Kiedy spróbować zawalczyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kiedy spróbować zawalczyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Kiedy spróbować zawalczyć?

Cześć.
Dwa dni temu zerwała ze mną dziewczyna.
Nie było żadnego konkretnego powodu, powiedziała, że się "wypaliło", ale zapytana czy mnie kocha powiedziała, że "chyba tak, chociaż sama nie wie już co czuje".
Wczoraj do niej napisałem, żeby się spotkać i porozmawiać chociaż chwilę, jednakże zareagowała na to wściekłością, powiedziała że chce pobyć trochę sama.
Chciałbym jeszcze jeden raz spróbować zawalczyć o ten związek i tu pojawia się pytanie, czy spróbować jak najszybciej, czy jednak odczekać te parę dni aż się trochę uspokoi i wtedy to zrobić?

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy spróbować zawalczyć?

Witaj, nie piszesz zbyt wiele o waszym związku, jak długo trwał, czy mieliście jakieś problemy. Na szybko mogę Ci tylko podpowiedzieć, daj jej czas i nie naciskaj. I na pewno nie parę dni!!! Jeśli będzie czuła twój oddech za sobą to będzie się wściekać, że ją zadręczasz. Skup się w tym czasie na sobie, na rzeczach na które ostatnio nie miałeś czasu. Pozdrawiam

3

Po ile macie lat?

4

Mamy po 24-25 lat.
Byliśmy ze sobą rok.
Problemy, nie wiem, nie mamy dużo wspólnych tematów, ja zwróciłem na to uwagę jako pierwszy, ale po czasie przestało mnie to obchodzić, gdyż po prostu lubię z nią przebywać.
Ona parę razy o tym wspominała, tzn. za każdym razem gdy chciała się rozejść ( teraz jest trzeci raz, dwa poprzednie to ona również inicjowała rozstanie, a ja o nią zabiegałem).
Nie mieszkamy razem, ale przeszkadzało jej też to, że długo szukam pracy, jednakże gdy się spytałem czy to o to chodzi to powiedziała, że "To tylko pieniądze, gdyby o nie chodziło, to by się ze mną już dawno rozstała."
Dużo się dla niej zmieniłem, wróciłem na studia, bardziej się otworzyłem itd.

Oczywiście nie mam zamiaru wystawać pod jej oknem i śpiewać jakichś serenad, nie piszę też co 10 minut i nie dzwonię jak natręt.
Daję jej przestrzeń, po prostu chciałbym się dowiedzieć czy lepiej spróbować o nią zawalczyć teraz czy dać jej chwilę na uspokojenie się.

Wiem, że to już 3 raz się rozstajemy, ale jeżeli nie spróbuję jej odzyskać to będę żałował, że nie zrobiłem wszystkiego co w mojej mocy.
Jeżeli rzeczywiście nie będzie chciała do mnie wrócić to dam jej spokój, ale ten jeszcze jeden raz chciałbym spróbować.

5

ktostam123 napisał/a:

Wiem, że to już 3 raz się rozstajemy, ale jeżeli nie spróbuję jej odzyskać to będę żałował, że nie zrobiłem wszystkiego co w mojej mocy.
Jeżeli rzeczywiście nie będzie chciała do mnie wrócić to dam jej spokój, ale ten jeszcze jeden raz chciałbym spróbować.

Ale że co spróbować, bo czegoś tu nie chwytam i ty chyba też nie za bardzo. Jak ktoś nie chce, to nie chce. O co tu walczyć i po co?
Przeczołga cię tylko po glebie, wlezie na łeb, poskacze po plecach i prędzej czy później i tak kopnie w dupę.

6

Nie wiem czy nie chce, dziewczyny mówią jedno a myślą drugie, dlatego chcę dać jej chwilę czasu na przemyślenie, uspokojenie, a potem z nią porozmawiać.
Jeżeli wtedy powie że nie, to odpuszczę.
Tylko nie wiem, kiedy spróbować, ile dać jej czasu.

7

Nie ma tu żadnego terminu .Skoro powiedziała Ci wprost że chce być trochę sama to odpuść narazie daj jej czas może sama się odezwie .Jedyne co mogę doradzić to czekaj cierpliwie i zobaczysz czy się odezwie a jak jej będzie dalej zależało to wkrótce to zrobi a jak nie to masz odpowiedź

8

A nie może być tak, że przez to że ja się nie odezwę na razie, ona stwierdzi, że mi nie zależy,
bo nie próbuję jej odzyskać i straci kompletnie zainteresowanie?

9

A jak będziesz ciągle jej gitarę zawracał to myślisz że to będzie lepsze? Jedyne co to jak  przez tydzień lub dwa się nie odezwie to możesz wysłać SMS z pytaniem co u niej? Ale nie naciskaj

10

ktostam123 napisał/a:

Nie wiem czy nie chce, dziewczyny mówią jedno a myślą drugie, dlatego chcę dać jej chwilę czasu na przemyślenie, uspokojenie, a potem z nią porozmawiać.

Wiesz jak krzywdzące dla kobiet są takie durne opinie? Dziewczyny mówią dokładnie to, co myślą i pora, żebyś Ty sobie to wtłukł do głowy. Jak ona z Tobą nie chce być to znaczy, że nie chce. Ile byś jej czasu nie dał to jej się magicznie nie zachce. I nie, ona nie stwierdzi, że Ci nie zależy, bo prawdopodobnie jej zwisa i powiewa to, co Ty o tym myślisz.

Rozstaje się z Tobą trzeci raz. Daj jej wreszcie spokój i nie bądź namolny. No chyba, że chcesz kolejnego powrotu i czwartego rozstania za kilka tygodni.

11

Mariusz 28 napisał/a:

A jak będziesz ciągle jej gitarę zawracał to myślisz że to będzie lepsze? Jedyne co to jak  przez tydzień lub dwa się nie odezwie to możesz wysłać SMS z pytaniem co u niej? Ale nie naciskaj

Nie zawracam jej ciągle gitary, wczoraj tylko raz do niej napisałem.

12

To jest Wasze trzecie "rozstanie" w ciągu roku. To znaczy, że to się nie uda. Ten związek nie ma sensu, daj dziewczynie spokój.

13

widzisz ,,w tym caly ambaras zeby dwoje chcialo naraz" jak pisal to juz dawno jeden madry facet, skoro ona wyraznie sie od ciebie odcina, uszanuj to, daj jej wolnosc, o ile zauwazy brak ciebie, zateskni za waszymi spotkaniami to wroci, ale jak nie to skup sie na samym sobie, bo swoimi staraniami za dwoje nie stworzysz zwiazku

14

ktostam123 napisał/a:

Jeżeli wtedy powie że nie, to odpuszczę.
Tylko nie wiem, kiedy spróbować, ile dać jej czasu.

Zgadzam się z Lady Loka, że jest to krzywdząca opinia, jak zawsze, gdy wrzuca się wszystkich do jednego worka, ale faktycznie są takie osoby i nie dotyczy to tylko kobiet.
W taki sposób zachowują się osoby niedojrzałe, albo manipulanci. Naprawdę nie przeszkadzałby Ci związek z kimś takim?

ktostam123 napisał/a:

A nie może być tak, że przez to że ja się nie odezwę na razie, ona stwierdzi, że mi nie zależy,
bo nie próbuję jej odzyskać i straci kompletnie zainteresowanie?

Wtedy będziesz miał jasny dowód na to, że właśnie trafiłeś na manipulantkę.
Jeśli ona już trzykrotnie podejmowała próby rozstania, tzn, że od dawna ma wątpliwości i nie jest szczęśliwa w związku z Tobą.
Odpuść, zachowaj twarz, jeśli będzie jej zależało, to sama się odezwie, nie licz jednak na happy end, nawet w przypadku jej ewentualnego powrotu, bo nie jesteście dobraną parą.

15

Nie chcę odpuścić, bo boję się po prostu, że już drugiej takiej nie spotkam.
Chodzi mi o to, że ona jest NORMALNA, w całej tej zgrai napompowanych ust, silikonowych cycków, instagramowych "modelek" i sztucznych ludzi żyjących na pokaz w mediach społecznościowych, ona taka nie jest.
Nie mówię, że wszystkie kobiety takie są, ale boję się że ja takiej nie spotkam już.

16

ktostam123 napisał/a:

Nie chcę odpuścić, bo boję się po prostu, że już drugiej takiej nie spotkam.
Chodzi mi o to, że ona jest NORMALNA, w całej tej zgrai napompowanych ust, silikonowych cycków, instagramowych "modelek" i sztucznych ludzi żyjących na pokaz w mediach społecznościowych, ona taka nie jest.
Nie mówię, że wszystkie kobiety takie są, ale boję się że ja takiej nie spotkam już.

Zastanawiam się w jakim środowisku obracasz się, bo wśród przeciętnych ludzi ta cała "sztuczna zgraja", to niewielki margines.
Zrobisz, jak uważasz, ale jeśli nie odpuścisz, za jakiś czas będziesz żałował, że tak się upokarzałeś, bo na moje oko, nic już z tego Waszego związku nie będzie.

17 Ostatnio edytowany przez ktostam123 (2020-01-03 16:18:05)

josz napisał/a:

Zastanawiam się w jakim środowisku obracasz się, bo wśród przeciętnych ludzi ta cała "sztuczna zgraja", to niewielki margines.

Miałem kiedyś kilkumiesięczny epizod z tinderem/badoo, widziałem co tam się odpieprza.
Moja paczka znajomych to głównie kumple, mam parę znajomych - kobiet - ale się z nimi nie widuję, chociaż zdarzało się.
Jedna jest księżną, która za dużo bajek Disneya się naoglądała i czeka na księcia z bajki, jej koleżanki - które miałem nieprzyjemność spotkać - to albo te tzw. "glonojady", albo roszczeniowe księżniczki.
Najgorszy typ jaki znam, to chyba penera, przeklinająca jak elita spod monopola, podniecająca się ile to wypiła albo spaliła/przećpała, na jakich to melanżach nie była.
Nie piszę tego dlatego, że wylewam swoje frustracje na nie, ponieważ dały mi kosza, ja nawet do nich nie startowałem, ze względu na ich charaktery, to są po prostu moje obserwacje.

Gdzie Was szukać normalne dziewczyny, kobiecie, kulturalne, miłe?

18

Zgadzam się z powyższymi opiniami. Mój były również powiedział mi, że się wypalił i że nie jest pewien swoich uczuć do mnie. Kontakt ograniczył do oschłego odpisywania mi, szybko więc przestałam. Pomyśl sobie, że dla niej jesteś teraz jak natrętna mucha którą musi odganiać. Nikt tego nie lubi. Poczekaj, daj ochłonąć emocjom, daj znać dziewczynie że akceptujesz jej decyzje i że jest, mimo wszystko, bardzo dla Ciebie ważna i odejdź. Nie kontaktuj się z nią, żyj swoim życiem - co ma być, to będzie wink

Co do szukania dziewczyn - nie znam ani jednego "glonojada", roszczeniowych księżniczek ani przeklinających menelek. Może zmień sobie towarzystwo, jeśli w takim się obracasz, a co Ci ewidentnie przeszkadza. Na tinderze też znajdziesz normalne laski, wystarczy tylko wczytywać się w opis a nie wgapiać w cycki czy wypięty tyłek.

19

Termin to od kilku miesięcy do paru lat włącznie,.

20

Myślę że wszędzie idzie spotkać normalną dziewczynę  czy to w sklepie ,w parku czy  gdziekolwiek indziej.Nie wiem czemu tak utarło się że na tinderze lub innych portalach randkowych są tam same puste laski chętne tylko na sex? Przeglądając profile dziewczyn można poznać po opisie i normalnych ,skromnych zdjęciach  że dziewczyna nie jest wymalowaną pustą lalą tylko kimś kim można się zainteresować

21

Kontynuuję ten wątek: https://www.netkobiety.pl/t121396.html

Chciałbym wiedzieć co zrobiłem źle, żeby na przyszłość się tego wystrzegać.
W jaki sposób można pielęgnować związek aby się nie rozpadł?

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kiedy spróbować zawalczyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024