Poderwanie faceta - karteczka z numerem tel. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poderwanie faceta - karteczka z numerem tel.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Poderwanie faceta - karteczka z numerem tel.

Drogie forumowiczki,
zdarzyło Wam się kiedyś, po miłej rozmowie, dać mężczyźnie numer tel. z własnej inicjatywy, nie proszone o to? Oddzwonił, napisał? Moim klientem dziś był mężczyzna, który bardzo mi się spodobał - fizycznie i osobowościowo. Gdy odbierał zamówienie, napisałam mu na paragonie mój numer telefonu. Spojrzał na niego, po czym zawstydzony wyszedł, mówiąc, że wie gdzie wrocic [w sensie usługi]. Wydawał się nieco zaskoczony. Wcześniej wymieniliśmy się kilkoma historiami z naszego życia. Skomplementował moje kolczyki a ja jego charyzmę. Podarował mi gadżet z jego firmy - był zachwycony nową pracą w tejże. Czekam jak na szpilkach, czy napisze.

Wychodzilyscie Panie z taką inicjatywa?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poderwanie faceta - karteczka z numerem tel.

Bardzo dobrze zrobiłaś. Czasami mężczyzna boi się wyjść z odwajżniejszym krokiem, aby nie zostać uznanym za napastującego, zwłaszcza jak nie do końca odróżnia sympatię pani od bezpośredniego zainteresowania.

Zatem gratuluję ruchu i odwagi i orientacji w czasie i przestrzeni. smile smile

3 Ostatnio edytowany przez Senshi (2020-07-20 20:55:42)

Dziękuję Gary. Podniosłeś mnie na duchu.  Przyznam, że się napaliłam i trochę martwię się czy napisze. Myślę, że jeśli nie zrobi tego dziś, to marne szanse, a już 21.00

Wolę być serem niż myszą. big_smile

5

Nieeeee martw się. Zrobiłaś naprawdę super. Tylko aby tak odważnie działać, to trzeba mieć mocne ego na wypadek porażki. Wiele osób idzie przez życie bojąc się co inni pomyślą, jak się zadziała otwarcie, a potem narzekają, że są sami, albo nie mają sukcesów. Z kolei jak się odważnie działa, to się ponosi same porażki, a sukces pojawia się tylko czasem. Gdybyś tak podrywała ostro wielu mężczyzn, którzy Ci się podobają przez długi czas, to w końcu poderwiesz kogoś fajnego. Myślę, że tak lepiej działać niż się bać.

Jak nie zadzwoni to trudno... Lepiej zakładaj, że w ogóle nie zadzwoni, ale ciesz sie, że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy -- lepszego sygnału mężczyzna nie mógł dostać od kobiety. Może się boi? Może się zastanawia, czy wypada tak od razu... Może flirtował, a ma dziewczynę, a pociągnęłaś flirt ostro do przodu i on się musi rakiem wycofać. No i niektórzy tak mają, że będzie chodził z tym numerem tydzień i się zastanawiał co ma mówić przez telefon... a potem pomyśli, że już nie wypada po tygodniu dzwonić.

Twój podryw jest tysiąc razy lepszy niż szukanie przez internet... spodobał Ci się, dałaś sygnał. Brawo.

Motto:

Lepiej kochać i przegrać, niż nie kochać nigdy.

Jedną z kluczowych umiejętności mistrza judo jest upadanie.

6

Senshi napisał/a:

Drogie forumowiczki,
zdarzyło Wam się kiedyś, po miłej rozmowie, dać mężczyźnie numer tel. z własnej inicjatywy, nie proszone o to? Oddzwonił, napisał? Moim klientem dziś był mężczyzna, który bardzo mi się spodobał - fizycznie i osobowościowo. Gdy odbierał zamówienie, napisałam mu na paragonie mój numer telefonu. Spojrzał na niego, po czym zawstydzony wyszedł, mówiąc, że wie gdzie wrocic [w sensie usługi]. Wydawał się nieco zaskoczony. Wcześniej wymieniliśmy się kilkoma historiami z naszego życia. Skomplementował moje kolczyki a ja jego charyzmę. Podarował mi gadżet z jego firmy - był zachwycony nową pracą w tejże. Czekam jak na szpilkach, czy napisze.

Wychodzilyscie Panie z taką inicjatywa?

Dobrze zrobiłaś. Lepiej działać niż myśleć "co by było gdyby". Może nie napisać, czy nie zadzwonić, ale to nie ma żadnego znaczenia.

7 Ostatnio edytowany przez Senshi (2020-07-20 21:39:28)

Gary, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, tylko musiałam to usłyszeć od kogoś mądrego. Dziś się trochę po stresowałam - to naturalne, bo mi się spodobał. Jutro już wstanę inna. Będzie co ma być. Nikogo nie zmuszę do zainteresowania
mną.  Może mu się nie spodobałam, może ma kogoś, może czeka na kogoś bardziej interesującego według niego. Jego prawo. Cieszę się, że to zrobiłam. Sądzę, że następnym razem pójdzie mi jeszcze lżej.
Taki ze mnie typ - inicjujący. Mam rozwinięte sporo męskich cech. Jestem tego świadoma dzięki terapii. Nie każdemu mężczyźnie może się to podobać. Może trafię kiedyś na takiego, który będzie to lubił.
Dziękuję Gary za Twoje posty. Ciśnienie mi trochę spadło i lepiej to "przejdę".

8

Też bym tak zrobiła na Twoim miejscu.
Ba, nie raz sama robiłam podobne akcje.
Jedynym ograniczeniem mogłaby być ewentualna niezręczność w przypadku regularnego kontaktu służbowego, ale to chyba można wykluczyć?
Trzymam kciuki i napisz, czy historia się rozwinęła.

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-07-21 00:15:33)

Kontaktu służbowego nie będziemy mieć, ale później zorientowałam się, że pracuje  ulice dalej ode mnie

-----------

Lovellyn pisali, dzwonili? Po jakim czasie. Podziel się doświadczeniami prosze

10

Ja też uważam, że dobrze zrobiłas. Warto przejmować inicjatywę. Myślę, że są szanse na kontakt - może poczeka z dwa dni bo nie chce wyjść na desperata.

11

Moim zdaniem super zrobilas! Nawet nie ma znaczenia czy ten akurat zadzwoni czy nie. Fajnie, ze sie odwazylas.
Raz mi dziewczyna dala tak swoj numer i nawet jesli nie zadzwonilam to nadal wywarla pozytywne wrazenie, ze taka fajna babka pewna siebie i urocze to bylo.

12

Senshi napisał/a:

Lovellyn pisali, dzwonili? Po jakim czasie. Podziel się doświadczeniami prosze

A to różnie, w zależności od charakteru tych facetów.
Sądzę, że dla niektórych był nie do przejścia fakt, że tu kobieta przejęła inicjatywę i prawdopodobnie ich to odstraszyło. Albo tak tylko sobie kozaczyli przy obcej kobiecie i tą charyzmę tylko udawali, ale tak naprawdę to nie mieli odwagi pociągnąć sprawy dalej. Przy czym z perspektywy czasu uważam, że to dobrze, ponieważ sama o sobie wiem tyle, że potrzebuję mężczyzny o stabilnym charakterze, którego poczucie własnej wartości nie cierpi z takiego tam byle powodu. Więc jak ktoś odpadł w przedbiegach to też dobrze, dlatego, że i tak by się gość dla mnie nie nadawał. Lepiej dla mnie, lepiej dla niego, że się skończyło zanim się zaczęło.

Istnieje tylko jedno niebezpieczeństwo w takich sytuacjach i przed tym przestrzegam - można trafić na typa wulgarnego, który podobny gest zinterpretuje jak zaproszenie na szybki numerek, zamiast jako zaproszenie do lepszego poznania się. No niestety, czasem takie sytuacje też są wpisane w ryzyko.

Z drugiej strony można też poznać w ten sposób naprawdę świetnego faceta, który tylko czekał na taką babkę jak Ty. Moim zdaniem - warte ryzyka.

13

Senshi napisał/a:

Cieszę się, że to zrobiłam. ... następnym razem pójdzie mi jeszcze lżej.

O super. Właśnie o to chodzi.

14

Nie zakładaj kiedy zadzwoni  i czy to zrobi...  Może to będzie jutro lub, a tydzień,  co na być to będzie.  Dałaś sygnał,  skoro niedaleko pracuje to może nawet zajdzie  do Ciebie,  ważne że wie.  Natomiast powodów dla których nawet zakładając że się nie odezwie,  może być dużo.  Nie przejmuj się nawet takim scenariuszem.  Najważniejsze  że zrobiłaś coś,  niż byś miała później żałować że nic nie zrobiłaś  smile

Osobiście  sama nigdy nie potrafiłam pokazać mężczyźnie,, że mi się podoba,  zawsze to oni inicjowali,  więc podziwiam  odwagę smile  ja nawet na flirty mężczyzn reaguje  tak by nie pokazać że mi się to podoba big_smile

Nie ten,  to inny i tyle. Powodzenia.  Jesteś fajną,  odważną kobietą,  nie stracić tego choćby nie wiem co wink

15

Dziękuję Istotko za wsparcie i komplement. Dostałam tyle dobrych rad i wsparcia, że przestałam się przejmować czy zadzwoni. Jeśli zadzwoni będzie świetnie, jeśli nie to żyje się dalej.
Jak to dobrze nieraz poprosić o radę i ja otrzymać. Człowiek potrzebuje mądrego wsparcia. Wszystkim dziękuję. Napiszę za jakiś czas czy coś z tego się rozwinęło.

16

Oby więcej kobiet z takim podejściem! smile Odwagą, charyzmą i zdecydowaniem, gdzie nie ma znaczenia, czy facet jest nieśmiały czy nie, ale istotne jest to, że kobieta sięga aktywnie po to, czego pragnie. Brawo!
Byłoby mi naprawdę przyjemnie, gdybym coś takiego dostał smile

17

Nigdy nie wykonałam takiego gestu, ale jeśli ktoś mi się podobał, to o tym wiedział. Ty jednak musiałaś działać szybko i zdecydowanie, dlatego tym bardziej było to z Twojej strony bardzo dobre posunięcie.
Swoją drogą mój obecny mąż w bardzo podobny sposób zaprosił mnie na pierwszą randkę i do dziś mam świadomość jak piorunujące wrażenie musiałam na nim zrobić, skoro uznając "teraz albo nigdy" zaryzykował i to pomimo faktu, że byłam wówczas w towarzystwie innych osób, w tym mężczyzn. Gdyby wtedy stchórzył, prawdopodobnie nigdy więcej nie mielibyśmy możliwości ponownie się spotkać.
Miejmy więc nadzieję, że Twój obiekt westchnień podejdzie do tematu podobnie.

Jedyne czego bym się obawiała, to niezręczności, jeśli on nie zadzwoni ani nie pojawi się osobiście, by odpowiedzieć na Twoje zaproszenie do kontaktu, jeżeli będzie musiał ponownie skorzystać z usług Twojej firmy. No chyba, że to taka specyfika, że spokojnie może wybrać inne miejsce. Druga kwestia, również wcześniej wspomniana, że to może zostać odebrane jak zaproszenie na niezobowiązujący seks i jeśli tak, to może go to  zwyczajnie zniechęcić, a nawet przestraszyć. W końcu nie każdy mężczyzna korzysta z okazji, z kolei dłuższa znajomość z kimś tak otwartym na przygody może go nie interesować. Oczywiście byłoby to oparte wyłącznie na domysłach, ale istnieje takie prawdopodobieństwo.

Generalnie jednak kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana! smile

18

Senshi! super posunięcie i akcja. My mężczyźni lubimy taką inicjatywę wink
Kiedyś jak wracałem z wakacji to zatrzymałem sie pod sklepem i na parkingu pośmieszkowałem z takimi kobietami. jak wróciłem do auta to za szybą miałem adres e-mail i parę słów żebym sie odezwał. Odezwałem się, choć wiedziałem, że dziewczyna jest z drugiej części Polski, ale wymieniliśmy parę wiadomości i było ok wink.
W każdym razie fajna akcja i życze powodzenia. Nawet jakby (mam nadzieję, że nie) nie oddzwonił, bo wiadomo, że może mieć żonę, dziewczynę/chłopaka itd. to przełamałaś się i zrobiłaś ruch. Więc już przy następnej potencjalnej takiej sytuacji nie będziesz mieć obaw i wątpliwości. Elegancko!

19 Ostatnio edytowany przez Taktoja123 (2020-07-21 08:54:45)

Ja kiedyś dostałam taką wiadomość na bilecie PKP od faceta, który siedział na przeciwko. Pamiętam, że jechałam na studia, siedzieliśmy całą drogę w milczeniu, aż jak wychodził dał mi swój bilet, a na odwrocie krótka notka i nr telefonu. Nie odezwałam się bo miałam wtedy chłopaka. Ale do dziś mam ten bilecik ;-)

mega miło!

20 Ostatnio edytowany przez Senshi (2020-07-23 09:59:33)

Cześć wszystkim.

Niestety pan nie odezwał się, jednakże byłam wczoraj na innym spotkaniu i nieźle się bawiłam. Przede mną kolejne, z innym mężczyzną.
Posmuciłam się trochę, że się nie odezwał ale szybko mi przeszł bo dużo się dzieje. Rozumiem też, że nie wszystkim muszę się podobać lub po prostu ktoś ma partnera. Poznaję nowych ludzi. Wyszłam z depresji dzięki 3letniej terapii i teraz trochę szaleje. Wróciłam do życia smile

Dziękuję wszystkim za wiele miłych słów i wsparcia. Fajnie też było usłyszeć Wasze historie.

21

Senshi napisał/a:

Wyszłam z depresji dzięki 3letniej terapii i teraz trochę szaleje. Wróciłam do życia smile

Życzę jak najlepiej i daleki jestem od oceny, ale dla własnego bezpieczeństwa weź pod uwagę drugi biegun tej choroby - epizod manii.

22

Kiedyś czytałam o jakichś statystykach, że ok. 80% mężczyzn (o ile są wolni) pozytywnie zareaguje na podryw ze strony kobiety, nawet gdy ta im się średnio podoba, ponieważ są tak zaskoczeni i zachwyceni jej odwagą, niecodziennością zdarzenia i tym że komuś się aż tak podobają.

Może nie jest wolny?
A może się jeszcze odezwie? Minęły dopiero 3 dni.

23

Taktoja123 napisał/a:

Ja kiedyś dostałam taką wiadomość na bilecie PKP od faceta, który siedział na przeciwko. Pamiętam, że jechałam na studia, siedzieliśmy całą drogę w milczeniu, aż jak wychodził dał mi swój bilet, a na odwrocie krótka notka i nr telefonu. Nie odezwałam się bo miałam wtedy chłopaka. Ale do dziś mam ten bilecik ;-)

mega miło!

Tak z ciekawości: po co zachowałaś ten numer jak miałaś chłopaka?

24 Ostatnio edytowany przez Senshi (2020-07-23 12:19:10)

Jacekk spokojnie, jestem pod stałą opieką psychiatry. Mam dobrze dobrane leki i wieloletnią psychoterapię za sobą. W przypadku mojego CHAD, jest tak, że ja spadam w dół. epizodów hipomanii  to miałam w życiu ze dwie, przez za dużą dawkę antydepresantów z grupy SSRI. Manii nie miałam nigdy. Nigdy nie byłam w szpitalu itp. CHAD ma różne oblicza, różną skalę mocy.

Minęły rzeczywiście tylko 3 dni, kto wie...

25 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-07-23 14:35:29)

Nie ma się co martwić...

Wyobraźmy sobie, że rozdawanie karteczek z numerem telefonu to taki Tinder, tylko w realu...
Dziewczyna jak widzi chłopaka, spodoba jej się, chwilę porozmawiają, to decyduje się "na tak" i daje mu karteczkę...

Czy może być lepszy Tinder? Widziała go, rozmawiała, spodobał się... prawdziwy, realny... smile

I nawet wyobrażam sobie sytuację, że za tydzień chłopak dzwoni i mówi:

ON: Wybacz, że tak długo nie dzwoniłem, ale coś-tam-coś-tam...
ONA:   Yyyy... ale nie kojarzę Cię... Kto mówi?
ON:   Dałaś mi karteczkę w barze... pamiętasz?
ONA:    Wiesz... faceci biorą te karteczki i nie dzwonią, więc daję tym co mi się podobają i potem zapominam, aby się nie denerwować. Zatem Cię nie kojarzę, ale chętnie się umówię, bo skoro dałam numer, to mi się spodobałeś, czyli chciałabym Cię poznać.

Jak zazdrośnik i będzie rozczarowany że nie jest jedynym panem świata, to niech strzeli focha i spada. A jak fajny chłopak to powinien zrozumieć, że dziewczyna też ma prawo wybierać z wielu chłopaków. I nawet niech poznaje wszsytkich którzy oddzwaniają... szkoda czasu i życia na czasochłonne odsiewanie ziarna od plew.

26

Gary napisał/a:

ON: Wybacz, że tak długo nie dzwoniłem, ale coś-tam-coś-tam...
ONA:   Yyyy... ale nie kojarzę Cię... Kto mówi?
ON:   Dałaś mi karteczkę w barze... pamiętasz?
ONA:    Wiesz... faceci biorą te karteczki i nie dzwonią, więc daję tym co mi się podobają i potem zapominam, aby się nie denerwować. Zatem Cię nie kojarzę, ale chętnie się umówię, bo skoro dałam numer, to mi się spodobałeś, czyli chciałabym Cię poznać.

https://s3.party.pl/newsy/karol-strasburger-w-teleturnieju-familiada-w-szarym-garniturze-i-na-rozowym-tle-305832-quiz.jpg

A co do tematu. Autorka dała numer i fajnie. Nie będzie żałować, że nie spróbowała.

27

Fajna inicjatywa, sama nigdy się na nic podobnego nie odważyłam - ale facet mógł być po prostu zajęty, mieć dziewczynę, żonę... dlatego nie zadzwonił, i sądzę że się nie odezwie.

28 Ostatnio edytowany przez Jacekk (2020-07-24 00:24:33)

Inicjatywa fajna, ale może być różnie odbierana przez facetów. Dużo zależy czy przed wręczeniem tej karteczki, doszło do choćby wstępnego zapoznania i wzajemnej, okazanej akceptacji. Chyba krótkie wyjaśnienie w momencie wręczania też by pasowało. Bez tego facetowi może to nie pasować do jego roli zdobywcy. Może też potraktować to jako czysto seksualne zaproszenie. Przyjęło się jednak że to nie kobieta wychodzi pierwsza z inicjatywą.
W sytuacji opisanej przez autorkę, ja bym dyplomatycznie zadzwonił po kilku dniach. Gdybym nie miał zamiaru nawiązywać tej znajomości, też bym zadzwonił lub napisał aby przeprosić i podziękować, tylko wcześniej.

29

Jacekk napisał/a:

Przyjęło się jednak że to nie kobieta wychodzi pierwsza z inicjatywą.

A później są dylematy, czy wypada mi coś zrobić czy nie...
Co by nie mówić i tak chyba każdemu zrobiłoby się miło jakby dostał od kogoś taką karteczke. I nie ważne czy wolny czy żonaty.

30

Chyba świadczyłoby to o jego słabej głowie, gdyby uznał to za zaproszenie czysto seksualne.
Autorka wyraźnie napisała, że troche się wcześniej poznali.
Nie odpowiadamy za to, jak ktoś to odbierze, z drugiej strony ktoś ma prawo być zaskoczony.naszymi wyznaniami. Trzeba to wkalkulować  smile

31 Ostatnio edytowany przez Jacekk (2020-07-24 11:36:09)

Ela210 napisał/a:

Chyba świadczyłoby to o jego słabej głowie, gdyby uznał to za zaproszenie czysto seksualne.
Autorka wyraźnie napisała, że troche się wcześniej poznali.
Nie odpowiadamy za to, jak ktoś to odbierze, z drugiej strony ktoś ma prawo być zaskoczony.naszymi wyznaniami. Trzeba to wkalkulować  smile

Ty masz prawo do swoich poglądów to i każdy facet z osobna ma prawo do swojego widzenia danej sprawy. Dlatego nie oceniaj tego przez pryzmat zdrowej głowy faceta. W życiu nie wszystko jest oczywiste a praktycznie wszystko jest względne, również takie wręczanie numeru telefonu, może być różnie odbierane w zależności od okoliczności.
Nie odpowiadamy za to, jak ktoś to odbierze, ale możemy mieć wpływ aby ten odbiór był jak najwłaściwszy.
Tym co napisałem, odniosłem się ogólnie do wręczania takiej karteczki, a nie oceniałem tego co opisała autorka. A generalnie popieram pełną swobodę takich zachowań.

32

Więc swoje zdanie wyrażam, nie Twoje przecież. Wydaje mi się, ze zdrowa glowa kobieca czy męska odbierze to jako chęć zawarcia znajomosci blizszej, ale szczegóły do wyjaśnienia i ustalenia czy objaśnienia smile

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poderwanie faceta - karteczka z numerem tel.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024