Tabletka po i jej skuteczność. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletka po i jej skuteczność.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez savior_ (2019-12-09 18:54:04)

Temat: Tabletka po i jej skuteczność.

Uprawiałam dwukrotnie seks w sobotni wieczór ze swoim narzeczonym. Za pierwszym razem było spokojniej, niż za drugim, po którym okazało się, że pękła nam prezerwatywa. Było namiętnie, poniosło nas no i stało się. Jako, że nie planujemy w tym czasie dziecka, a mi przypadły dni płodne postanowiliśmy sięgnąć po tabletkę dzień po, która jest na receptę. Byłam w opiece nocnej i świątecznej, receptę uzyskałam i tabletkę wzięłam dość szybko, bo mniej więcej do godziny po stosunku. W dniu wczorajszym podczas podcierania po oddaniu moczu, znalazłam resztę prezerwatywy wraz z obfitym śluzem, co wprawiło mnie w szok. Myślałam, że nie pękła aż w taki sposób, że ją później "wydalę".  Ale do rzeczy. Wg kalendarzykowej aplikacji, którą prowadzę był to 11 dzień cyklu. Pierwszy dzień płodny. Cykl średnio 27-30 dniowy. Czy jest możliwość zajścia w ciążę w takiej sytuacji? Okres nie zawsze przychodził mi o tej samej porze cyklu, stąd takie wahania, do 3 dni.  Moja ostatnia miesiączka zaczęła się 27.11.2019, następna przypada więc 26.12.2019.
Czy miałyście jakieś doświadczenia w związku z tabletkami dzień po? Czy jest dość wiarygodna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletka po i jej skuteczność.

Wzięłaś tabletkę po.
Co jeszcze chcesz zrobić? Przyjęta tak szybko daje praktycznie 100% gwarancji. Zrób sobie za 2-3 tygodnie test ciążowy dla pewności.

3

Odp: Tabletka po i jej skuteczność.
savior_ napisał/a:

Uprawiałam dwukrotnie seks w sobotni wieczór ze swoim narzeczonym. Za pierwszym razem było spokojniej, niż za drugim, po którym okazało się, że pękła nam prezerwatywa. Było namiętnie, poniosło nas no i stało się. Jako, że nie planujemy w tym czasie dziecka, a mi przypadły dni płodne postanowiliśmy sięgnąć po tabletkę dzień po, która jest na receptę. Byłam w opiece nocnej i świątecznej, receptę uzyskałam i tabletkę wzięłam dość szybko, bo mniej więcej do godziny po stosunku. W dniu wczorajszym podczas podcierania po oddaniu moczu, znalazłam resztę prezerwatywy wraz z obfitym śluzem, co wprawiło mnie w szok. Myślałam, że nie pękła aż w taki sposób, że ją później "wydalę".  Ale do rzeczy. Wg kalendarzykowej aplikacji, którą prowadzę był to 11 dzień cyklu. Pierwszy dzień płodny. Cykl średnio 27-30 dniowy. Czy jest możliwość zajścia w ciążę w takiej sytuacji? Okres nie zawsze przychodził mi o tej samej porze cyklu, stąd takie wahania, do 3 dni.  Moja ostatnia miesiączka zaczęła się 27.11.2019, następna przypada więc 26.12.2019.
Czy miałyście jakieś doświadczenia w związku z tabletkami dzień po? Czy jest dość wiarygodna?

Wzięłaś ją w pierwszej dobie, szansa na ciążę praktycznie zerowa.
Spróbuj nie panikować. W ciągu tygodnia od zażycia możesz dostać krwawienia. Możesz też plamić. Miesiączka może się opóźnić. 14 dni po stosunku zrób test dla spokoju ducha.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletka po i jej skuteczność.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024