Zignorować tego faceta? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zignorować tego faceta?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez paula0 (2019-10-08 11:37:35)

Temat: Zignorować tego faceta?

Cześć!

Około miesiąca temu zupełnie przypadkiem zaczepił mnie obcokrajowiec. Zmieniliśmy kilka zdań,  odrazu wtedy chciał zabrać mnie na kawe, jednak ja spieszylam się do pracy i odmówiłam. Facet ten bardzo prosił mnie więc o numer telefonu, powiedział że tego samego dnia wyjeżdża z Polsku. Dowiedzialam się też że mieszka w Niemczech. nie za bardzo byłam przekonana jednak wkoncu podałam ten numer, myśląc że przecież zawsze mogę mu nie odpisać. Tak też zrobiłam, nie odpisałam,a o facecie i tej sytuacji zapomniałam . Ku mojemu zdziwieniu nagle wczoraj dostałam od niego wiadomość na instagramie napisał cytując "i found you". Nie mam pojęcia jak to zrobił wogole, że znalazł mnie w Internecie, ale ok..Potem pisał że mnie zapamiętał i że będzie za kilka miesięcy w Polsce czy nie miałabym ochoty się spotkać. Jako że sam piszac do mnie wystawił na tacy swoje imię i nazwisko, to sprawdziłam jego profil na Facebooku, po czym okazalo się,  że pochodzi z Kosowa. Ogólnie jestem tolerancyjna jednak znam kilku mężczyzn z tamtych krajów i szczerze mam o nich TRAGICZNE zdanie.. wszyscy ci faceci mają po kilka kobiet, zdradzają, oklamuja itp.. Ogólnie masakra. Ponadto pod jednym z jego zdjeć jakis koles dodal komentarz : "did you fuck  those girls last night, bro?.. co też za dobrze o nim nie świadczy xd
Dodam, że kolejnym sygnałem który dla jest osobiście bardzo niepokojącym jest to, że mężczyzna ten jest zbyt przymilajacy się i za dużo pozytywnych miłych słów leci od niego w moja stronę , wręcz żenujących.. np czy wiem co to soda, bo jestem tak samo slodka jak ona ..tragedia... albo , że nie mogl o mnie zapomniec, ani pomylic z nikim innym bo jestem zbyt na to wyjatkowa... takie rzeczy zapalaja u mnie odrazu czerowona lampke, że cos jest nie tak,bo jaki normalny facet rzuca takimi słabymi na dodatek tekstami w stronę osoby której totalnie nie zna?
Ogólnie to mam tu też pytanie do was : mialyscie jakieś doświadczenia z mezczyznami z krajów typu ; Kosowo/ Albania? Czy rzeczywiście są wychowywani w takiej kulturze, że szkoda na nich czasu? Nie wydaje się wam że z tym facetem jest coś nie tak? Lepiej chyba przestać odpisywać  i to zignorować? Nie wydaje się wam?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zignorować tego faceta?

Odpuść dziewczyno. Muzułmanie i mieszanka bałkańska.. Lubią kobiety, lubią sie bawić... Twoja decyzja, ale ja bym odpuściła.

3

Ile masz lat i co Cię tak w nim tak zachwyciło? To że mieszka w Niemczech? Nie wszyscy to muzułmanie i nie wszyscy to dranie.

4

Nikt normalny nie pisze takich płytkich komplementów.
Chyba, że nigdy nie miał dziewczyny albo myśli, że polecisz na jego miłe słówka.
Moim zdaniem to jakiś desperat.
Zablokowałbym go wszędzie gdzie się tylko da...

5 Ostatnio edytowany przez SM (2019-10-08 16:38:21)

Przetłumacz sobie jego oryginalne wpisy i wyjdzie, że jego językiem jest albanski. Zapytaj go czy ma paszport EU i niech Ci pokaże. Oni polują na głupie Polki, by zdobyć obywatelstwo. To chyba najgorsza nacja zamieszkujaca Europę. On specjalnie podał Kosowo, bo wie, że Albańczycy mają bardzo złą renomę. Wali ci komplementy, bo wie, że naiwne baby to łykają. Pewnie już zdążył powiedzieć, że cię kocha big_smile Zdradzacze na potęgę, natomiast jakby go żona zdradziła to by ją zabił

6 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-10-08 16:59:34)

domyslam sie ze jestes niebrzydka dziewczyna, no wiec dla twojego dobra, ostrzezenie, handel kobietami, handel organami do przeszczepu, prowadzenie dziewczyn w roli alfonsa, to najwazniejsze galezie przemyslu kosowa I kosowian
Najczesciej stosowana metoda dla alfonsa, znajduje dziewczyne, wywozi za granice jej kraju I tam zmusza aby zarabiala na nich na ulicy

7 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2019-10-08 17:43:54)

Ja bym faceta zupełnie odpusciła. Jakis desperat, jak już ktoś wyzej napisal. Na ulicy łapie dziewczyny na tanie komplementy, bo za chwilę wyjeżdza? Do tego pochodzi nie wiadomo skąd, mieszka nie wiadomo gdzie, przebywa w Polsce nie wiadomo po co ? Przeczytaj to jeszcze raz co napisałaś, ale  zastanów się nad kazdym słowem.
Wiadomo, ze nie każdy facet musi mieć zaraz złe intencje, ale za dużo tu szablonu w tym podrywie. Coś jak amerykański żołnierz na misji w Iraku...

8

Poprzednicy mają rację - to ściemniacz i na pewno uwodziciel. Zapewne jest żonaty i dzieciaty, tam "u siebie", gdziekolwiek to jest. Ewidentnie poluje na naiwne kobiety w sobie tylko wiadomych celach. Ja bym go zablokowała i zamknęła temat. Nie warto.

9

A jak Cię znalazł na fb mając tylko Twój telefon ? Może Cię obserwował?

10

Zignoruj go.

11

Zagraniczni faceci są przyzwyczajeni że zarzucą komplementami, a dziewczyna straci głowę dla nich. Tutaj mniej więcej też się to sprawdziło skoro taki temat powstał. Według mnie wszystko zależy czego oczekujesz od tej relacji autorko?

12

justa_pl napisał/a:

Nie wiem jak znalazł mnie w Internecie.. trochę mnie to przerazilo szczerze mówiąc. jedyna rzecz jaka miał to mój telefon. A widziałam go pierwszy raz w życiu na oczy..

13

TypowyCharlie napisał/a:

Zagraniczni faceci są przyzwyczajeni że zarzucą komplementami, a dziewczyna straci głowę dla nich. Tutaj mniej więcej też się to sprawdziło skoro taki temat powstał. Według mnie wszystko zależy czego oczekujesz od tej relacji autorko?

Nie właśnie nie stracilam dla niego glowy.. zastanawiam się tylko czy warto wgl z nim gadac czy odrazu dac sobie spokoj, dlatego napisalam tutaj. Ale zauwazylam już że jest podejrzany i coś jest z nim nie Tak..

14

paula0 napisał/a:
TypowyCharlie napisał/a:

Nie właśnie nie stracilam dla niego glowy.. zastanawiam się tylko czy warto wgl z nim gadac czy odrazu dac sobie spokoj, dlatego napisalam tutaj. Ale zauwazylam już że jest podejrzany i coś jest z nim nie Tak..

Mocno się nad tym zastanawiasz więc jednak coś na rzeczy jest. Gdyby coś nie przykuło Twojej uwagi to dawno byś go usunęła ze swojego życia. Dał Ci wiele poszlak byś mniej więcej jego obraz poznała, a nadal się zastanawiasz.

15

paula0 napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Nie wiem jak znalazł mnie w Internecie.. trochę mnie to przerazilo szczerze mówiąc. jedyna rzecz jaka miał to mój telefon. A widziałam go pierwszy raz w życiu na oczy..

Tym bardziej miej się na baczności. Znalazl cię, bo zainwestował w ciebie swój czas i dałaś mu swoj namiar. Ma nadzieję, że coś z tego mu się wykluje... Drązy temat po prostu.

16

Salomonka napisał/a:
paula0 napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Tym bardziej miej się na baczności. Znalazl cię, bo zainwestował w ciebie swój czas i dałaś mu swoj namiar. Ma nadzieję, że coś z tego mu się wykluje... Drązy temat po prostu.

Jak cie wytypowali do przehandlowania to byc moze ktos w polsce juz sie kolo ciebie i zbiera wszystki potrzebne dane, zeby cie latwiej bylo skolowac, dobrze sie rozgladaj czy nikt za toba nie chodzi, nie robi ci zdjec

17

gogo7r napisał/a:
Salomonka napisał/a:
paula0 napisał/a:

Jak cie wytypowali do przehandlowania to byc moze ktos w polsce juz sie kolo ciebie i zbiera wszystki potrzebne dane, zeby cie latwiej bylo skolowac, dobrze sie rozgladaj czy nikt za toba nie chodzi, nie robi ci zdjec

Nie chciałam przerażać autorki ale tak właśnie sobie pomyślałam, że to nie zwykły podryw. Moze jego konto też nie jest prawdziwe. To teorie spiskowe co prawda, ale wszystko to jest jakieś nienormalne.

18

justa_pl napisał/a:
gogo7r napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Nie chciałam przerażać autorki ale tak właśnie sobie pomyślałam, że to nie zwykły podryw. Moze jego konto też nie jest prawdziwe. To teorie spiskowe co prawda, ale wszystko to jest jakieś nienormalne.

No teraz to się trochę przerazilam .. Takiej opcji nie bralam nawet pod uwage.. a w sumie teraz daliscie mi do myslenia. Plusem jest tylko to, że jego juz nie ma w Polsce, wyjechał do Niemiec ( miał samolot w dniu w którym mnie zaczepil).
Wiem tylko że ma wrócić tutaj w styczniu, do tego samego miasta i pytał czy się z nim nie spotkam.. najgorsze jest to, że on wie gdzie pracuje, bo zaczepił mnie jak wchodziłam do pracy, a potem przechodząc tamtędy mi machal jak mnie zobaczył..  więc boje sie , ze może się w styczniu pojawić w tym samym miejscu

19

Ech, naiwna jesteś. Przecież on może być w Polsce, a wszystko co mówił o sobie może być nieprawdą.

20

Sluchaj, zapytaj go wprost : skąd wie jak się nazywasz, gdzie pracujesz. Wtedy dopiero ocenisz, czy facet kręci,  czy da się to wszystko wyjasnić.

21

justa_pl napisał/a:

Sluchaj, zapytaj go wprost : skąd wie jak się nazywasz, gdzie pracujesz. Wtedy dopiero ocenisz, czy facet kręci,  czy da się to wszystko wyjasnić.

Pytanie tylko, czy on odpowie wprost i szczerze... Osobiście w to wątpię.

Odpuściłabym sobie tego Pana, Autorko.

22

Cyngli napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Ale warto wiedzieć skąd taka inwigilacja. Ja bym była ciekawa.

23 Ostatnio edytowany przez paula0 (2019-10-09 13:40:52)

justa_pl napisał/a:
Cyngli napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Wie gdzie pracuje, bo akurat mnie tam zaczepił kiedy zaczynałam pracę i później widział jak tam pracowałam.. akurat przechodzil  obok tej firmy i mnie zobaczyl i ot tak zagadal, nie bylo to planowane..ale jakim sposobem nie majac moich danych znalazl mnie w mediach spolecznosciowych to juz nie mam pojecia..

24 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-10-09 14:03:39)

paula0 napisał/a:
justa_pl napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Wie gdzie pracuje, bo akurat mnie tam zaczepił kiedy zaczynałam pracę i później widział jak tam pracowałam.. akurat przechodzil  obok tej firmy i mnie zobaczyl i ot tak zagadal, nie bylo to planowane..ale jakim sposobem nie majac moich danych znalazl mnie w mediach spolecznosciowych to juz nie mam pojecia..

Jak wspominalem ta nacja to w Europie numer jeden w handle kobietami, w zmuszaniu kobiet do prostytucji, czy w szukaniu ofiar do pobrania organow do przeszczepu, zwykle dzialaj w grupie, powiazani w Polsce z polakami pomagajacymi im w namierzeniu ofiary, w zbieraniu informacji na temat ofiary, daletego badz ostrozna, rozgladaj sie czy ktokolwiek nie robi ci zdjec, nie obserwuje twojej codziennej drogi z i do pracy, niedawno czytalem o mezatce porwanej na sprzedaż, wybranej przez konkretnego klienta, uciekla cudem, kiedy samochod porywaczy rozbil sie w wyniku poslizgu w gorach na Slowacji

25

12miecio12 napisał/a:
paula0 napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Jak wspominalem ta nacja to w Europie numer jeden w handle kobietami, w zmuszaniu kobiet do prostytucji, czy w szukaniu ofiar do pobrania organow do przeszczepu, zwykle dzialaj w grupie, powiazani w Polsce z polakami pomagajacymi im w namierzeniu ofiary, w zbieraniu informacji na temat ofiary, daletego badz ostrozna, rozgladaj sie czy ktokolwiek nie robi ci zdjec, nie obserwuje twojej codziennej drogi z i do pracy, niedawno czytalem o mezatce porwanej na sprzedaż, wybranej przez konkretnego klienta, uciekla cudem, kiedy samochod porywaczy rozbil sie w wyniku poslizgu w gorach na Slowacji

Naprawdę myslicie, że sprawa może być aż tak poważna? Bardziej myślałam, że jest to poprostu typ bawiąc się kobietami.. Ale nie przyszło mi do głowy, że mogłoby chodzić o coś tak strasznego..

26 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-10-09 19:07:34)

paula0 napisał/a:

. takie rzeczy zapalaja u mnie odrazu czerowona lampke, że cos jest nie tak,bo jaki normalny facet rzuca takimi słabymi na dodatek tekstami w stronę osoby której totalnie nie zna?

I słusznie ci się lampka zapala.

Ale mimo, że Ci się zapaliła, to i tak się pytasz, co robić. Nie wiem, po co. MAsz sporo sygnałów, ale je kwestionujesz, poddajesz w wątpliwość. Dlaczego? Desperacja?

PS. Mojej znajomej oświadczył się Albańczyk - niestety był już żonaty.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zignorować tego faceta?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024