Mam poczekać czy zacząć uprawiać seks z chłopakiem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Mam poczekać czy zacząć uprawiać seks z chłopakiem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Mam poczekać czy zacząć uprawiać seks z chłopakiem?

Hej mój problem polega na tym że mój chłopak zachęca mnie to współżycia ale ja nie jestem jeszcze gotowa. Nie naciska mnie jeśli mówię że nie chce tylko potrafi to zrozumieć i twierdzi że zrobimy to w swoim czasie kiedy będę już gotowa. Chodzi mi to że się bardzo boję zajscia w ciążę mam 17 lat i dziecko to nie najlepszy czas na dziecko. A nie chciałabym wpaść. Wiem że są zabezpieczenia ale one nie dają pewności 100% więc też jest to ryzykowne. Wolałabym poczekać z seksem do 20 roku życia i dopiero wtedy zacząć prowadzić życie seksualne w razie wpadki to miałabym skończone te 20 lat i byłabym dojrzalsza. Nie wiem co mam zrobić mogę się zabezpieczyć ale zawsze jest to ryzyko. Mam poczekać do tego 20 roku życia czy się zabezpieczyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam poczekać czy zacząć uprawiać seks z chłopakiem?

Nie jesteś gotowa, nie uprawiaj seksu aż poczujesz że to teraz. Nie daj się nabrać na żadne zachęty. Ty musisz chcieć tego a nie zrobię to bo koleżanki już to zrobiły.
Masz 17 lat a forum chyba jest dla osób pełnoletnich.

3

Janix2 napisał/a:

Nie jesteś gotowa, nie uprawiaj seksu aż poczujesz że to teraz. Nie daj się nabrać na żadne zachęty. Ty musisz chcieć tego a nie zrobię to bo koleżanki już to zrobiły.
Masz 17 lat a forum chyba jest dla osób pełnoletnich.

Za 9 dni mam urodziny i skończe 18 lat.

4

Czekaj tyle ile potrzebujesz czekać. Chłopakowi powiedz wprost, że nie chcesz.
Ryzykujesz, że odejdzie, ale zawsze to lepsze niż uprawiać seks wbrew sobie.

5

Twoje ciało, Twoja twierdza. Nic na siłę, a już na pewno nie daj się wmanewrować w trend, że to obciach nie mieć pierwszego razu, bo inne już są po.
Chłopak, zależy jak bardzo jest cierpliwy, jak kocha, to poczeka. Poza tym są inne metody niż seks klasyczny, aby obojgu było dobrze i w jakiś sposób zniwelować napięcie seksualne.
Jedna z rzeczy, która udała mi się w życiu, to planowane dzieci. Zawsze z głową do antykoncepcji i bez zbędnego ryzyka. Dobre podejście masz.

6

Lady Loka napisał/a:

Czekaj tyle ile potrzebujesz czekać. Chłopakowi powiedz wprost, że nie chcesz.
Ryzykujesz, że odejdzie, ale zawsze to lepsze niż uprawiać seks wbrew sobie.

mogłabym zacząć współżyć, ale mam blokade, bo za dużo myślę nad tym a co będzie jeśli bede w ciąży. Boje sie zajsc w ciaze dlatego nie chce ryzykować. Z tego co wiem to nawet jakbym brała tabletki to nie mam 100% pewności..

7

Klarcia18 napisał/a:

mogłabym zacząć współżyć, ale mam blokade, bo za dużo myślę nad tym a co będzie jeśli bede w ciąży. Boje sie zajsc w ciaze dlatego nie chce ryzykować. Z tego co wiem to nawet jakbym brała tabletki to nie mam 100% pewności..

Jeśli chodzi o tabletki, jeżeli przestrzegasz tego co zalecał gnekolog oraz stosujesz się do informacji na ulotce, to ryzyko ciąży jest bliskie 0. Oczywiście można też dodatkowo zabezpieczyć się prezerwatywami dla spokoju ducha.

Najważniejszą kwestią jest jednak to, czy Ty czujesz się gotowa na swój pierwszy raz, musisz być otwarta na to w głowie.

8

Hermita napisał/a:
Klarcia18 napisał/a:

Jeśli chodzi o tabletki, jeżeli przestrzegasz tego co zalecał gnekolog oraz stosujesz się do informacji na ulotce, to ryzyko ciąży jest bliskie 0. Oczywiście można też dodatkowo zabezpieczyć się prezerwatywami dla spokoju ducha.

Najważniejszą kwestią jest jednak to, czy Ty czujesz się gotowa na swój pierwszy raz, musisz być otwarta na to w głowie.

Zgadza się. Żona 6 lat była na tabletkach i nie zdazylo nam się mieć poczucie strachu, że zaszła w ciążę. Starałem się nie kończyć w niej w czasie dni plodnych, tak na wszelki wypadek.

9

Nie ważne ile byś miała lat, czy to 18,20 czy 30 aby zacząć, nie patrz na liczbę tylko na to czy jesteś gotowa
Nie popełniaj tego błędu i nie zacznij współżyć wbrew sobie, ponieważ później możesz mieć bardzo duży problem a mianowicie ból podczas stosunku. Ja tak miałam, uległam byłemu partnerowi, nalegał, w rezultacie każdy później stosunek bolał ponieważ miałam jakąś blokadę. Dziś już tego problemu nie mam dzięki obecnemu partnerowi, ale nie życzę Ci tego co przechodziłam...
Dobrze też wyżej doradzono, są inne metody, ale zastanów się czy to odpowiedni chłopak

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Mam poczekać czy zacząć uprawiać seks z chłopakiem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024