Guzki w miejscach intymnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Guzki w miejscach intymnych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Guzki w miejscach intymnych

Kilka dni temu biorąc prysznic wyczułam guzki wielkości grochu po obu stronach warg sromowych większych, bolą gdy ich dotykam, podczas siadania czy po całym dniu w pracy gdzie mam sporo ruchu. Nigdy nie miałam problemów i zawsze wzorowe wyniki wiec nie mam pojęcia co to może być i czy to możliwe ze coś bardzo poważnego pojawiło się tak nagle. Jutro mam wizytę u ginekologa ale może któraś z was miała podobny problem i chce podzielić się doświadczeniami ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Guzki w miejscach intymnych
Ona276 napisał/a:

Kilka dni temu biorąc prysznic wyczułam guzki wielkości grochu po obu stronach warg sromowych większych, bolą gdy ich dotykam, podczas siadania czy po całym dniu w pracy gdzie mam sporo ruchu. Nigdy nie miałam problemów i zawsze wzorowe wyniki wiec nie mam pojęcia co to może być i czy to możliwe ze coś bardzo poważnego pojawiło się tak nagle. Jutro mam wizytę u ginekologa ale może któraś z was miała podobny problem i chce podzielić się doświadczeniami ?

Przyczyn guzkow jak i ich rodzaju nie ustalisz tutaj. Wiele kobiet je mialo, ale tylko gin jest w stanie powiedziec ci co to jest.

Jedne kobiety maja hpv, inne wrzodzice, jeszcze inne zwyczajne zapalenia mieszkow wlosowych po zbyt glebokim goleniu, ktore w polaczeniu z wysokimi temperaturami i poceniem sie czesto prowadzi do opuchniecia i bolu, kolejne duzo wieksze problemy.

Jesli twoj gin jest dobry to napewno znajdzie i odpowiedz i odpowiednio pokieruje leczeniem.

Wazne info dla niego: kiedy wystapily pierwsze objawy, nawet lekki bol, pieczenie, swedzenie, jak dlugo je masz i czy rosna, czy miewasz temperature, jak spisz, odkad pojawily sie, twoj nastroj.

3

Spokojnie,  też kiedyś miałam,  najadlam się stresu  niepotrzebnie.  Może to być zapalenie kanaliku,  lub chociażby  czyraki jak się golisz maszynka.  Powodow jest duzi,  kiedyś mi lekarz powiedział  w żarcie,  że jak boli to dobrze,  to co nie boli to może być groźne.  I z tym niebolacym  kiedyś musiałam chodzić do onkologa,  ale przeważnie  guzki  nie są groźne, ale tak czy inaczej wymagają  wizyty u lekarza smile

4 Ostatnio edytowany przez Edyta01 (2021-02-25 19:19:45)

Czasem to sobie nawet nie zdajemy sprawy jakie mogą być choroby. Mi jakiś guzek zrobił się mówiąc wprost przy odbycie. Do tego krew, pieczenie, nie mogłam tego tak zostawić, bo to mi utrudniało normalne funkcjonowanie. Konieczna była wizyta u proktologa. Dr Kudelski z Ober Clinic zdiagnozował zakrzep i konieczny był zabieg. Fachowo to się nazywało nacięcie zakrzepu brzeżnego, zapamiętałam. Pan doktor bardzo profesjonalnie się mną zajął, ma też tak ważne podejście do pacjenta.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Guzki w miejscach intymnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024