Co powoduje rozpad związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co powoduje rozpad związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez ktostam123 (2020-01-15 20:53:28)

Temat: Co powoduje rozpad związku?

Cześć, mam do Was pytanie.
Co powoduje rozpad związku?
Niedawno zostawiła mnie dziewczyna - byliśmy ze sobą trochę ponad rok - i zastanawiam się, dlaczego to zrobiła.
Pytałem ją, mówiła, że się "wypaliło", ale dlaczego?

Fakt, nie chodziliśmy na randki, co najwyżej na piwo do pubu w którym się poznaliśmy, ewentualnie spacery, na początku często, a później coraz rzadziej.
Czy to rutyna mogła być powodem rozstania?
Nie dawałem kwiatów, znaczy raz je tylko dałem, na rocznicę.
Mówiłem, że Ją kocham, nie codziennie, ale mówiłem.
Tylko, czy coś takiego mogło spowodować wygaśnięcie tego uczucia?
Może zwrócicie mi uwagę na coś czego ja nie zauważam?
Tylko proszę o obiektywizm, a nie jechanie po mnie jaki to ja byłem nieczuły, bo to nieprawda, okazywałem uczucia, nie byłem zamknięty w sobie.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Co powoduje rozpad związku?

Jakie ona miała potrzeby w tym związku?

3

bycie razem nie polega na patrzeniu sobie wzajemnie w oczy, to patrzenie razem w jednym kierunku, szukaniu dla WAS jako pary kolejnych wyzwan w zyciu, kolejnych etapow WAS, zaczynasz od malutkiego kroku razem typu wyjazd razem na caly dzien cos obejrzec, potem kolejno razem ze soba robimy cos naszego, cokolwiek budujemy karmic dla ptakow na zime czy pieczemy wspolnie torta I tak kolejno I kolejno. Ale kiedy nie sie nie dzieje wszystkie kolejne spotkania maja ten sam scenariusz to przychodzi znudzenie u jednej ze stron

4

W jakim sensie?
Mogłabyś sprecyzować? smile

ktostam123 napisał/a:

W jakim sensie?
Mogłabyś sprecyzować? smile

Czego oczekiwała od Ciebie, od tej relacji?

6

ktostam123 napisał/a:

Cześć, mam do Was pytanie.
Co powoduje rozpad związku?
Niedawno zostawiła mnie dziewczyna - byliśmy ze sobą trochę ponad rok - i zastanawiam się, dlaczego to zrobiła.
Pytałem ją, mówiła, że się "wypaliło", ale dlaczego?

Fakt, nie chodziliśmy na randki, co najwyżej na piwo do pubu w którym się poznaliśmy, ewentualnie spacery, na początku często, a później coraz rzadziej.
Czy to rutyna mogła być powodem rozstania?
Nie dawałem kwiatów, znaczy raz je tylko dałem, na rocznicę.
Mówiłem, że Ją kocham, nie codziennie, ale mówiłem.
Tylko, czy coś takiego mogło spowodować wygaśnięcie tego uczucia?
Może zwrócicie mi uwagę na coś czego ja nie zauważam?
Tylko proszę o obiektywizm, a nie jechanie po mnie jaki to ja byłem nieczuły, bo to nieprawda, okazywałem uczucia, nie byłem zamknięty w sobie.

Czy byłbyś czuły czy nieczuły, uczucia zawsze mogą sobie tak po prostu wygasnąć - czy to po kilku tygodniach czy po kilku latach.

7 Ostatnio edytowany przez ktostam123 (2020-01-15 21:19:24)

słaba kobietka napisał/a:

Czego oczekiwała od Ciebie, od tej relacji?

Nie było konkretnych planów, ale jej marzeniami na przyszłość był wspólny dom i rodzina, czego ja nie odrzucałem.
Na początek wiadomo, wspólne mieszkanie, nie byłem temu przeciwny, ale też niczego nie obiecywałem, przynajmniej na razie.
Chciałem ogarnąć najpierw swoją sytuację zawodową, szukałem pracy od kilku miesięcy, ona się ciągle martwiła o swoją sytuację finansową, bała się że będzie musiała wyjechać za granicę i dlatego liczyła na mnie, że szybko tę pracę dostanę, a także chciałem jeszcze pobyć trochę osobno zanim zamieszkamy razem, byliśmy ze sobą tylko nieco ponad rok.

8

Kwiaty, miłe gesty, słowa - to nie jest podstawą związku, ale na pewno pokazuje drugiej osobie, że o niej myślimy, że jest ważna, podsycają atmosferę. Całkiem możliwe, że brak tego wszystkiego Twoja dziewczyna zaczęła odczytywać jak brak starania się o nią i coś w niej się zmieniło.
Niemniej zamiast zastanawiać się nie lepiej wprost zapytać?

P.S.
Czy rozmawialiście ze sobą? Przy czym nie mam tu na myśli miałkich wymian zdań, ale głęboką, szczerą rozmowę o emocjach, o tym czego od siebie oczekujecie, co jest dla Was ważne, jakie macie plany na przyszłość i tak dalej.

9

Olinka napisał/a:

Kwiaty, miłe gesty, słowa - to nie jest podstawą związku, ale na pewno pokazuje drugiej osobie, że o niej myślimy, że jest ważna, podsycają atmosferę. Całkiem możliwe, że brak tego wszystkiego Twoja dziewczyna zaczęła odczytywać jak brak starania się o nią i coś w niej się zmieniło.
Niemniej zamiast zastanawiać się nie lepiej wprost zapytać?

P.S.
Czy rozmawialiście ze sobą? Przy czym nie mam tu na myśli miałkich wymian zdań, ale głęboką, szczerą rozmowę o emocjach, o tym czego od siebie oczekujecie, co jest dla Was ważne, jakie macie plany na przyszłość i tak dalej.

Na razie ona nie chce rozmawiać, mówiła że potrzebuje czasu żeby trochę przeboleć to rozstanie.

Kurde, tak szczerze to nie pamiętam, wiem czego ona chciała, ona chyba też wiedziała czego ja chcę, ale nie dowiedzieliśmy się chyba tego
z jednej głębokiej rozmowy.

10

ktostam123 napisał/a:

Na razie ona nie chce rozmawiać, mówiła że potrzebuje czasu żeby trochę przeboleć to rozstanie.

Nie chce rozmawiać, bo już nie ma o czym. Waszego związku już nie ma. Zapewne pojawił się ktoś, w jej oczach bardziej zaradny, przebojowy, perspektywiczny.

11

Jeden związek = jeden wątek. Nie dublujemy.
Proszę, kontynuuj dyskusję w swoim pierwszym temacie: https://www.netkobiety.pl/t121204.html  zapoznaj się również ponownie z naszym regulaminem i stosuj się do zasad forum.
Moderator IsaBella77

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co powoduje rozpad związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024