niepewność faceta w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » niepewność faceta w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: niepewność faceta w związku

cześć wszystkim
jestem juz od kilku lat z facetem chociaż prawdziwy związek tworzymy stosunkowo niedługo. wg mnie wszystko jest dobrze, lubimy spędzać ze sobą czas, sprawy łóżkowe grają. Ale ostatnio poinformował mnie, wyszło to z konteksty, że on nie jest pewny związku, nie wie co będzie za tydzień, za rok. Zrobiło mi sie przykro, bo zabardzo go nie rozumiem, zadałam mu więc pytanie po co ze mna jest skoro nie ma pewności? to później zaczął mówić, że on chce ze mną być, że jest mu dobrze itp. Lecz ciągle mi w głowie siedzi to co powiedział, takie zawahanie... później tłumaczył to tak, że on nigdy żadnej swojej decyzji nie jest pewny.

co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: niepewność faceta w związku
smutaska9001 napisał/a:

cześć wszystkim
jestem juz od kilku lat z facetem chociaż prawdziwy związek tworzymy stosunkowo niedługo. wg mnie wszystko jest dobrze, lubimy spędzać ze sobą czas, sprawy łóżkowe grają. Ale ostatnio poinformował mnie, wyszło to z konteksty, że on nie jest pewny związku, nie wie co będzie za tydzień, za rok. Zrobiło mi sie przykro, bo zabardzo go nie rozumiem, zadałam mu więc pytanie po co ze mna jest skoro nie ma pewności? to później zaczął mówić, że on chce ze mną być, że jest mu dobrze itp. Lecz ciągle mi w głowie siedzi to co powiedział, takie zawahanie... później tłumaczył to tak, że on nigdy żadnej swojej decyzji nie jest pewny.

co o tym sądzicie?

Sądzę, że Twój facet ma zdrowe podejście do związku. Oczywiście, że niczego nigdy nie można być pewnym, nawet nie powinno być się pewnym, bo to powoduje, że o związek przestaje się dbać, bo po co dbać o coś, co jest pewne, nic temu nie zgraża.

Szukasz na siłę problemów.

3

czasami zdarzają się chwilę zastanowienia i refleksji czy życie które prowadzimy jest tym czego chcemy.
może pojawić się moment zawahania kiedy ma się gorsze dni. po tygodniu nastrój może się zmienić i te myśli odchodzą same.
moim zdaniem nie powinno się werbalizować takich myśli bo wlaśnie mogą w partnerze zrodzić niepotrzebny niepokój.

4

mam nadzieję, że to nic takiego. ale już nie mam na to wpływu, sam się widać zreflektował i jest wyjątkowo miły.

nie chce też żeby nas związek wyglądał tak, że jest ze mną na siłę, z łaski

5 Ostatnio edytowany przez balin (2020-05-04 10:58:51)

smutaska9001 napisał/a:

mam nadzieję, że to nic takiego. ale już nie mam na to wpływu, sam się widać zreflektował i jest wyjątkowo miły.

nie chce też żeby nas związek wyglądał tak, że jest ze mną na siłę, z łaski

Wg mnie, to nie z nim jest problem, a z tobą. Masz zapewne jakiś obraz faceta, który ci trochę jego niepewność zburzyła. A w dzisiejszych niepewnych czasach, jego wypowiedź należy rozumieć jako normalka. Ty zachowałaś się źle, bo pomyślałaś tylko o sobie. A może są jakieś tam problemy z pracą, może ze zdrowiem. W obliczu twojego zachowania, ten temat został zamieciony pod dywan i przykryty miłym zachowaniem, żeby tylko ciebie zadowolić.
Facet też powinien mieć prawo do słabszych momentów w swoim życiu. Ale są kobiety, które źle to odbierają.

sosenek napisał/a:

moim zdaniem nie powinno się werbalizować takich myśli bo wlaśnie mogą w partnerze zrodzić niepotrzebny niepokój.

A dostaje mi się po głowie od użytkowniczek, gdy mówię, że z problemami to do kolegów, a nie do kobiety.

6

ale to co to oznacza? nie rozumiem Cie Balin?
ja rozumiem jego obecna sytuacja, staram się go zawsze wspierać, ale w momencie jak słyszy sie takie słowa "że się nie jest pewnym" to to nie jest przyjemne, wiec chciałam poznać przyczynę. Co oznacza ze zamiata to pod dywan wg ciebie? to ze naprawde nie mysli o mnie powaznie?

7

Myśli o Tobie poważnie, ale życie jest takie, jakie jest. Nikt nie jest nam dany na własność i na zawsze. Każdy o tym wie. Niektórzy mówią o tym głośno, inni zachowują dla siebie. Twój facet miał może gorszy dzień i powiedział to na głos.

Ludzie łączą się w pary, bo chcą, ale czasem rozstają się po jakimś czasie, to realny scenariusz, choć niekonieczny. Wszak tylko krowa nie zmienia poglądów.

P.S. Nie przejmuj się, każdy przechodził etap, kiedy wydawało mu się, że jest idealistą.

8

smutaska9001 napisał/a:

cześć wszystkim

co o tym sądzicie?

Dla mnie to tak wygląda, źe on nie myśli o związku powaźnie w tym sensie, źe nie ma źadnych planów typu rodzina, wspólna przyszłość. Jest w tym związku bo akurat jest, ale co będzie jutro to się zobaczy, może juź nie będzie albo będzie w innym.
Ja to tak bym odebrała.

9

ja właśnie też tak odbieram, że jest ze mną z braku laku.
Niby przegadaliśmy, okazało się że ma inne problemy na głowie, gdzie rzeczywiscie pokazała swoją postawę egoistyczną.

Zobaczymy co czas pokaze smile

10

smutaska9001 napisał/a:

ja właśnie też tak odbieram, że jest ze mną z braku laku.
Niby przegadaliśmy, okazało się że ma inne problemy na głowie, gdzie rzeczywiscie pokazała swoją postawę egoistyczną.

Zobaczymy co czas pokaze smile

Też to tak odbieram. Gdyby był niepewny co do np. warunków życiowych jutra, utrzymania pracy, mania co do garnka włożyć, to powiedziałby o tym jasno to formułując.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » niepewność faceta w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024