Witam. Potrzebuję porady, bo sam już nie wiem co robić. Dwa miesiące temu zerwałem z dziewczyną (roboczo W.) z którą byłem ponad 5 lat. Nie wiedziałem czy jeszcze ją kocham i poznałem inną i nie wiedziałem, co może z tego wyjść, a nie chciałem okłamywać W. Całe rozstanie było burzliwe, poniewaz zanim oznajmiłem jej, że musimy się rozstać, poszedłem z nią do łóżka. ona już nie chciała mieć ze mną nic wspólnego i kompetnie się ode mnie odcięła (łącznie z mediami społecznościowymi, na których zostałem zablokowany). Jednak po czasie zaczęło mi brakować W. Napisałem do niej SMS. Odpowiedziała bardzo mechanicznie, jedna wiadomość, potem nic cały dzień. Od tamtej pory pisze do niej codziennie, ale odpowiada mi raz na jakiś czas, zazwyczaj pisze żebym o niej zapomniał i zostawił ją w spokoju.
Nie potrafię o niej nie myśleć, założyłem nawet nowe konto na instagramie żeby ją obserwować. Widzę, że wyglada świetnie, dobrze się czuje i radzi sobie beze mnie. Boli mnie to i nie wiem co mam zrobić żeby ze mną rozmawiała. Sam nie wiem co czuję ale chciałbym mieć z nią kontakt i zobaczyć jak będzie.
Nie mogę znieść myśli, że mogłaby być z kimś innym.
Może wy poradzicie mi co mogę zrobić w tej sytuacji?
1 2019-11-24 19:45:18 Ostatnio edytowany przez matt22_ (2019-11-24 19:45:53)
2 2019-11-24 19:59:13 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2019-11-24 20:10:27)
Witam. Potrzebuję porady, bo sam już nie wiem co robić. Dwa miesiące temu zerwałem z dziewczyną (roboczo W.) z którą byłem ponad 5 lat. Nie wiedziałem czy jeszcze ją kocham i poznałem inną i nie wiedziałem, co może z tego wyjść, a nie chciałem okłamywać W. Całe rozstanie było burzliwe, poniewaz zanim oznajmiłem jej, że musimy się rozstać, poszedłem z nią do łóżka. ona już nie chciała mieć ze mną nic wspólnego i kompetnie się ode mnie odcięła (łącznie z mediami społecznościowymi, na których zostałem zablokowany). Jednak po czasie zaczęło mi brakować W. Napisałem do niej SMS. Odpowiedziała bardzo mechanicznie, jedna wiadomość, potem nic cały dzień. Od tamtej pory pisze do niej codziennie, ale odpowiada mi raz na jakiś czas, zazwyczaj pisze żebym o niej zapomniał i zostawił ją w spokoju.
Nie potrafię o niej nie myśleć, założyłem nawet nowe konto na instagramie żeby ją obserwować. Widzę, że wyglada świetnie, dobrze się czuje i radzi sobie beze mnie. Boli mnie to i nie wiem co mam zrobić żeby ze mną rozmawiała. Sam nie wiem co czuję ale chciałbym mieć z nią kontakt i zobaczyć jak będzie.
Nie mogę znieść myśli, że mogłaby być z kimś innym.
Może wy poradzicie mi co mogę zrobić w tej sytuacji?
Powiem tak; niezłe świństwo zrobiłeś dziewczynie, zwłaszcza ten numer z pójsciem z nią do łożka w chwili, gdy chciales ją rzucić dla innej. Po prostu mistrzostwo świata
Teraz to możesz tylko zostawić dziewczynę w spokoju i szukać sobie innej. Masz nauczkę i wyciągnij z niej wnioski o ile potrafisz.
W. jasno napisała, byś zostawił ją w spokoju. Którego słowa nie zrozumiałeś, że nękasz ją wiadomościami i śledzisz?
zanim oznajmiłem jej, że musimy się rozstać, poszedłem z nią do łóżka.
Ale chamówa... Mądra kobieta, że cię spuszcza na drzewo. A ty, niestety, jesteś stalkerem.
Człowieku idź dalej na przód, żyj, wchodź w nowe relacje, tej dziewczynie daj spokój. Podjąłeś decyzję to jej się trzymaj. Sam nie wiesz co czujesz, ale jej głowę chcesz zawracać. Zajmij się czymś pożytecznym, bo narazie wygląda to tak, że nie wyszło ci z drugą dziewczyną, to teraz tej pierwszej chcesz zawracać głowę, już znana świetnie nadawałaby się na ten czas przestoju na kolejną darmową kandydatkę do łóżka.
6 2019-11-24 21:00:46 Ostatnio edytowany przez emila22 (2019-11-24 21:01:06)
Polecam terapię u psychiatry, bo zahaczasz już o stalkowanie. Tak naprawdę to jej nie kochasz. Chcesz mieć ją na własność żeby się łaskawie pozastanawiać czy ją znowu będziesz chciał zatrzymać czy zostawić, a wkurza cie ze ona ma szacunek do samej siebie i nie jest na twoje skinienie palcem. Obudź się i zobacz jak egoistyczną gnidą jesteś.
zastanów się nad własnym zachowaniem, ponieważ ty jej nie kochasz ale zyskała na wartości dopiero jak ją zostawiłeś, typowe i bardzo słabe
jeżeli by wróciła oznaczało by że nie ma dla siebie szacunku a z tego co piszesz świetnie sobie radzi więc swoje przemyślała
Zachowujesz się jak stalker.
Najlepsze co w obecnej chwili możesz zrobić to dać jej spokój, jak będzie chciała to da Ci szansę, ale szczerze to według mnie nie zasłużyłeś. Daj jej spokój a sobie czas
odpowiada mi raz na jakiś czas, zazwyczaj pisze żebym o niej zapomniał i zostawił ją w spokoju.
Jasny przekaz. Brawo.
Widzę, że wyglada świetnie, dobrze się czuje i radzi sobie beze mnie. Boli mnie to i nie wiem co mam zrobić żeby ze mną rozmawiała. Sam nie wiem co czuję
Pies ogrodnika.
Daj tej dziewczynie spokój. Szkoda przede wszystkim jej, ale i Twojego czasu.
Przed takimi jak Ty nawzajem się ostrzegamy Zostaw dziewczynę w spokoju, bo nic z tego nie będzie. Gdybyś rozstał się i żył sam, a nie szukał nowych znajomości to może byś był w stanie Was odratować. Może. Ale zrobiłeś najbardziej typowy błąd. Tych drzwi już nie otworzysz
Kurczę, gratulacje dla Twojej ex, jej postawa imponuje. Ty już nie masz raczej czego szukać. Zachowaj resztki klasy i zostaw ją w spokoju.
Polecam terapię u psychiatry, bo zahaczasz już o stalkowanie. Tak naprawdę to jej nie kochasz. Chcesz mieć ją na własność żeby się łaskawie pozastanawiać czy ją znowu będziesz chciał zatrzymać czy zostawić, a wkurza cie ze ona ma szacunek do samej siebie i nie jest na twoje skinienie palcem. Obudź się i zobacz jak egoistyczną gnidą jesteś.
Popieram.