Po 5 latach w związku zauroczyłem się w innej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Po 5 latach w związku zauroczyłem się w innej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Po 5 latach w związku zauroczyłem się w innej.

W skrócie - mam 25 lat jestem od początku studiów z jedną tą samą kobietą. W sumie jest ona moją pierwszą poważną partnerką życiową. Po za tym jestem bardzo nieśmiałym mężczyzną, któremu średnio wychodzą wszelkie relacje z kobietami.
Co prawda mam jakieś chwilę słabości w moim związku, ale kończy się na tym, że czasem za kimś się obejrzę i nic więcej. Pomimo tego, że ją kocham czasami zastanawia mnie życie z inną. A znajomi stawiają nas na miejscu "przykładowej" pary.

Do rzeczy - byłem na urodzinach koleżanki w rodzinnym mieście sam i poznałem tam pewną UKRAINKĘ z którą pomimo tej mojej nieśmiałości ( chociaż kilka piw wypiłem ) normalnie gadałem jak bym ją znał x lat i nie czułem żadnej blokady. Często poznając kobiety widzę, że niektóre gadają z przymusu ze mną a akurat ona uśmiechała się i w ogóle wszystko było zupełnie inaczej, tymbardziej że to ona często prowadziła rozmowę i ją podtrzymywała. Jakoś 2 tygodnie później znowu wróciłem do rodzinnego miasta i  kolega mi powiedział, że ukrainka zaczęła o mnie wypytywać co mnie zaciekawiło i w jakimś stopniu fascynowało. Postanowiłem do niej napisać poprzez media społecznościowe i tak po jakimś czasie spotkaliśmy się jakiś spacer wiecie i później zaprosiła mnie do siebie na drinka. Gadaliśmy non stop bez żadnych stresów nic. W pewnym momencie zadzwoniła do mnie moja dziewczyna i skłamałem, że śpie u kolegi i jakoś nie tyle, że się pokłóciliśmy co ona odłożyła słuchawkę - i tak zacząłem z ukrainką rozmawiać o moim związku itp.  Zadała mi bardzo fundamentalne pytanie( ona jest bardzo bezpośrednia) , które mnie zbiło z tropu otóż dlaczego jestem skłonny zdradzić swoją dziewczynę i nie wiedziałem w ogóle co mam powiedzieć oczywiście zaprzeczałem i w ogóle. Później rozmawialiśmy między wierszami i nie końca ją rozszyfrowałem. Z jednej strony powiedziała mi, że nie chcę zniszczyć mojego związku, ale z drugiej strony gdyby do czegoś doszło to zachowałaby to tylko dla siebie. I tak do 3 w nocy gadaliśmy a potem grzecznie poszliśmy spać - nie mniej ona do swojego pokoju a ja spałem w salonie.
Przyszedł czas imprezy wiecie duża sala rodzina kolegi i znajomi. Ja byłem ze swoją dziewczyną i ukrainka ze swoim kolegą jako partner na imprezie. Kilka razy z nią tańczyłem i było na prawdę przyjemnie i pewnie bym tańczył z nią więcej razy, gdyby nie to, że moja kobieta była sama i było mi po prostu głupio  po za tym wymieniliśmy kilka uwag między innymi, że muszę zastanowić się nad swoim związkiem a ja z kolei, że wprowadziła pewien chaos w moim stałym związku co jest prawdą. W pewnym momencie moja dziewczyna zabiła spojrzeniem ukrainkę i ta posmutniała i do końca wieczoru miałem z nią znikomy kontakt - jeszcze mi o tym powiedziała że nie chcę wchodzić w między nas.
Powiedzcie mi czy to nie jest chore ? Jestem ze swoją kobietą tyle lat i kocham ją wiem to na pewno ( praca za granicą kilkumiesięczna rozłąka uświadomiła mi to, że na prawdę ją kocham) do tego wiem, że jest bardzo porządną dziewczyną ale z drugiej strony jest inna kobieta ukrainka do tego i po prostu poczułem się zauroczony w niej jej gesty, zachęcanie i uśmiechy nawet posługiwanie się językiem polskim dodaje uroku, ale z drugiej strony ja jestem cichy, cicha woda mówią do tego nieśmiały nudziarz a z kolei ona ma bardzo wybuchowy charakter i taki konkretny temperament. Powiedział bym, że to nawet nie ma sensu bo jesteśmy jak ogień i woda.
Nie wiem czego oczekuje od Was, ale musiałem w końcu to z siebie wyrzucić, bo nie wiem czy mam zerwać kompletnie kontakt czy może sprawdzić ją i poznać lepiej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po 5 latach w związku zauroczyłem się w innej.

Zawsze możesz się "oduroczyć". Zawsze. Tylko musisz wykazać minimum swoich chęci, a Ty wolisz lecieć z prądem.

3

Zerwij z obecną kobietą i daj jej szansę na pobycie singielką lub na poznanie mężczyzny, który będzie wiedział, czego chce.

4

Mieszkamy w innych miastach o tyle dobrze, problem jest taki, że co chwilę sprawdzam czy aby do mnie nie napisała. Kolejny raz się z nią zobaczę o ile będzie chciała to dopiero będę pod koniec miesiąca może do tego czasu zauroczenie wyparuje. Może gdybym powiedział to jej prosto w oczy bez tych całych mijanek jak na imprezie, tylko przeszedłbym do sedna i powiedział, że po prostu się w niej zakochałem może to jakoś pomoże ?
Najlepsze, że to nie chodzi o pożądanie w sensie fizycznym, tylko o tą całą chemię między dwojgiem ludzi.

5

bocianix napisał/a:

Mieszkamy w innych miastach o tyle dobrze, problem jest taki, że co chwilę sprawdzam czy aby do mnie nie napisała. Kolejny raz się z nią zobaczę o ile będzie chciała to dopiero będę pod koniec miesiąca może do tego czasu zauroczenie wyparuje. Może gdybym powiedział to jej prosto w oczy bez tych całych mijanek jak na imprezie, tylko przeszedłbym do sedna i powiedział, że po prostu się w niej zakochałem może to jakoś pomoże ?
Najlepsze, że to nie chodzi o pożądanie w sensie fizycznym, tylko o tą całą chemię między dwojgiem ludzi.

Nie wyparuje, bo Ty nie pozwalasz mu wyparować. Żeby wyparowało to musiałbyś się z nią nie umawiać, nie rozmawiać, najlepiej zablokować. I co Ci to da, że jej powiesz, ze się w niej zakochałeś.

Czas na wybór. Albo ta albo ta. Jak wolisz Ukrainkę to się rozstań z obecną zamiast się angażować w coś innego.

6

To normalne, że kręcą Cię inne dziewczyny. Szczególnie jak już jesteście razem kilka lat. Tak będzie zawsze, niezależnie od tego z jaką dziewczyną nie będziesz w przyszłości. Zwiążesz się z Ukrainką, po paru latach dopamina i inne opadną i inna będzie Ci się podobać. Nie jest to chore, ani nie znaczy, że z Twoim związkiem jest coś nie tak. Nasza natura nie jest monogamiczna. Ale ja uważam, że błąd popełniłeś na etapie umówienia się z tą dziewczyną na drinka i pójścia do niej do domu. Fajnie się gadało na imprezie, super, była dla Ciebie miła, super. I na tym powinieneś był poprzestać. Zgłębiasz znajomość, pozwalasz sobie i jej na coraz więcej, to nie dziwne, że się zauroczysz. Jeszcze zostajesz u niej na noc. 25 letni facet z młodą fajną laską w jednym mieszkaniu po alko do 3 w nocy i z podtekstami zdrady. To dziwisz się, że masz mętlik w głowie ?

Co masz teraz zrobić ? Przede wszystkim będąc z związku ustalić sobie bardziej rygorystyczne granice. Myśl mózgiem, a nie tym co nosimy w spodniach. Jeśli kochasz swoją dziewczynę i chcesz z nią być to po prostu urwij kontakt z Ukrainką. Za parę tygodni nawet nie będziesz o niej pamiętał. Wiem, że to trudne, bo wizja seksu z inną panną jest pociągająca. Przerabiałem to. Wszyscy się z tym mierzymy. No chyba, że czujesz że nie dasz rady się powstrzymać - przynajmniej oszczędź swojej dziewczynie cierpienia zdrady i zerwij z nią zanim pójdziesz do Ukrainki znowu. Zdrada niesie za sobą bardzo poważne konsekwencje. Pomyśl o tym, że zdradzając skrzywdzisz swoją dziewczynę na lata lub całe życie. Ty pójdziesz dalej, a osoba, która kochasz być może zawsze już będzie miała problem z zaufaniem.

7

Popieram co napisał kolega wyżej... albo w jedną stronę albo w drugą, nie można mieć dwóch na raz... ona nie jest tego świadoma teraz a TY ranisz tą dziewczynę co z nią jesteś długo...

8

Na naszym forum obowiązuje zasada
"1 związek = 1 wątek". Dlatego proszę, byś kontynuował temat tutaj:
https://www.netkobiety.pl/t108484.html oraz zapoznał się z naszym regulaminem, który znajdziesz w mojej stopce.

Z pozdrowieniami, Cyngli.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Po 5 latach w związku zauroczyłem się w innej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024