Zwiazek na odległość A przerwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zwiazek na odległość A przerwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Zwiazek na odległość A przerwa

Witam, jestem od 1.5 roku z moja dziewczyna. Poznaliśmy się za granicą I mieszkamy w 2 różnych częściach Polski. Na początku znajomości byliśmy ciągle razem, jednak potem musieliśmy żyć na odległość I jeździliśmy do siebie pociągami. Na lato pracowaliśmy razem I mieszkaliśmy I do tego czasu czyli ponad rok było bardzo dobrze nam, choć niezbyt łatwo. Od kilku tygodni jednak przyznaję mi się że czuje że już jej uczucie oslablo I związek na odległość I pandemia trochę ja zmęczyly.  Dodatkowo nie mogłem się z nią widzieć przez 2 miesiące przez dużą ilość nauki na studiach. Mieliśmy razem mieszkać od października jednak przez naukę zdalną nie jest to możliwe. Mówiła najpierw że musi się ogarnąć i znaleźć pracę jednak potem przyznała mi się że jednak chodzi o to że nie jest pewna co do mnie czuje. Obecnie nie ma ochoty nawet mnie pocałować czy uprawiać seks, więc niedługo wracam do siebie bo już mam dość i ona chce zrobić przerwę ok 5 miesięczna , będziemy że sobą pisać I dzwonić , tyle że mniej bo według niej za dużo pisałem już. Dodam że jestem za bardzo uczuciowy czasami I może za bardzo jej slodzilem.  Ona doszła do wniosku że jak za te 5 miesięcy będziemy razem pracować znowu A potem razem zamieszkać w jednym mieście to może uda nam się być razem na stałe, jednak ona musi to przemyśleć. Strasznie mnie to męczy I nie mogę spać po nocach bo planowaliśmy już wspólne życie  a nawet ślub I dzieci. Strasznie ja kocham I czuje że nie będę mógł żyć bez niej. Boję się że nam się  nie uda. Co myślicie o tym? Jak duża jest szansa że mnie chce zostawić? Wiem że nie da się na to odpowiedzieć Ale chce opinie innych, zwłaszcza was kobiet.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-01-04 00:43:53)

Odp: Zwiazek na odległość A przerwa

Z tego co piszesz duża jest szansa, że wasz związek dobiega końca.
Czy dziewczyna chce dalej z tobą zamieszkać?
Czy obecnie jak się widzicie to mieszkacie razem?
Czy wiesz co wpłynęło na jej zmianę?
Czy naciskasz na seks i pocałunki, czy cierpliwie pozwalasz się przyzwyczaić do ciebie?
5 miesięczna przerwa to za dużo w obecnej sytuacji.

3

Jak juz wiele razy powiedzialam: przerwy sa w pracy i szkole a nie w zwiazku.
Skoro unika fizycznosci, chce mniejszego kontaktu to nie rokuj dobrze.
5 mscy z dala od siebie i wirtualna, okrojona relacja?
Nauka zdalna moze byc nawet z Granlandii jesli masz tam internet, dlatego nazywa sie ZDALNA...

Nie widze tego. Obstawiam, ze ona wie, ze jestes emocjonaly, wie, ze kochasz i chce cie powoli od siebie odstawic, w sposob, ktory sprawi ci mniej bolu ( tak pewnie uwaza ).

Biorac calosc pod uwage sadze, ze twoja dziewczyna nie chce juz byc z toba w zwiazku.

4

Ona chce się z Tobą rozstać, ale jednocześnie trzymać w obwodzie, innymi słowy będziesz wypełniaczem czasu jeśli będzie jej się nudzić.

5

Przeniesione z kolejnego wątku autora:

Hk23 napisał/a:

Ostatnio zakończyliśmy związek z moja była dziewczyna po 1.5 roku. Doszła do wniosku że lepiej będzie jak zostaniemy przyjaciółmi. Jednak ja dalej ja kocham bardzo I ciężko mi bez niej żyć chociaż żyjemy na odległość, jednak niedługo wyprowadzam się do miasta gdzie mielibyśmy krótką drogę do siebie, obecnie ok 9h jazdy. Nie że względu na nią tylko że względu na szkole I pracę. Ja mam 19 lat ona 21. Wiadomo że.jestesmy młodzi I pewnie dużo osób będzie to pisało. Jednak ona dziwnie się zachowuje, ponieważ gdy oznaczylem w postach kilka koleżanek to była strasznie zazdrosna I zrobiła mi awanturę że dlaczego ja pisze z tymi dziewczynami. Nie rozumiem tego że sama decydowała o zerwaniu , a z drugiej strony chce mieć mnie przy sobie... mówi że może później uda nam się być razem jak dojrzejemy A ja wyjade od siebie, w co bardzo wątpię... chociaż ja bardzo chce do niej wrócić. Mieszkaliśmy razem podczas tego związku 0.5 roku gdy pracowaliśmy za granicą I bylo w porządku, do momentu gdy nie zaczęła się ta pandemia I wizja wspólnego mieszkania nagle z jej strony się zmieniła. Dodam że zaproponowała relacje przyjaźni z korzyściami, więc chce że mną sypiac dalej. Chce tego głównie dlatego bo brakuje mi bliskości z nią, a nie chce tego stracić. Bardzo proszę o opinie was kobiet. To nie jest dziewczyna upadła, wręcz przeciwnie, to spokojna poukladna dziewczyna, która nie zmienia partnerów. Dodam też że nie jest możliwe żeby ktoś jej się spodobał.

6 Ostatnio edytowany przez Pipolinka87 (2021-01-20 06:55:15)

Hk23 napisał/a:

.  Ona doszła do wniosku że jak za te 5 miesięcy będziemy razem pracować znowu A potem razem zamieszkać w jednym mieście to może uda nam się być razem na stałe, jednak ona musi to przemyśleć..

5 miesięcy przerwy to długo i jak ktos juz Tobie tutaj napisał..przerwa to w szkole a nie związku.
Twoja partnerka najwidoczniej nie odnalazla się w związku na odległość i jest to zrozumiałe. Każdy z nas jest inny i niektórym telefony, smsy nie zastąpią nigdy fizycznego kontaktu. Emocje z jej strony opadły na dobre i trudno je będzie wskrzesić na nowo.
Jedyne co pozostaje to zgodzic się na jej warunek, ale miec z tyłu głowy , że to nie przerwa a rozstanie:(
Nie pisać, nie dzwonić i dac jej trochę czasu to może sama zatęskni za bliskim kontaktem.
W mojej opini po prostu nie podjeliscie w pore kroków zeby byc razem i pozwoliliscie na życie w odległości. W imię miłości ludzie robią czasem naprawde duze poświęcenia aby ze sobą być. Sama znam związki gdzie jedna osoba rzucila wszystko , przeprowadzila się aby być razem. No i takie związki przetrwaja juz każda burze. Zaslanianie się bo szkoła, bo pandemia bo praca ...aaaaa jeszcze mozna przecież kilka miesięcy poczekać na odległośc. To nie wróży nigdy niczego dobrego.

7

Sytuacja się trochę zmieniła, być może na lepsze. Zostaliśmy przyjaciółmi z korzyściami, gdyż ja ja kocham A ona dalej coś do mnie czuje i jej zależy. Dodatkowo chce się wyprowadzić za kilka tygodni do jej miasta, bo chce oddzielić się od rodziców, być przy znajomych I znaleźć pracę i także dla niej. Mam nadzieję że bliższy kontakt nas do siebie zbliży, ponieważ jej zdaniem ona chce to wszystko ratować. Jednak ciekawi mnie że jest zazdrosna o to że oznaczylem np koleżanke w poście A sama że mną zerwała... dlaczego jest zazdrosna o to że z kimś pisze ?

8

Bo jej wolno, a Tobie nie.
Ty masz zostać do jej dyspozycji, niezależnie od tego, czy chce związku z Tobą czy też nie. Jak poczuje, że mógłbyś się emocjonalnie oddalić, to natychmiast skraca Ci smycz fochem, zazdrością i podobnymi manipulacjami.
Nie jesteś dość dobry, aby wracać do relacji z Tobą, ale jesteś wystarczająco dobry aby być opcją zapasową i czasoumilaczem.

9

Hk23 napisał/a:

. Dodatkowo chce się wyprowadzić za kilka tygodni do jej miasta, bo chce oddzielić się od rodziców, być przy znajomych I znaleźć pracę i także dla niej. Mam nadzieję że bliższy kontakt nas do siebie zbliży

Zdecydowanie zbliży!:) Super, ze zrobiłeś krok do przodu i pozostaje życzyć powodzenia.
Możliwe ze była ze zazdrosna...czasem fajnie w teorii konczy sie związek a jak n horyzoncie ta 2 osoba kogoś juz ma zaczyna docierać.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zwiazek na odległość A przerwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024