Praca!! A Epidemia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Praca!! A Epidemia

Witam,mam takie pytanie,jak wiadomo w naszym kraju jest epidemia,pracuje na czas nieokreślony wykorzystałem stary urlop ,i mam takie pytanie ze względu na epidemia zamknięto zakład na dwa tyg i jestem jeszcze na urlopie czy na czas wypłaty będę miał 100% wypłaty czy 80% lub mniej??drugie pyt w razie stracenia np pracy,jak potem sobie radzić ,zgłosić sie do urzedu pracy po zasiłek jeśli tak to ile wynosi kwota takiego zasiłku itp..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca!! A Epidemia

Jak masz urlop to 100%, a jeśli chodzi ci o to że będziesz siedział w domu, kiedy zakład jest zamknięty a nie będziesz miał urlopu to nic. Chyba że będziesz miał możliwość pracowania zdalnie, a to zależy od pracodawcy.
Co do UP to wszystko zależy, jak rozumiem masz umowę o pracę. Więc jeśli przepracowany masz rok to dostaniesz kuroniówkę, ale nie pamiętam ile jest teraz.
Jak żyć? To pytanie zadaje sobie każdy z nas.

3

Pytanie na jakim urlopie jesteś. Bo jest też urlop bezpłatny.

4

No stary urlop wykorzystałem, ale też mogę chyba z nowego teraz korzystać prawda?

5

tak, możesz wykorzystać cały nowy jeśli pracodawca wyrazi zgodę

6

Wysokość zasiłku zależy od lat pracy, do 5 lat 80%, pow. 5 lat 100%, ale nie wiem jaka jest wysokość, bo nigdy nie bralam, chyba coś kolo 800.Umowa nie może być zakończona za porozumieniem stron, bo wtedy czekasz 3 miesiące na zasiłek. No i musisz mieć w ciągu 1,5 roku 1 rok pracy. Tyle wiem.

7

Zamknięcie zakładu, na dwa tygodnie nie było moim pomysłem także... W ogóle nie wiadomo jak ludzie przez epidemie będą funkcjonować eh

8

wiesz to już inna kwestia... niestety w obecnej sytuacji mało kto wiem co i ile dostanie. Sama też nie wiem co z moją pracą... wielki znak zapytania

9

Wiesz wszyscy jesteśmy pod znakiem zapytania. Teraz tylko zdrowie bo to najważniejsze

10 Ostatnio edytowany przez Meliska21 (2020-03-27 22:28:02)

Ja jestem na własnym garnuszku i na razie pracę mam, ale co dalej też wielka niewiadoma i jestem jedyną zywicielką rodziny. Ale nic nie da zamartwianie się na zapas, przecież nie przeskoczymy pewnych rzeczy.

11

musimy czekać...

12

Są pomysły naszych rządzących że będa dopłacać pracodawcom, ale szczegóły tych pomysłów doczytaj w portalach informacyjnych.

13

pomagać tak,ale 40 % procent z tego co wiem,tylko pytanie do drugie 40 pracodawca skąd pracowca wezmie to 40 % jak nie będzie miał nawet tego zaplacic? też pyt a co z tymi 20%?? tu pytanie.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024