Problem z narzeczoną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem z narzeczoną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Problem z narzeczoną

Jak w temacie.
Jest bardzo aspołeczną osobą. Jeśli już chce się z kimś spotykać to tylko z dobrymi znajomymi, z którymi zna się jeszcze od dzieciństwa.
Od moich znajomych ucieka.
Mało tego. Nie chce jeździć do mnie do domu, do moich rodziców i siostry. Reaguje złością albo płaczem. Zawsze mówi, że nikt jej tam nie chce, że nikt jej nie lubi. Że nikt nie chce z nią rozmawiać. Siedzi sama na kanapie, nie bardzo się odzywa. Jest okrutnie zakompleksiona, wiem, że nie wierzy we wszystkie dobre rzeczy które mówię o niej i o otaczającym świecie.
Kiedy wracamy do mieszkania jest ok... Zajmuje się domem, chodzi do pracy, sprzata, gotuje, dba o mnie.
Nie wiem co się dzieje. W swoich kręgach jest lubianą osobą. A ja już jestem tym zmęczony. Mam wrażenie, że się odsuwa coraz bardziej.

Chcę ją zabrać do psychologa, ale ona broni się przed tym rękami i nogami. Ma takie wahania nastroju, które i mnie już wyprowadzają z równowagi.

Wiem, że jej były ją bił. Jej rodzina tez w rozpadzie - bracia piją, awanturują się. Zabrałem ją z tego domu żeby miała spokój. A ona mi nie ufa. Jestem pewien, że to wszystko ma wpływ na to jaką ona teraz jest.

Jak wyprowadzić sytuację na właściwe tory?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z narzeczoną

Powiedziała że Ci nie ufa?
Psycholog to bardzo dobry pomysł. Porozmawiaj na zasadzie, że masz już tego dość i że jak tak ma być to nie widzisz tego dalej i zachęc do terapii, bądź dla niej wsparciem i powiedz że jeżeli się zgodzi to będziesz razem tam z nią a jeżeli się nie zgodzi to nie wiesz co dalej. Daj Jej do myślenia...

3

Zachowanie jej jest poza norma.
Juz pomijajac ta aspolecznosc. Ja tez jestem aspoleczna i nie chce odwiedzac rodziny meza.
Jednak nie bardzo wyobrazam sobie plakac lub zloscic sie z tego powodu. Mowie, ze nie ide i to jest koniec dyskusji. Nie ma co sie nakrecac, z kolei ona tutaj ma w sobie wiele emocji i moze to tez wynikac z tego, ze ona nie ma silnej woli.
Czasami sa takie osoby, ktore nie czuja sie komfortowo odmowic takich wizyt. Zamiast wiec spokojnie powiedziec, ze nie chca gdzies isc to od razu robia wielka drame. Wielka agresja lub wielkie plakanie. Zaleznie od osoby.
W jej wypadku obie rzeczy na raz. Sam nic na to nie poradzisz. Ona musi chciec poczuc sie lepiej.

4

To jest naprawdę dobra dziewczyna.
Problem zaczyna się wtedy, gdy wychodzi ze swojej strefy komfortu.
Boje się że to zachowanie to objawy choroby - depresja, schizofrenia, nerwica. Nie wiem jak mam z nią zacząć rozmawiać sad

5

Air u Twojej dziewczyny terapia jest konieczna.. postaraj się z nią jak najwięcej rozmawiać, powiedz o wszystkim co czujesz , o tym że się oddala od Ciebie i spróbuj ją nakłonić na spotkanie z terapeutą. Możecie pójść razem, jeśli to doda sił, a w trakcie spotkania z terapeutą ustalicie plan i przebieg spotkań. Osoba, która pochodzi z rodziny alkoholowej, była w związku z przemocowcem i do tego tak mocno zamyka się na świat, na okazywaną dobroć czy komplementy - nie poradzi sobie sama.

6

Następny, który wszedł na drogę misji opiekunki, a ta rola go przerasta.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem z narzeczoną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024