Pierwsza ciąża,co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pierwsza ciąża,co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Pierwsza ciąża,co robić?

Cześć dziewczyny, przychodzę do Was w poszukiwaniu informacji, doświadczeń, porady bo być może to moja pierwsza ciąża, mam taką nadzieję.
Wczoraj rano zrobiłam pierwszy test, grube dwie krechy,  z niedowierzania powtórzyłam za jakieś 2 godziny znów test chociaż wiem że najlepiej robić z pierwszego moczu. Również dwie wyraźne krechy.  Jedyne objawy brak okresu i ból piersi, nie nakręcam się jeszcze na nic. Chce zrobić badanie krwi, czy w takiej zwykłej przychodni zrobię takie na bete? Przyjeżdża Pani która pobiera krew i oznacza na co, tylko nie wiem czy akurat z beta tak można? Czy lepiej dzwonić do lekarza i żeby on sam skierował na badania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsza ciąża,co robić?

Ile juz Ci sie ten okres spoznia? Kiedy byl stosunek, ktory potencjalnie skonczyl sie zaplodnieniem?
Bete mkzesz zrobic, ale skoro test ciążowy Ci juz i tak pltwierdza, to nie wiem czy to ma sens. Beta ppwonna byc robiona kilka razy, bo nie o wynik chodzi, a o przyrost. Zapisz sie do ginekologa na wizyte, poszukaj na spokojnie kogos do prowadzenia ciaży i chilluj, bo nie ma sie czym stresowac.
Poszukaj w internecie, w ktorym tygodniu najwczesniej ginekolog moze faktycznie cis zobaczyc na usg i wyceluj tak, zeby wtedy pojawic sie w gabinecie.

3

Okres spóźnia mi się 6dni, staramy się o dziecko więc każdy stosunek jest bez zabezpieczenia.

4

Urszi30 napisał/a:

Okres spóźnia mi się 6dni, staramy się o dziecko więc każdy stosunek jest bez zabezpieczenia.

No to uspokoj sie i zacznij powoli rozgladac sie za wizytą u lekarza.

5 Ostatnio edytowany przez Urszi30 (2020-02-02 19:23:16)

Jestem spokojna smile

6

Jak mnie wyszły dwie kreski, to zadzwoniłam do przychodni i umówiłam się do ginekologa. Jednak poszłam za wcześnie i nie mógł jeszcze potwierdzić ciąży. Dopiero po kolejnych dwóch tygodniach - i wtedy też pierwszy raz usłyszałam bicie serca mojego dziecka.

7

Cyngli napisał/a:

Jak mnie wyszły dwie kreski, to zadzwoniłam do przychodni i umówiłam się do ginekologa. Jednak poszłam za wcześnie i nie mógł jeszcze potwierdzić ciąży. Dopiero po kolejnych dwóch tygodniach - i wtedy też pierwszy raz usłyszałam bicie serca mojego dziecka.

A nie skierował Cię na badanie beta?

8

Urszi30 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

A nie skierował Cię na badanie beta?

Nie.

9

Przeniesione z kolejnego wątku Autorki:

Urszi30 napisał/a:

Cześć dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży. Zaczęły się lekkie mdłości oraz brak apetytu. Jak sobie radzicie  z tym? Wiem że imbir pomaga na mdłości. Podzielcie się doświadczeniem smile

10 Ostatnio edytowany przez ErJt (2020-03-26 08:09:58)

IsaBella77 napisał/a:

Przeniesione z kolejnego wątku Autorki:

Urszi30 napisał/a:

Cześć dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży. Zaczęły się lekkie mdłości oraz brak apetytu. Jak sobie radzicie  z tym? Wiem że imbir pomaga na mdłości. Podzielcie się doświadczeniem smile

Hej ja obecnie jestem w 7 tygodniu ale mdlosci nie mam wcale... Ponoć tez nie dobrze

Najlepiej pić:

wodę mineralną (lepiej ciepłą);
delikatne napary ziołowe, np. z melisy lub nagietka (ewentualnie delikatnie osłodzone np. miodem);
delikatny napar z czarnej herbaty;
łagodne w smaku, niedosładzane kompoty, np. z jabłek;
bulion warzywny, mięsny lub rybny (jeśli nie przeszkadza intensywny zapach);
napar z dodatkiem świeżego imbiru. Można dodać imbir do herbatki ziołowej lub zaparzyć go samego. Imbir obrać, pokroić na drobne kawałki, zalać wrzątkiem na około 10-15 minut. Można dosłodzić do smaku.
Unikaj:

wody i napojów gazowanych (podrażnia przełyk);
zielonej i czerwonej herbaty;
kawy;
mocnego naparu z czarnej herbaty;
mocnych naparów ziołowych;
soków owocowych, szczególnie o intensywnym smaku, dodatkowo dosładzanych, konserwowanych, przetwarzanych;
mleka (przynosi tylko chwilową ulgę, ponieważ długo zalega w żołądku i dalszych partiach układu trawiennego).

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pierwsza ciąża,co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024