Zakończyć relację czy nie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakończyć relację czy nie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zakończyć relację czy nie?

Witajcie!

Znalazłem się w dość trudnej dla mnie sytuacji, może znajdę wśród Was jakąś cenną myśl, która choć trochę mi rozjaśni problem. Otóż wydaję mi się, że nie kocham mojej dziewczyny... ale od początku. Znamy się z Kasią od ponad 10 lat(mam 23 ona 25) i przez ten czas się przyjaźnimy. Jakieś 5 lat temu coś pykło i byliśmy ze sobą przez 2 miesiące. Niestety zawaliłem sprawę i się rozstaliśmy, trochę urwał sie nam kontakt, zwłaszcza jak potem znalazłem inną dziewczyną i byłem z nią przez 2,5 roku. Kiedy skończył się ten związek, wpadłem w mega dołek i zacząłem zawalać życie. Od zerwania odnowił mi się kontakt z Kasią, mega mi pomagała wyjść na prostą i zacząć ogarniać życie. Niestety nie było to do końca bezinteresowne, gdyż liczyła, że wrócimy do siebie. Dochodziło w tym czasie do jakichś zbliżeń i pomimo jej zapewnień, że liczy się z tym, że nic więcej nie będzie, pojawiał się cyklicznie temat związku. Ten stan trwał około 2 lat, po czym jakiś miesiąc temu postanowiłem dać szanse temu związkowi, gdyż stwierdziłem, że może poczuje coś do niej w bardziej sformalizowanej relacji, nie tylko przyjacielskiej. Muszę powiedzieć, że jest mega kobietą, zależy mi na relacji z nią, czuję się z nią związany i otrzymuję wsparcie, jednak dość często myślę o tym, że nie postrzegam jej jako partnerki. Nie wiem co mam robić, czy zakończyć tę relację, czy może przeczekać, w nadziei, że nadejdzie uczucie? Całkowicie zdaję sobie sprawę, że nikt za mnie nie podejmie decyzji, jednak może ktoś był w podobnej sytuacji. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakończyć relację czy nie?

Odejdź. To nie ta jedyna. Jesteś z nią za to jaka jest a nie dlatego że kochasz. Im dłużej będziesz z nią tym mocniej ją zranisz. Sam poznasz kiedyś inną co do której wątpliwości nie będzie żadnych. Będzie to coś, chemia. Wątpliwości nie wróżą dobrze. Skoro one są to nie jest miłość.

3 Ostatnio edytowany przez anderstud (2020-04-23 07:12:11)

Depresanto napisał/a:

Witajcie!

Znalazłem się w dość trudnej dla mnie sytuacji, może znajdę wśród Was jakąś cenną myśl, która choć trochę mi rozjaśni problem. Otóż wydaję mi się, że nie kocham mojej dziewczyny... ale od początku. Znamy się z Kasią od ponad 10 lat(mam 23 ona 25) i przez ten czas się przyjaźnimy. Jakieś 5 lat temu coś pykło i byliśmy ze sobą przez 2 miesiące. Niestety zawaliłem sprawę i się rozstaliśmy, trochę urwał sie nam kontakt, zwłaszcza jak potem znalazłem inną dziewczyną i byłem z nią przez 2,5 roku. Kiedy skończył się ten związek, wpadłem w mega dołek i zacząłem zawalać życie. Od zerwania odnowił mi się kontakt z Kasią, mega mi pomagała wyjść na prostą i zacząć ogarniać życie. Niestety nie było to do końca bezinteresowne, gdyż liczyła, że wrócimy do siebie. Dochodziło w tym czasie do jakichś zbliżeń i pomimo jej zapewnień, że liczy się z tym, że nic więcej nie będzie, pojawiał się cyklicznie temat związku. Ten stan trwał około 2 lat, po czym jakiś miesiąc temu postanowiłem dać szanse temu związkowi, gdyż stwierdziłem, że może poczuje coś do niej w bardziej sformalizowanej relacji, nie tylko przyjacielskiej. Muszę powiedzieć, że jest mega kobietą, zależy mi na relacji z nią, czuję się z nią związany i otrzymuję wsparcie, jednak dość często myślę o tym, że nie postrzegam jej jako partnerki. Nie wiem co mam robić, czy zakończyć tę relację, czy może przeczekać, w nadziei, że nadejdzie uczucie? Całkowicie zdaję sobie sprawę, że nikt za mnie nie podejmie decyzji, jednak może ktoś był w podobnej sytuacji. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam smile

Bujanie się z laską i czekanie na uczucie, które może się pojawi nie wiadomo skąd i kiedy, to oszukiwanie jej i samego siebie.
Puść ją wolno i niech układa sobie życie z kimś, komu będzie na niej zależało, a ty też się ogarnij i nie rób dramy, takie jest życie.

4

Depresanto napisał/a:

. Nie wiem co mam robić, czy zakończyć tę relację, czy może przeczekać, w nadziei, że nadejdzie uczucie?

Nie nadejdzie.

5 Ostatnio edytowany przez Wiaterek (2020-04-23 17:01:41)

A ja uważam, że jeżeli byś był pewny że jej nie chcesz, nie pytałbyś nas o to.Podświadomie czujesz, że mógłbyś się zakochać albo ją kochać. Motyle w brzuchu, miłość od pierwszego wejrzenia to nie zwiastun tej jedynej. Ludzie różnie się poznają i w różnych okolicznościach odkrywają, że to miłość chociaż wcześniej nikt by im szans nie dawał ani oni sami nie myśleli w kwestii związku.
Moja mała podpowiedź - daj sobie i jej czas. Normalnie gadajcie. Ty - prowadź formalne miłe rozmowy. Nie mów o swoich uczuciach, potrzebach uczuciowych, żebyś nie dawał jej jakichś sygnałów, które ona mogłaby zinterpretować jako szansę na związek. Nie zmuszaj siebie. Podejrzewam, że potrzebujesz czasu. Może po prostu nie ochłonąłeś dobrze po ostatnim związku. Wspomniałeś, że znacie się 10 lat. Nie zaszkodzi jak dalej będziecie utrzymywać podobny kontakt przez kolejny rok czy dwa lata. A nóż może coś się wykluje. Nie marnuj tej relacji. Przecież możecie byc świetnym koleżeństwem.
A i jeszcze dodam, ze skoro związałeś się z nią na 2 miesiące, to chyba jednak czułeś cos do niej?

6

Niestety, ale dziewczyny nie kochasz.
Jeśli chcesz dla niej dobrze, to odejdź od niej szybko, bo szkoda czasu.

7

Oj nieładnie z Twojej strony - dała ci wsparcie a jak tylko poczujesz przypływ energii to znowu ją kopniesz jak po dwóch miesiącach. Ach, głupia dziewczyna, nie nauczyła się jeszcze.

8

Depresanto napisał/a:

Witajcie!

Znalazłem się w dość trudnej dla mnie sytuacji, może znajdę wśród Was jakąś cenną myśl, która choć trochę mi rozjaśni problem. Otóż wydaję mi się, że nie kocham mojej dziewczyny... ale od początku. Znamy się z Kasią od ponad 10 lat(mam 23 ona 25) i przez ten czas się przyjaźnimy. Jakieś 5 lat temu coś pykło i byliśmy ze sobą przez 2 miesiące. Niestety zawaliłem sprawę i się rozstaliśmy, trochę urwał sie nam kontakt, zwłaszcza jak potem znalazłem inną dziewczyną i byłem z nią przez 2,5 roku. Kiedy skończył się ten związek, wpadłem w mega dołek i zacząłem zawalać życie. Od zerwania odnowił mi się kontakt z Kasią, mega mi pomagała wyjść na prostą i zacząć ogarniać życie. Niestety nie było to do końca bezinteresowne, gdyż liczyła, że wrócimy do siebie. Dochodziło w tym czasie do jakichś zbliżeń i pomimo jej zapewnień, że liczy się z tym, że nic więcej nie będzie, pojawiał się cyklicznie temat związku. Ten stan trwał około 2 lat, po czym jakiś miesiąc temu postanowiłem dać szanse temu związkowi, gdyż stwierdziłem, że może poczuje coś do niej w bardziej sformalizowanej relacji, nie tylko przyjacielskiej. Muszę powiedzieć, że jest mega kobietą, zależy mi na relacji z nią, czuję się z nią związany i otrzymuję wsparcie, jednak dość często myślę o tym, że nie postrzegam jej jako part nerki. Nie wiem co mam robić, czy zakończyć tę relację, czy może przeczekać, w nadziei, że nadejdzie uczucie? Całkowicie zdaję sobie sprawę, że nikt za mnie nie podejmie decyzji, jednak może ktoś był w podobnej sytuacji. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam smile

Ja bym odeszła ale to ja, skoro uczucia nie ma to nie będzie. Też probowalam tak posklejac związek, bo przecież chłopak fajny, spędzaliśmy razem czas, to czemu nie? W jakimś sensie zależało mi na nim ale tak jak mówisz, nie jako partner a bardziej przyjaciel, znajomy. Rozstalismy się w zgodzie. Obecnie jestem z kimś innym i czuje, że chce go jako partnera i widzę nasza przyszłość razem. Może to być mylące i możesz po prostu mylić przyzwyczajenie z miłością do niej.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakończyć relację czy nie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024