Rozstanie po krótkiej relacji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po krótkiej relacji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Rozstanie po krótkiej relacji

Rozstałam się z chłopakiem (rówieśnikiem), z którym byłam 4 miesiące. Z dnia na dzień wychodziło coraz więcej różnic. Podstawowe to: on nie pracuje. Próbuje od roku rozwinąć swoją firmę, ale bezskutecznie. Etatowej pracy mówi nie. Napracował się już. Mamy też inne spojrzenie na założenie rodziny, planowanie przyszłości. Jego zachowanie też daje wiele do życzenia: często dużo mówi, ale nie ma przełożenia tego na czyny. Rozmawiałam z nim (z mojej inicjatywy) na temat jego zachowania, tego, że przestał się starać, że jest mniej zaangażowany. Często nie rozumiał słowa „nie”. On obiecał, że to zmieni, że nie był świadomy pewnych rzeczy. Ale niestety niewiele z tej zmiany. Zaczęłam być zmęczona ciągłym staraniem się za dwoje. Naprawdę dawałam z siebie wiele, żeby ta relacja szła w dobrym kierunku.

Podjęłam taką decyzję i chciałam z nim porozmawiać na ten temat. On nie chciał i wyszedł po tym jak mu powiedziałam, że to koniec. Po tym wszystkim wydzwaniał i szlochał. On chce żebym dała mu szansę (już drugą). Chce się spotkać i powiedzieć mi wiele rzeczy. Zastanawiam się czy z szacunku do drugiego człowieka spotkać się z nim czy odpuścić.

Nie jest mi łatwo. Bo dużo czasu spędzaliśmy razem. Mam wiele wspomnień lepszych i tych mniej miłych. Ale czy to ma sens?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Rozstanie po krótkiej relacji

On potrzebuje mamusi a nie dziewczyny czy żony.
Potrzebny ci taki Piotruś Pan?

3

Ludziom podczas nowej relacji zajmuje około 3-4 miesięcy żeby poznać siebie, swoje zachowania w różnych sytuacjach. Ty w zasadzie jesteś teraz w najprostszym położeniu. Poznałaś go, nie spełnił Twoich oczekiwań i zachowałaś się fair kończąc tę relację. Ja rozumiem, że mogła byś rozmawiać, prosić o większe zaangażowanie (takie jak wcześniej) gdybyście mieli za sobą parę lat związku. A tutaj piszesz, że w ciągu 4 miesięcy chłopak prosi o 2 szanse już. Więc jak oceniasz szansę na to, że nagle będzie wspaniale i kolorowo?
Odpowiadając na Twoje pytanie - moim zdaniem nie warto. A czy chcesz się z nim spotkać pogadać to już Twoja indywidualna decyzja. Dla mnie wydzwanianie z płaczem jest po prostu słabe i jest to próba grania na Twoich emocjach.

4

Prawdziwy szacunek wyraża się w tym, kiedy kończymy relacje z góry skazane na niepowodzenie i trzymamy się tego. Już próbowałaś. Nie wyszło, a różnice są zbyt wielkie, żeby ciągnąć ten cyrk...

Daj sobie szansę spotkać wartościowego mężczyznę, którego pokochasz. I który nie tylko "po prostu będzie", płacząc o kolejne szanse.

5

Moim zdaniem dobra decyzja, a nie martw się, z czasem wrócisz do normy smile

6

zgadzam się z opinią, że pierwsze miesiące znajomości służą właśnie temu zeby poznać tę drugą osobą i dopiero podejmować decyzje czy angażować się emocjonalnie. jak byłam młodsza to inaczej się na związki patrzyło, ale po 30 myślę, że to jedyna właściwa metoda choć nie zawsze niezawodna bo ktoś może pokazać swoje prawdziwe oblicze nawet dopiero po latach:)

7

Też zaczęłam myśleć w tych kategoriach, że tak może być.

zwyczajny gość napisał/a:

On potrzebuje mamusi a nie dziewczyny czy żony.
Potrzebny ci taki Piotruś Pan?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po krótkiej relacji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024