Skończone studia, a w głowie pustka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Skończone studia, a w głowie pustka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wilki11 (2019-12-25 22:21:11)

Temat: Skończone studia, a w głowie pustka

Poznałem jakieś 2 miesiące temu dziewczynę, skończyła ona niby porządne studia, i niby próbuje rozmawiać sprawiać wrażenie dojrzałej, mądrej, jednak zauważyłem że jest jeszcze tak naprawdę dziecinna bardzo, do tego sądziłęm że jak po tak dobrych studiach to będzie bardzo mądra, jednak to tylko wrażenia, prawda wygląda trochę inaczej, co prawda wiem że studia kształtują uczą tylko jednego kierunku, konkretnej wiedzy na dany temat, ale niestety bardzo mnie to zdziwiło.

Ogólnie nie oceniam ludzi po kolorze skóry, wykształceniu, narodowości, kolorze włosów,
a patrze na każdego człowieka jak na człowieka.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez assassin (2019-12-25 22:25:11)

Odp: Skończone studia, a w głowie pustka
Wilki11 napisał/a:

Poznałem jakieś 2 miesiące temu dziewczynę, skończyła ona niby porządne studia, i niby próbuje rozmawiać sprawiać wrażenie dojrzałej, mądrej, jednak zauważyłem że jest jeszcze tak naprawdę dziecinna bardzo, do tego sądziłęm że jak po tak dobrych studiach to będzie bardzo mądra, jednak to tylko wrażenia, prawda wygląda trochę inaczej, co prawda wiem że studia kształtują uczą tylko jednego kierunku, konkretnej wiedzy na dany temat, ale niestety bardzo mnie to zdziwiło.

Ogólnie nie oceniam ludzi po kolorze skóry, wykształceniu, narodowości, kolorze włosów,

To spójrz teraz, jacy są Jankesi. W swoich dziedzinach to fachowcy, a poza tym ich wiedza jest o kant d... potłuc. U nas powoli lansowany jest ten sam model. Więc jeśli jesteś bystry, to nie powinieneś tak się dziwić.

3

A Twoje pytanoe brzmi?

Nie za bardzo analizujesz zycie innych zamiast skupic sie na sobie?

4

Jezeli jestes typem osoby, ktora nie sprawdza faktow  i juz cos mowi... To trudno ocenic czy Ty masz narzedzia by oceniac jej intelekt.

Oczywiscie ludzie po studiach nie znaczy, ze sa naturalnie inteligentni. To jest malo kiedy spotykane.

5

Do rzeczy. O co ci chodzi?

6

Wilki11 napisał/a:

Kolejny Twój temat dot. osoby trzeciej...
Wszystko u Ciebie ok? Bo to tak trochę wygląda, jakbyś angażowała się w problemy innych po to, by zatuszować swoje własne.

7

Nie rozumiem waszej złosliwosci,
Co do wątku...
Ja jestem inżynierem, ale nie wywyższam się, a co niektórzy myślą ze jak skończyli studia, to już tacy mądrzy są, niewiadomo kim, jakby wszystkie rozumy pozjadali, następny bliski przykład kuzynka, skończyła prawo, ale jej sposób bycia, o czym mówi, wiecznie narzeka, niezbyt mądrość mnie przeraża, do takiej prawniczki nie chciałbym pójść...

8

Wilki11 napisał/a:

(...) sądziłęm że jak po tak dobrych studiach to będzie bardzo mądra, jednak to tylko wrażenia, prawda wygląda trochę inaczej, co prawda wiem że studia kształtują uczą tylko jednego kierunku, konkretnej wiedzy na dany temat, ale niestety bardzo mnie to zdziwiło. (...)

Gdzie tu logika?

9

Wilki11 napisał/a:

Co do wątku...
Ja jestem inżynierem, ale nie wywyższam się, a co niektórzy myślą ze jak skończyli studia, to już tacy mądrzy są, niewiadomo kim, jakby wszystkie rozumy pozjadali, następny bliski przykład kuzynka, skończyła prawo, ale jej sposób bycia, o czym mówi, wiecznie narzeka, niezbyt mądrość mnie przeraża, do takiej prawniczki nie chciałbym pójść...

Bo widzisz, my nie rozumiemy Twojej dziwnej chęci komentowania życia innych ludzi.

10

Wilki11 napisał/a:

do takiej prawniczki nie chciałbym pójść...

A ja bym nie chciała znać osoby - inżyniera, magistra, czy magazyniera - która mnie ocenia za moimi plecami w sumie mało o mnie wiedząc i obgaduje na forach.

Dlaczego się nie zajmiesz swoim życiem, tylko analizujesz cudze?

11

Wilki11 napisał/a:

Ja jestem inżynierem...

A kto nie jest...

12 Ostatnio edytowany przez Lagrange (2020-01-01 01:50:35)

Wilki11 napisał/a:

Co do wątku...

Pamiętam czasy gdy do zdania matury trzeba było znać język polski przynajmniej w stopniu podstawowym. Teraz, jak widać, byle burek może ją zdać, skończyć studia i zostać inżynierem.
Zamiast oceniać pogardliwie innych, spójrz na siebie.

13 Ostatnio edytowany przez Wilki11 (2020-01-13 23:00:37)

Lady Loka napisał/a:
Wilki11 napisał/a:

Co do wątku...

Bo widzisz, my nie rozumiemy Twojej dziwnej chęci komentowania życia innych ludzi.

Ty też nie jesteś święta, a czym się zajmuje 99%polakow w domach?
oglada w tv życie innych ludzi, fascynuje się życiem/obgadywaniem innych ludzi życia, żyją tym.

Znajomy ostatnio również stwierdził że jest wielki wysyp ludzi po studiach, a tępych, tępaków życiowych
jeżeli chodzi o wiele innych spraw, nie mają pojęcia o życiu.

14

Wilki11 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Wilki11 napisał/a:

Co do wątku...

Ty też nie jesteś święta, a czym się zajmuje 99%polakow w domach?
oglada w tv życie innych ludzi, fascynuje się życiem/obgadywaniem innych ludzi życia, żyją tym.

Znajomy ostatnio również stwierdził że jest wielki wysyp ludzi po studiach, a tępych, tępaków życiowych
jeżeli chodzi o wiele innych spraw, nie mają pojęcia o życiu.

W sensie to miał być jakiś przytyk do mnie?
Sorry, nie mam w mieszkaniu telewizora. Rozumiem, że Wasza dwójka jest super inteligentna i studia tylko Waszą inteligencję rozwinęły? Widać to bardzo po Twoich postach smile (to sarkazm jak coś)

15

hahahahahahahaha, to że ktoś nie ma telewizora w domu wcale nie świadczy o tym, że jest inteligentniejszy big_smile

Sorki dziewczyny,
ale jedna jest lepsza od drugiej big_smile

16

Ja nigdzie nie powiedziałam, że telewizor coś zmienia wink studia też nic nie zmieniają.

17 Ostatnio edytowany przez Wilki11 (2020-01-24 08:43:56)

Mnie do dziś zastanawia dlaczego stwórca Apple, Microsoft nie miał sudiów…
Nie miał wykształcenia wyższego.

18 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2020-01-24 08:51:15)

Wilki11 napisał/a:

Mnie do dziś zastanawia dlaczego stwórca Apple, Microsoft nie miał sudiów…
Nie miał wykształcenia wyższego.

Bo po półrocznym studiowaniu zrezygnował. smile

19

Życie jest skomplikowane, a jeśli byłoby inaczej to wszystko stałoby się nudne.
Potrzebujesz w życiu ustalić priorytety, wyznaczyć cele i zaplanować zmiany (nawyków, myślenia itd.)
Polecam zapoznać się z poniższym artykułem:

maciejgogiel.pl/umysl/zmiana-w-zyciu

20

Wilki11 napisał/a:

Co masz na myśli pisząc "mądra"?
Mnie wymarzone studia nauczyły cierpliwości, samodyscypliny, zarządzania czasem, wyznaczania priorytetów, umiejętności interpersonalnych, pokory itp., a prócz tego dały mi ogrom wiedzy w interesującym mnie kierunku, również o sobie samej i powiększyły moją domową biblioteczkę. I kurcze zastanawiam się teraz, czy jestem mądra, czy niemądra?

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Skończone studia, a w głowie pustka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024