Czy istnieje najlepszy wiek na urodzenie dziecka?
Lekarze mówią,pierwsze dziecko koniecznie przed trzydziestką,jednak wiele kobiet nie przejmuje się tymi radami.
Jakie jest macierzyństwo gdy ma się 20,30 lub 40 lat?czego bałyście się zachodząc w ciąże?
Powiedzcie jak to było-jest z Wami?
Ja zostałam mamą jako młoda dziewczna,miałam dziewiętnaście lat kiedy urodzilam swoje pierwsze dziecko.Ciąża nie byla dla Nas zaskoczeniem,już wcześniej planowaliśmy ślub a tyko go przyśpieszyła.Wiedząc że urodzę dziecko ukochanego mężczyzny byłam najszczęśliwszą osobą na świecie.:)
Drugie dziecko urodziłam mając dwadzieścia jeden lat,no ale ta ciąża była dla nas zaskoczeniem.Mój mąż szalał ze szczęścia a ja myślałam z przrażeniem jak ja sobie dam radę z dwójką maluchów,jestem jeszcze taka młoda a tu dwoje dzieci.Tym bardziej że jeszcze uczyłam się ,kończyłam zaocznie studium pomaturalne.Udało się ,przyogromnej pomocy męża i rodziny.:D
Dzisiaj kiedy syn ma osiemnaście lat a córka szesnaście,zastanawiam się czy coś mnie ominęło coś straciłam zostając tak wcześnie mamą?Napewno tak,nie wyszalałam sie tak jak moje rówieśniczki,bardzo wcześnie musiałam być odpowiedzialna nie tylko za siebie ale też za moje dzieci.Ma to też swoje plusy,niektóre moje koleżanki grzebią się jeszcze w pieluchach,a ja swoje dzieci mam za wspaniałych kompanów do wspólnych eskapad,dyskusji....
kilka razy wzięto mnie za siostrę syna,a z córcią pożyczamy sobie ciuchy i kosmetyki....:D