Czy to duża różnica wieku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to duża różnica wieku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Czy to duża różnica wieku?

Ja mam 18 lat, a mój chłopak 26
Czy to aż tak dziwnie wygląda?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to duża różnica wieku?

Nie.
Chociaż jak miałam 19 lat jeden 25 latek mnie skreslil gdy się dowiedział  że tylko tyle chociaż wcześniej fajnie się rozmawialo.
Z każdym rokiem ta różnica będzie mniej widoczna jeśli jest widoczna.

3

Autorko a jak oceniasz różnicę wieku gdy to chłopak ma 18 lat, a dziewczyna 26?

4

Jeśli się wzajemnie akceptujecie itd. to w czym problem ?

5

Ja mialam 19, a on 31. Nie miala ta roznica za duzego znaczenia.

6

Według mnie to jest spora różnica pod względem etapu w życiu.

7

TypowyCharlie napisał/a:

Dokladnie. gdybys miala np 30 a on 40 to okk, ale 18 i myslisz, ze jestes dorosla, choc nie masz jeszcze doswiadczenia zyciowego (kiedys zrozumiesz), podczas gdy on ma juz 26 to jest to duza roznica.

8

czerwonoczarna napisał/a:
TypowyCharlie napisał/a:

Dokladnie. gdybys miala np 30 a on 40 to okk, ale 18 i myslisz, ze jestes dorosla, choc nie masz jeszcze doswiadczenia zyciowego (kiedys zrozumiesz), podczas gdy on ma juz 26 to jest to duza roznica.

No, tylko to zalezy od ludzi i ich zyciowej historii, a nie od tego ile maja lat. Mowa o konkretnych osobach.

9 Ostatnio edytowany przez prego (2020-12-13 13:56:14)

TypowyCharlie napisał/a:

Chyba najbliżej prawdy odpowiedź. Facet w wieku 26 zapewne ma już pracę, myśli o poważnym związku. Ktoś kto ma 18 lat, powinien się uczyć w szkole, zdać maturę - ale przede wszystkim powinien się wyszaleć, bo to najlepszy wiek na to.

10

czerwonoczarna napisał/a:
TypowyCharlie napisał/a:

To wszystko to są bardzo jednostkowe kwestie. Bo taki 40latek mógł mieć lajtowe życie, może być niedojrzały i płynąć przez życie nie wyciągając żadnych nauk z tego doświadczenia życiowego i kręcić się w kółko, a taka 18latka pochodząca z trudnego domu mogła dużo doświadczyć i być mocniej ukształtowana. To tak indywidualne, że tego nie da się zmierzyć.
Faktem jest, że etapy życia są inne i tu pozostaje wiele do omówienia i wychodzenia sobie na przeciw. Ale to trzeba CHCIEĆ z dwóch stron.
Autorko, z własnego podwórka mogę podać Ci przykład mojej siostry- poznała swojego męża jak miała 19 lat, a on 29 lat. Już są po ślubie. Więc jak widać, da się. Ale powtórzę się- oboje strony muszą wychodzić sobie na przeciw.

11

R_ita napisał/a:

To wszystko to są bardzo jednostkowe kwestie. Bo taki 40latek mógł mieć lajtowe życie, może być niedojrzały i płynąć przez życie nie wyciągając żadnych nauk z tego doświadczenia życiowego i kręcić się w kółko, a taka 18latka pochodząca z trudnego domu mogła dużo doświadczyć i być mocniej ukształtowana.

Oboje do związku się nie nadają.

12

prego napisał/a:
R_ita napisał/a:

To wszystko to są bardzo jednostkowe kwestie. Bo taki 40latek mógł mieć lajtowe życie, może być niedojrzały i płynąć przez życie nie wyciągając żadnych nauk z tego doświadczenia życiowego i kręcić się w kółko, a taka 18latka pochodząca z trudnego domu mogła dużo doświadczyć i być mocniej ukształtowana.

Oboje do związku się nie nadają.

Tu się zgadzam, ale dalej pozostaje kwestia, że wiek to często nie wyznacznik.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to duża różnica wieku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024