Hej wszystkim,
zdarza mi się nie mieć energii albo czuć się przez cały dzień ospale. Badania robię regularnie i wszystko jest ok. Zastanawiam się tylko czy takie preparaty jak żeń szeń faktycznie mogą jakoś skutecznie pomóc w utrzymaniu stałego poziomu energii przez cały dzień. Teraz pod choinkę dostałam jako dodatek do prezentu ashwagandha w kapsułkach i nie wiem czy jest sens się za to brać.
Ktoś stosował suplementy z żeń szeniem? Jak wrażenia i czy to bezpieczne?
dla mnie to idealny preparat dla wypoczynku, daje sen po ktorym wstaje wypoczety
Hej wszystkim,
zdarza mi się nie mieć energii albo czuć się przez cały dzień ospale. Badania robię regularnie i wszystko jest ok. Zastanawiam się tylko czy takie preparaty jak żeń szeń faktycznie mogą jakoś skutecznie pomóc w utrzymaniu stałego poziomu energii przez cały dzień. Teraz pod choinkę dostałam jako dodatek do prezentu ashwagandha w kapsułkach (soul farm) i nie wiem czy jest sens się za to brać.
Ktoś stosował suplementy z żeń szeniem? Jak wrażenia i czy to bezpieczne?
Różne są rodzaje żeń szenia. Czasem zdarza mi się brać żeń szeń, ale nie akurat nie ashwagandhę i jest ok. Fajnie działa, tak odświeżajaco.
Jeśli masz wątpliwości, to skonsultuj to z lekarzem.
Tylko w ten sposób zaleczasz a nie wyleczasz.
Jak jest z Twoją jakością snu? Jak z odżywianiem? Co robisz przed snem? Ile śpisz?
Właśnie zastanawiam się nad tym czy warto ją suplementować. Ja mam problem ze skórą i ze senem, a dokładnie, nie mogę się wyspać. Czuję się nie wyspana zarówno po 7 h snu, jak i 9 A może coś innego mi polecicie
Właśnie zastanawiam się nad tym czy warto ją suplementować. Ja mam problem ze skórą i ze senem, a dokładnie, nie mogę się wyspać. Czuję się nie wyspana zarówno po 7 h snu, jak i 9 A może coś innego mi polecicie
na sen to dobry srodek, ja w sezonie wpomagam to jeszcze zielonymi czesciami arbuza, w tej zielonej czaesci tez jest srodek na dobry gleboki sen, do skory spruboj moringa oleifera
Zaleczasz, a nie wyleczasz.
Przeczytaj moje wcześniejsze pytania. Zanalizuj swoje rutyny przed snem. Jak dużo ekranu? Jak dużo relaksu?
Jak u Ciebie z odżywianiem. Ja budziłam się zmęczona jak za mało jadłam.
Majkana napisał/a:Właśnie zastanawiam się nad tym czy warto ją suplementować. Ja mam problem ze skórą i ze senem, a dokładnie, nie mogę się wyspać. Czuję się nie wyspana zarówno po 7 h snu, jak i 9 A może coś innego mi polecicie
na sen to dobry srodek, ja w sezonie wpomagam to jeszcze zielonymi czesciami arbuza, w tej zielonej czaesci tez jest srodek na dobry gleboki sen, do skory spruboj moringa oleifera
A co jest w tych zielonych częściach arbuza? Można to przedawkować?
Bo przyznaję że właśnie tę część bardzo lubię i zawsze wyjadam łyżką.
9 2020-01-16 19:44:17 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-17 15:02:32)
12miecio12 napisał/a:Majkana napisał/a:Właśnie zastanawiam się nad tym czy warto ją suplementować. Ja mam problem ze skórą i ze senem, a dokładnie, nie mogę się wyspać. Czuję się nie wyspana zarówno po 7 h snu, jak i 9 A może coś innego mi polecicie
A co jest w tych zielonych częściach arbuza? Można to przedawkować?
Bo przyznaję że właśnie tę część bardzo lubię i zawsze wyjadam łyżką.
Raczej arbuza nie przedawkujesz, jest tam miedzy innymi substancja wpomagajaca gleboka faze snu, taka po ktorej czlowiek jest najbardziej wypoczety, ja w sezonie, od maja do listopada zjam jednego calego arbuza tygodniowo
nieregulaminowy link]
Dla padniętej, niewyspanej i nerwowej matki 2 letnich bliźniąt, ashwagandha okazała się wybawieniem. Są badania, porządne, potwierdzające jej skuteczność.
Przy zakupie kieruje się jak najwyższą zawartością witanolidów.
Adria - masz jakieś namiary na te badania? Bez obrazy, ale wolałabym zobaczyć na własne oczy.
Jak ktoś chce brać ashwagandha niech zbada sobie kortyzol, bo bez wiedzy może sobie bardzo popsuć zdrowie !
Oprócz ashwagandhy warto zainteresować się też innymi adaptogenami, jak np. żeń - szeń, różeniec górski, cytryniec chiński. Wszystkie z nich generalnie mają pomagać organizmowi łagodzić stres oksydacyjny i zwiększać zdolności adaptacyjne ustroju. Moje spostrzeżenie brałem różaniec górski o ten kupiony na osiedlowej zielarni nie mam opakowania w Konopnej Famracji w Poznaniu mają też sklep online... czułem po niej efekty gdy patrze na tamten okres gdy brałem z perspektywy czasu.
Obecnie biorę żeń szeń koreański i nic po nim nie czuje, stosuje ponad 3 tydzień. Zastanawiam się czy brać dalej, może się rozkręci jeszcze.
Myśle że warto spróbować Rhodiola Rosea bo to kosz nie wiele wiekszy niż 2 paczek fajek.
Gotu Kola, znana również jako wąkrotka azjatycka, to roślina, która ma wiele pozytywnych właściwości. Pomaga w poprawie pamięci, zwiększa zdolność koncentracji i redukuje stres. Dzięki swoim właściwościom wspierającym układ nerwowy, może być świetnym wsparciem dla Twojej córki przed testem na prawo jazdy.
Osobiście miałam świetne doświadczenia z suplementem, który zawierał Gotu Kola z Ashwagandhą. To połączenie naprawdę pomogło mi podczas sesji na studiach. Dzięki niemu czułam się bardziej skoncentrowana, a stres związany z nauką był znacznie mniejszy.
Polecam Ci produkt od firmy Gorvita ( Ashwagandha + Gotu Kola), który możesz kupić w Konopnej Farmacji na ul. Ratajczaka 33 w Poznaniu lub zamówić online . Uważam, że to może być strzał w dziesiątkę! Twoja córka na pewno poczuje różnicę i lepiej poradzi sobie z nauką.