Cześć Kochani
Przy porannej kawie wpadłam na pomysł, że fajnie byłoby się podzielić "odkryciami".
Mianowicie chodzi o zdrowe odżywianie , warzywami, oraz owocami na które warto zwrócić uwagę bo właściwości mają MEGA! Oraz ulubione sposoby na spożywanie mile widziane
Moim niedawnym odkryciem jest Jarmuż. Znany od wieków, ale przeze mnie odkryty niedawno.
Nie będę tu się rozpisywać o właściwościach bo jest tego dużo, fajnie wspomnieć, że np żelaza ma więcej od wołowiny, taka ciekawostka. Bomba witamin, ale świetne oczyszczanie z toksyn, odkwaszanie, ze wszystkich kapustowatych według mnie najlepiej działa. Jak chodzi o porównanie ze słynnym brakiem, burak pozostaje w tyle patrząc poprzez pryzmat oczyszczania organizmu. Ponadto działa przeciw nowotworom, wspomaga kości stawy, krzepliwość krwi, wspomaga wzrok, właściwości odchudzające. Rewelacja.
Moim ulubionym sposobem spożywania jest koktajl z jarmużem, dorzucam również szpinak, kiwi, jabłka, gruszkę, czasem również pomarańcze. Pycha i jakie zdrowe, oczyszczające.
Zasługuje na miano super warzywo!
Ciekawa jestem Waszych przykładów. Z chęcią dowiem się takich nowinek