obie strony nawet tego żałują bo to to zabiło przyjaźń i zaufanie , ale i tak ma pełne prawo do tego, nie jesteście jeszcze nawet parą, jak się uda to po prostu zadaj pytanie czy masz jakieś powody do niepokoju, jak powie że nie to jej zaufaj, czas pokaże czy postawiłeś na dobrego konia, tak to w życiu już jest, twarda weryfikacja nie zapewnienia

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024