Szybka zmiana nastawienia o 180 stopni - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Szybka zmiana nastawienia o 180 stopni

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Szybka zmiana nastawienia o 180 stopni

Witam, ostatnio wplątałem się w dość intensywną znajomość, wszystko dobrze szło, ale nagle jak w tytule zmiana o 180 stopni. Nie chce zasięgać porad u kolegów, może lepiej jakaś kobieta tutaj rzuci mi swój punkt widzenia na sprawę. tongue Zacznę może od początku, postaram się w miarę skrótowo wszystko ująć.

Poznaliśmy się przez internet bardzo niedawno. Ja 28, ona 23 lata. Wyjątkowo dobrze zaczęło nam się gadać, całe wieczory spędzaliśmy pisząc ze sobą. Oboje stwierdziliśmy, że to dość wyjątkowe i dawno czegoś takiego z nikim nie mieliśmy. Po ok. tygodniu umówiliśmy się na piwko, przesiedzieliśmy cały wieczór razem, luźna atmosferka, poszwędaliśmy się po mieście - super. Okazało się, że mamy mega podobne podejście do życia, no mega wrażenie. Następnego dnia sama chciała się znów spotkać na szybką kawkę, ale nie wyrobiliśmy się czasowo - mniejsza. Pisaliśmy dalej, wszystko super, po paru dniach spotkaliśmy się drugi raz. Jako, że kwarantanna ja samochodem, ona kilka piwek, jeździliśmy po różnych miejscach cały wieczór. Na sam koniec pocałowaliśmy się, zaczęło się bardzo namiętnie aż skończyło się pełnym stosunkiem. Potem super czułe rozstanie, że spotkamy się niedługo znów itd., no ogólnie było super.

Następnego dnia jednak już się tak super nie gadało, więc zapytałem w końcu czy wszystko ok. Powiedziała, że sama nie wie - nie żałuje, ale to wszystko się za szybko potoczyło. Zgodziłem się i powiedziałem, że trzeba będzie się postarać, żeby tym nie zepsuć wszystkiego. Minął kolejny dzień, gadka wróciła do normy - żarty, flirty itd, wszystko wydawało się w jak najlepszym porządku. Ale w końcu zeszliśmy na nasz temat i mówi, że przestaje czuć chemie między nami, wcześniej bardziej się jej wkręcałem, nagle to znika. W piątek poprosiła o kilka dni przerwy, żeby sobie wszystko przemyślała - zgodziłem się (może lepiej jakbym się kłócił). Ma się odezwać, żeby się spotkać i pogadać, ale podejrzewam, że wszystko zakończy.

Moim zdaniem faktycznie za wszystko się to rozwinęło, od razu jakieś snucie planów itd (dlatego, że faktycznie się dogadywaliśmy wyjątkowo dobrze, chemia była mega) - ale doszło do czego doszło i jest panika. Może też z resztą ma niedomkniętą przeszłość. Tego nie wiem. Może wy rzucicie mi jakieś światło na tę sprawę?

No i jak sugerowałybyście podejść do tego, gdy spotkamy się pogadać? Wkurza mnie to, że nagle tak odwróciła wszystko - sama widziała, że dobrze nam razem było, po ostatnim spotkaniu nie chciała się rozstawać, chciała spędzić całą noc razem niedługo a nagle jednak wszystko kończy bo się wystraszyła(?). Pewnie to jej powiem. Miałem zaproponować jakiś wyjazd na weekend by pobyć razem, nauczyć się ze sobą żyć, poznać się przede wszystkim, ale nawet nie daje na to szansy jeśli teraz wszystko zakończy bez spróbowania.

Dziękuję za porady smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szybka zmiana nastawienia o 180 stopni

Po pierwsze nie proponuj wspólnego wyjazdu, bo to nic nie da a wg mnie tylko pogorszy.
Mnie się wydaje że ona albo się wystraszyła, że faktycznie wsyzstko za szybko sie potoczyło, i dlatego odradzam też wyjazd, aby ne zrobiło sie zbyt poważnie.Albo po prostu to zwykła zabawa z jej strony. Niestety ale kobiety potrafią bawić się uczuciami innych. Może też być tak że kogoś ma. Że poznała ciebie bo miała kryzys w związku, przespała się z tobą i potem zdała sobie sprawę że źle postąpiła. Potem znowu pokłóciła się ze swoim chłopakiem i wróciła do rozmów z tobą bo "byłeś pod ręką".

3

Izzie_Stevens napisał/a:

Po pierwsze nie proponuj wspólnego wyjazdu, bo to nic nie da a wg mnie tylko pogorszy.
Mnie się wydaje że ona albo się wystraszyła, że faktycznie wsyzstko za szybko sie potoczyło, i dlatego odradzam też wyjazd, aby ne zrobiło sie zbyt poważnie.Albo po prostu to zwykła zabawa z jej strony. Niestety ale kobiety potrafią bawić się uczuciami innych. Może też być tak że kogoś ma. Że poznała ciebie bo miała kryzys w związku, przespała się z tobą i potem zdała sobie sprawę że źle postąpiła. Potem znowu pokłóciła się ze swoim chłopakiem i wróciła do rozmów z tobą bo "byłeś pod ręką".

Tzn. rozmawialiśmy o tym - 10 miesięcy minęło od jej związku, ale był on dość poważny i sadze, ze nadal myślami do tego wraca - dość często z reszta o tym wspominała. Co do wyjazdu to masz racje, nie ma co wspominać nawet chyba.

Dziwne jest to, ze sam kilka razy zasugerowałem, ze tez mi się wydaje, że jest to wszystko za szybko i musimy uważać, żeby tym nie zepsuć - ale jakoś ani nie zaprzeczyła, ani nie przytaknęła. Tak na prawdę nie podała mi żadnego argumentu, tylko po prostu, że przestaje to czuć

4

To tutaj wydaje mi się, że ona ma po prostu mieszane uczucia. Że może cos czuje do byłego, ale nie tyle co uczucie, co zwykłą tęsknotę, wspomnienia.
Nie ma tu wg mnie winy ani twojej ani jej. Co powinieneś uczynić to nie odważę się powiedzieć, ale wydaje mi się, że albo możesz spróbować być jej przyjacielem w tym momencie i jak macie być razem to będzięcie smile A jeśli nie potrafisz to odpuść, bo szkoda w tym momencie twojego cierpienia jeśli jesteś nią zauroczony i jej, jeśli dziewczyna jest w porządku to będzie się źle czuła że wykorzystuje twoje uczucia nie odwzajemniając ich.

5

Być może dała się ponieść emocjom, cieszyła się, że znów poczuła TO COŚ, ale teraz wszystko niszczy jej powrót myślami do byłego.
Może jeszcze nie do końca psychicznie zaakceptowała fakt, że się rozstali.
Może chciała spróbować zapomnieć, ale się nie udało.
Jeśli mówiła Ci o byłym kilka razy podczas waszych rozmów, to myślę, że nie po to, żeby dać Ci znać że taki związek miał miejsce, tylko po to żeby dać upust emocjom, żeby się komuś wygadać, szukała zrozumienia, wsparcia.

Ja bym zapytała wprost czy coś jeszcze do niego czuje, czy to na pewno zamknięty rozdział. Jeśli tak, nie pakowałabym się w to.

6

zdystansuj się, zajmij się sobą i zacznij umawiać z innymi to się szybko ocknie, że jej fajna partia z rąk umyka wink

7 Ostatnio edytowany przez marcel94 (2020-03-23 16:19:35)

sosenek napisał/a:

zdystansuj się, zajmij się sobą i zacznij umawiać z innymi to się szybko ocknie, że jej fajna partia z rąk umyka wink

Niestety jesteśmy z innych światów, pewnie nawet nie zauważy tego zbytnio. tongue

Izzie_Stevens napisał/a:

Co powinieneś uczynić to nie odważę się powiedzieć, ale wydaje mi się, że albo możesz spróbować być jej przyjacielem w tym momencie i jak macie być razem to będzięcie smile A jeśli nie potrafisz to odpuść, bo szkoda w tym momencie twojego cierpienia jeśli jesteś nią zauroczony i jej, jeśli dziewczyna jest w porządku to będzie się źle czuła że wykorzystuje twoje uczucia nie odwzajemniając ich.

Raczej powiedziałem jej już, że taka opcja nie wchodzi w grę. Zasugerowałbym jej, że nie chcę tego poganiać (bo myślę, że ona ma takie właśnie wrażenie). Chciałbym powiedzieć jakoś, żebyśmy zwolnili jakoś i sami zobaczyli co z tego wyjdzie. Zasugerowałem coś takiego jak właśnie ostatni raz rozmawialiśmy - ale też powiedziała, że na siłę niczego nie chce próbować.

kinga1996 napisał/a:

Ja bym zapytała wprost czy coś jeszcze do niego czuje, czy to na pewno zamknięty rozdział. Jeśli tak, nie pakowałabym się w to.

Zobaczymy jak potoczy się rozmowa - ale tak właśnie myślę zrobić.

Gorzej jak od razu powie, że chce to zakończyć i nawet nie ma o czym rozmawiać. Pewnie mnie to wkurzy, ale chciałbym też zasugerować, żeby sobie jeszcze to dokładniej przemyślała i w razie czego odezwała się na dniach - żebyśmy jeszcze spróbowali - jednocześnie nie naciskając na nią mocno presji żadnej, żeby poczuła trochę luzu w tym całym naszym pośpiechu. Będąc w jej skórze jak chciałybyście, żebym na to zareagował i jak jej to przekazał?

8

Trudne pytanie smile Ale wg mnie szkoda twojego czasu i uczuć. Bo jeśli ona jest zagubiona , a chyba możemy tak już stwierdzić, to to nie jest tak że to minie za tydzień czy miesiąc. I ona sama tego nie wie. Rozumiem, że zostanie przyjacielem, jeśli sie do gogoś coś czuje, jest krzywdzące. Ale z drugiej strony , pomimo twoich dobrych chęci, niezależnie od tego jakich słów użyjesz mówiąc żeby odezwała się jak sobie to przemyśli, to uwierz mi że mimo wszystko wywołujesz na niej presje.

9

Co to znaczy, że jesteście z innych światów?

10

Teufel napisał/a:

Co to znaczy, że jesteście z innych światów?

W sumie źle to określiłem - po prostu zero wspólnych znajomych itd, jak zniknę to całkowicie pewnie

11

Nie jesteś w jej typie, byłeś chwilą zapomnienia i relaksu. Ale wróciła u niej myśl o tamtym i poszedłeś w odstawkę.
Schemat na forum przerabiany wielokrotnie. Jest jazda, są emocje i przychodzi chwila, że panna mówi bye.

12

Za dużo główkujesz, a sprawa jest prosta jak sikanie. Nie byłeś jedyny na jej rozkładzie i teraz właśnie testuje pozostałe opcje.
Nie chodzi o żadnego jej byłego sprzed roku, ani o układ gwiazd na niebie, czy inne jakieś tajemnice działania wszechświata,
poznając pannę na tinderze (po opisie przebiegu waszej znajomości wnioskuję, że tak było) musisz brać pod uwagę taki scenariusz,
że wszystko jest ładnie pięknie do pierwszego puknięcia, ewentualnie drugiego, być może kolejnych jeśli masz szczęście być Bradem Pittem
albo Markiem Zuckenbergiem, ale jak jesteś zwykłym kolesiem z 16 letnim golfem w 1.9 TDI i czerstwą bajerką z ławki pod blokiem,
to i tak sukces, że w ogóle zaliczyłeś. No chyba że panna nie jest przesadnie wybredna i popuszcza każdemu po dwóch piwkach w aucie.
Daj se siana chłopaku i weź się szybko zbadaj na obecność tego lub owego, bo to żartów nie ma, zwłaszcza teraz jak ten syf w powietrzu lata.

Hej Autorze, przyczyn jej "zmiany zdania" może być niestety wiele. Może być tak, że wciąż myślami jest przy byłym i ten Wasz spontaniczny seks przywrócił jej jakieś wspomnienia dotyczące byłego.

Może też być tak, że na co dzień jest taką poprawną dziewczyną, która się bardzo kontroluje itp i wstydzi się teraz tego, co zrobiła - w sensie że ją poniosło po alkoholu. Może sobie obiecała, że  nie pójdzie szybko do łóżka z nowym facetem a mimo to stało się i teraz pogubiła się w swoich wartościach.
To się zdarza.

Może też oczywiście istnieć taka opcja, o jakiej napisał anderstud.

Za krótko się znacie a to z pewnością nie pomaga w rozwiązywaniu takich spraw... Nie wiesz jaka ona jest. Jakie ma intencje.

Moja rada to zdystansuj się. Musisz brać każdą ewentualność pod uwagę. I przede wszystkim zadbaj teraz o siebie - czytaj fajne książki, pograj w jakieś gry, zajmij się czymś co lubisz. Wiadomo, że teraz ciężko z jakimkolwiek wychodzeniem, ale może chociaż pogadaj przez internet z jakimiś ciekawymi ludźmi, w tym z dziewczynami. Siedzenie i rozmyślanie o niezdecydowanej babce nie wyjdzie Ci na zdrowie.

14

Miałam kiedyś kontakt z takim facetem, który chciał zapomnieć o byłej i umawiał się z innymi dziewczynami m.in. z moją koleżanką, bo próbował zapomnieć. Niby wszystko było w porządku kręcił z nią jakieś 2 miesiące, ale po czasie moja koleżanka sama odpuściła. Bo dzień w dzień w każdej rozmowie czy zachowaniu dało się wyczuć, że myślami jest zupełnie gdzie indziej i starał się, żeby z nowo poznaną dziewczyną było fajnie.
Był fajnym gościem, ale co z tego skoro każdego dnia miała świadomość, że on myśli o innej? Szkoda czasu ;/

15

Cześć smile Dzięki Wam za wszystkie odpowiedzi, miało miejsce kilka wydarzeń od ostatniego - ale nadal sytuacja jest podobna..

Napisała do mnie kilka dni temu, że już nie może tkwić w tej przerwie i tęskni za mną. Wspólnie ustaliliśmy, że za szybko zaczęliśmy rozmawiać o związku itd. Twierdzi, że boi się wkręcać i nie chce mnie zranić - ale to chyba częsta gadka. Powiedziałem że pospotykajmy się na luźno, zobaczymy co z tego wyjdzie - może kiedyś będziemy razem, może niedługo się to zakończy, zobaczymy. Niby przyznała mi rację, ale cały czas podkreślając, że boi się, że nie jest gotowa na związek i się nie zakocha. Spotkaliśmy się 2 dni temu, miły wspólny wieczorek, sporo rozmowy, zostałem u niej na noc, ponownie doszło do seksu, rano śniadanko, posiedzieliśmy, buziak na pożegnanie i wróciłem - wszystko niby spoko, ale znów mało co się oddzywa ;p Dodam, że pytałem jej, czy na pewno zakończyła tamten związek - twierdzi, że tak i już tak do niego nie wraca. Moim zdaniem ona tak często sobie powtarza to, że nie jest gotowa na związek, że sama sobie to wkręciła - nie chciałem jej tego mówić, bo z moich ust może to zabrzmieć mało prawdziwie, może z resztą nie mam racji.

Może Wy macie jakąś inną wizję na ten temat? Na spotkaniu było wszystko ok, ale teraz znów jest chłodniej - może znów jakiś moralniak czy coś, nie wiem - nie chcę pytać bezpośrednio póki co, chciałem zachowywać się raczej jakby to było coś normalnego co się między nami dzieje. Może dać jej trochę luzu? Teraz i tak ciężko się będzie spotykać, ale wkurza mnie to, gdy widzimy się i wszystko jest ok, a po rozstaniu nagle pisze 5x mniej niż wcześniej.

16 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-03-28 15:38:35)

"Nie jestem gotowy/a na związek" = "Nie chcę związku Z TOBĄ"

To wszystko chyba...

17

Hejka hej

18

marcel94 napisał/a:

Może Wy macie jakąś inną wizję na ten temat?

Ale jaką inną? Jesteś tylko zatyczką po byłym. To wszystko na ten temat.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Szybka zmiana nastawienia o 180 stopni

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024