Praca za granicą z UP jest bezpieczna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Praca za granicą z UP jest bezpieczna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Praca za granicą z UP jest bezpieczna?

Witam, coraz bardziej myślę o wyjeździe za granicę (Wiedeń, Niemcy, Austria) gdzieś blisko. Chciałabym zaryzykować i jechać sama , a pracę pewnie bym znalazła przez urząd pracy.. Zastanawiam sie, czy jest to duże ryzyko? Są tu osoby które pojechały do pracy z up?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca za granicą z UP jest bezpieczna?

Oferty z UP sa takimi samymi jak z innych biur. Nie ponosza odpowiedzialnosci za oferte.

3

Madeja napisał/a:

Witam, coraz bardziej myślę o wyjeździe za granicę (Wiedeń, Niemcy, Austria) gdzieś blisko. Chciałabym zaryzykować i jechać sama , a pracę pewnie bym znalazła przez urząd pracy.. Zastanawiam sie, czy jest to duże ryzyko? Są tu osoby które pojechały do pracy z up?

Z mojego doświadczenia oferty "z pośredniaka" to najgorsza liga. Jak firma sama nie ma szans na znalezienie pracownika to zgłasza to do arbeitsamtu, jak ten nie znajdzie nawet uchodźców chętnych na to stanowisko, to wrzuca to dalej.
Nie wiem w jakim zawodzie chcesz tej pracy szukać, ale niezły punkt startu w Niemczech to stepstone.de i monster.de. Jak znasz język to wyszukanie strony regionalnej gdzie będziesz mogła coś znaleźć też nie powinno być trudne.
Przy poszukiwaniach odradzam landy wschodnie. Niby to też Niemcy, ale ich mentalność jest jeszcze na poziomie NRD. W dawnych Niemczech zachodnich jest dużo lepiej. No i jak planujesz wyjazd, to staraj się zawczasu zebrać z 2000€ na początek, bo ani Niemcy ani Austria nie są tanie.
Stwórz sobie też konto na XING. Może się zdarzyć że headhunter cię wyszuka i zaproponuje pracę której w życiu sama nie znajdziesz.
Przy wstępnym sortowaniu pracodawców korzystaj z kununu. Ocena poniżej 3,7-3,8 nie wróży nic dobrego, ale czytaj opinie, bo czasem zarówno pozytywne, jak i negatywne to bzdury.

4

Przeniesione z kolejnego wątku autorki:

Madeja napisał/a:

[Nie znajac jezyka]
Wiem,że duzo osob nie zna jezyka jakos radzą sobie za granicą,umiem coś tam wydukać po angielksu,ale nie dogadałabym sie.. W kazdym razie chciałabym sie troche odkuć finansowo i spróbowac swoich sil za granicą,tylko podstawowe pytanie,gdzie szukac? w internecie olx,lento ? czy moze na grupach na fb ? ..Praca którą miałabym wykonywać to pewnie coś na produkcji

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Praca za granicą z UP jest bezpieczna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024