Czy ktoś może mi powiedzieć jak najlepiej procedować przepisywanie majątku firmowego na kogoś innego i czy można tutaj wybrać kogoś z rodziny, czy lepiej nie? Czy warto brać pod uwagę dopisanie jedynie współwłaściciela? Chodzi o ochronę majątku przed np. działaniami komornika.
2 2019-11-19 21:37:11 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-11-19 22:56:15)
Nic ci nie da kombinowanie. Wierzyciel może wnieść roszczenie Pauliańskie. [obraźliwa treść]
Czy ktoś może mi powiedzieć jak najlepiej procedować przepisywanie majątku firmowego na kogoś innego i czy można tutaj wybrać kogoś z rodziny, czy lepiej nie? Czy warto brać pod uwagę dopisanie jedynie współwłaściciela? Chodzi o ochronę majątku przed np. działaniami komornika.
Chyba lepiej poradzić się tej sprawie dobrego adwokata.
Najlepiej to zarabiac i spłacac dlugi a nie tracic czas i pieniadze by uciekac przed komornikiem.
5 2019-11-21 18:18:42 Ostatnio edytowany przez mmJUTnetPL (2019-11-21 18:38:18)
Najlepiej to zarabiac i spłacac dlugi a nie tracic czas i pieniadze by uciekac przed komornikiem.
Kto pyta nie błądzi
Chciałem zasięgnąć porady w ww kwestii.
Doradców nie znających się na tym jest wielu, dlatego pytam na tym forum. Uznałem, że zasięgnę dobrej porady.
Ww zdanie jest oczywistą oczywistością. Dzięki!
Nic ci nie da kombinowanie. Wierzyciel może wnieść roszczenie Pauliańskie.
Dzięki - to ciekawe.
Nie chodzi mi o kombinowanie - zostałem powiadomiony przez osoby mające z tym doświadczenia, że często majątek jest przejmowany i zaniżana jest jego wartość, chodzi o ochronę przed tym, żeby mienie odebrane nie zostało np. spieniężone ze stratą dla tego, komu je odebrano. Może ktoś wie jak się przed tym obronić fachowo?