Drogie Panie zostałam skrzywdzona w zyciu przez dwóch facetów
z jednym z nich byłam w związku (związek zakończył się tym że mój partner uznał mnie za najbardziej toksyczną osobe którą znał)
Drugi odszedł do innej kobiety.
Odrzucam teraz każdego faceta który wypruwa się dla mnie żyły poprostu nie umiem zniszczyć tak zwanej blokady przed bliskościa przed kolejną osobą
Jakieś rady?
Drogie Panie zostałam skrzywdzona w zyciu przez dwóch facetów
z jednym z nich byłam w związku (związek zakończył się tym że mój partner uznał mnie za najbardziej toksyczną osobe którą znał)
Drugi odszedł do innej kobiety.
Odrzucam teraz każdego faceta który wypruwa się dla mnie żyły poprostu nie umiem zniszczyć tak zwanej blokady przed bliskościa przed kolejną osobą
Jakieś rady?
Nie sądzę, że problem leży w powyższych doświadczeniach. Bo w pierwszym przypadku nieważne za kogo uznał Cię partner, ale kim Ty się czujesz. Natomiast w drugiej sytuacji to na pewno bolesne, gdy zostajesz odrzucona, ale Twój partner miał prawo odejść i z tego prawa skorzystał, więc niech spada.
Żeby bać się kolejnego związku trzeba, żeby wszystkie kluczowe i kształtujące Ciebie relacje zakończyły się porażką. Bo może się okazać, że to partnerów dobierałaś sobie tak, aby Wam nie wyszło, bo od początku były sygnały, które mogły budzić wątpliwości, a Ty je ignorowałaś.
Jakie masz wzorce? Jak wygląda związek Twoich rodziców? Jak wyglądają relacje między Tobą a rodzicami?
Generalnie, lepiej szukać w sobie niż dookoła, bo wtedy jest szansa, że coś znajdziesz i zmienisz.
3 2020-01-16 12:33:24 Ostatnio edytowany przez SamotnaWtlumie (2020-01-16 12:33:56)
Zanim wejdziesz w związek dobrze jakbyś przeanalizowała sama siebie i dlaczego twoje związki się nie udawaly. Jeżeli cię stać i jesteś w stanie się otworzyć przed obca osoba polecam terapię. Z własnymi lekami a tymbardziej barierami samemu ciężko sobie poradzić.