On chce czekać z seksem do ślubu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » On chce czekać z seksem do ślubu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: On chce czekać z seksem do ślubu

Okej a wiec, jestem z chłopakiem 4 lata. Od 2 lat uprawiamy seks. Mój chłopak nigdy nie był mocno wierzący, raczej taki niby wierzący ale niepraktykujący. W tamtym roku zaczął się mocno zagłębiać w wiarę chrześcijańską. Przez ostatni rok budował swoją wiarę praktycznie od zera aby poznać ją bezpośrednio od Boga poprzez Biblię a nie bezmyślnie powielać to co mówi kościół. Na ten moment jest człowiekiem bardzo mocno wierzącym. Chce żyć zgodnie z prawem Bożym i tak dalej... - nie bede się tutaj rozpisywać, po prostu widzi w tym sens i chce podążać taką drogą. Tu pojawia się problem ponieważ jak wiadomo seks przedmałżeński jest grzechem... nie chodzi tutaj nawet o sam fakt ze to jest grzech ale po prostu zgłębił temat i widzi ogromny sens w tym aby poczekać z seksem do ślubu... (mamy po 19 lat wiec do ślubu nam się nie spieszy) Jestem w stanie go zrozumieć, bo wiem ze dla katolika ma może to mieć jak najbardziej sens ale dla mnie jako dla osoby, która ma mało wspólnego z wiarą jest to bezsensowne ograniczenie. Nie chodzi mi o sam seks jako zaspokojenie swoich potrzeb (chociaż to tez) ale również o emocje które mu towarzyszą o bliskość, czułość, nie wyobrażam sobie z tego rezygnować ale też nie chce go do niczego namawiać ani w żaden sposób odciągać od kościoła... Dodam, ze bardzo się kochamy a nasz związek jest bardzo silny, opary na rozmowie (również ten temat jest przez nas doszczętnie przegadany ale sami nie jesteśmy w stanie znaleść rozwiązania) bardzo frustruje mnie kiedy zaczynamy się całować, jest coraz namiętniej ja chce pójść krok dalej a on na tym przystaje, gdy się całujemy nie chce mnie dotykać abyśmy się wzajemnie nie podniecali... Czyje się z tym bardzo źle i nie wyobrażam sobie aby tak było na dłuższą metę. Nie chce aby nasz związek sie przez to rozpadł ale coraz częściej dochodzi do poważnych spięć między nami, właśnie na tym tle. Ja jestem typem kobiety, która potrzebuje tej bliskości no i tak jak każdy człowiek mam swoje potrzeby, szczególnie ze przez ostatnie dwa lata uprawialiśmy seks. Jeśli ktoś jest w stanie doradzić byłabym wdzięczna. Każda rada będzie na wagę złota

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: On chce czekać z seksem do ślubu

Młodzi ludzie robią różne błędy... twój chłopak zbłądził. Seks jest czystym dobrem dla dwojga ludzi.

W zakresie seksu nauka kościoła jest oparta na błędnych fundamentach.

Zauważyłaś problem. Będziesz go chciała rozwiązać, ale prawdopodobnie się nie da. Brak seksu zniszczy Wasz związek. Z biegiem czasu frustracja i bezsilność w Tobie urosną.

Ja bym zrobił tak:

-- powiedział chłopakowi "Cóż... wybrałeś taką drogę. Kocham Cię, al wiem że brak seksu spowoduje zniszczenie naszej relacji."
-- następnie ograniczył kontakty fizyczne, bo to żenujące, że dwoje ludzi się chce kochać, ale chłopak mówi "stop";
-- gdy chłopak zobaczy, że upadacie, to może się zreflektuje i zmieni swój wybór

Wiesz co jest najgorsze w tym wszsytkim? Nie to że on zbłądził... nie to że przyjął retorykę kościoła stawiając na szali waszą relację... ale to, że on w przyszłości może coś złego zrobić, co zrujnuje życie -- głupie decyzje w pracy, albo kredyty, zachcianki. Czyli na przeciwwadze czegoś-tam co mu się w głowie wykluje postawi na przykład żonę i dzieci.

PS. Co innego gdyby tego seksu jeszcze nie było... ale skoro już macie 2 lata seksu za sobą... Ufff... ciężki przypadek.

3

Albo zaakceptować albo się rozstać.
Tsk naprawdę w takich przypadkach nie ma trzeciego rozwiązania.

4

Teraz mu odwaliło na punkcie seksu przed ślubem, a po ślubie mu może odwali na punkcie tego, że seks ma być bez antykoncepcji (bo to też grzech), czyli "rosyjska ruletka". Jeśli nie masz zadatków na religijnego fanatyka to daj sobie spokój. Będzie coraz gorzej.

5

Misinx napisał/a:

Teraz mu odwaliło ....  mu może odwali na punkcie tego, że ....

O to właśnie chodzi. Nie wiadomo czym jeszcze zaskoczy za rok, albo za 10 lat.

6

Myślę, że powinnaś mu dokładnie to, co napisałaś, powiedzieć. Dziwię się Twojemu spokojowi, podziwiam, ale dziwię się. Ja chyba bym się poczuła oszukana. Nie chodzi o to, żeby go teraz zmuszać do zmiany zdania, szantażować rozpadem związku. Ale sama oceń, jakie są szanse, że w ten sposób pociągniesz dwa lata, pięć... zanim zaplanujecie ślub. Czy w ogóle go zaplanujecie.

Kwestie podniesione wyżej też warte przegadania. Jeśli teraz brak seksu, to jakie jeszcze kościelne przykazania będzie realizować? Będzie Cię nawracał? Rezygnował z imprez w piątki, uzna, że trzeba mieć jak najwięcej dzieci... gorzej, zacznie żyć starym testamentem, albo głosić "katolickie" przekonania o kobietach...

7 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-16 11:16:39)

Misinx napisał/a:

Teraz mu odwaliło na punkcie seksu przed ślubem, a po ślubie mu może odwali na punkcie tego, że seks ma być bez antykoncepcji (bo to też grzech), czyli "rosyjska ruletka". Jeśli nie masz zadatków na religijnego fanatyka to daj sobie spokój. Będzie coraz gorzej.

Podpisuję się. W sensie nie pod tym, że będzie coraz gorzej bo tego nikt nie wie, ale pod tym że trzeba to przegadać tu i teraz jak on widzi dalszą przyszłośc (dzieci, antykoncepcję, współżycie po ślubie, Twój brak wiary, różnice w waszych stylach życia). Właśnie dlatego ja np nie widzę się nigdy z osobą głęboko wieżącą - zwyczajnie nie byłabym w stanie żyć na takich zasadach bo sama wieżąca nie jestem. I to nie są różnice na które mogę machnąć ręką, przeboleć, zaakceptować i zapomnieć, to są różnice w podejściu do życia które będą się objawiać dzień w dzień podczas całego czasu trwania związku

8 Ostatnio edytowany przez Hinika (2020-12-16 11:22:35)

Monoceros napisał/a:

Myślę, że powinnaś mu dokładnie to, co napisałaś, powiedzieć. Dziwię się Twojemu spokojowi, podziwiam, ale dziwię się. Ja chyba bym się poczuła oszukana. Nie chodzi o to, żeby go teraz zmuszać do zmiany zdania, szantażować rozpadem związku. Ale sama oceń, jakie są szanse, że w ten sposób pociągniesz dwa lata, pięć... zanim zaplanujecie ślub. Czy w ogóle go zaplanujecie.

Kwestie podniesione wyżej też warte przegadania. Jeśli teraz brak seksu, to jakie jeszcze kościelne przykazania będzie realizować? Będzie Cię nawracał? Rezygnował z imprez w piątki, uzna, że trzeba mieć jak najwięcej dzieci... gorzej, zacznie żyć starym testamentem, albo głosić "katolickie" przekonania o kobietach...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » On chce czekać z seksem do ślubu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024