Jak zdobyć związkofoba? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak zdobyć związkofoba?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak zdobyć związkofoba?

Od ponad roku jestem zakochana w facecie, który okazał się zwiazkofobem.Od poczatku znajomości trzymał dystans, który aż razil w oczy. Ja próbowałam go podrywac, ale on zwykle albo nie reagował albo reagował w swój dziwaczny sposob. 6 razy pytałam go czy mu się podobam, czy coś do mnie czuje itd, ale on zawsze odpowiadal że sam nie wie,długo nie odpisywal i jedyne co się dowiedziałam to to że jestem śliczna. Gdy pytałam co z tym robimy dalej, to on zawsze odpisywał że sam nie wie, że ma. Problemy z zaufaniem i że ma jakąś blokade ale łudzil się że ona minie.Kiedys moja kol spytała czy ma dziewczyne, a on powiedział że ma na oku ale czuję że nie wypali(wtedy praktycznie się nie znalismy a on z góry założył że nie wypali). Na swój sposób pokazywał że mu zależy bo zawsze gdy był ze znajomymi i była jakaś dziewczyna z nimi to tłumaczył się że to tylko koleżanka i że nie mam się co martwić. Jednak unikał spotkan ze mną a nawet jak już do niego doszło to mało mówil, nie patrzył się w oczy, był zmieszany jakiś. Jak się przypadkowo widzieliśmy to też unikał wzroku,jedynie z daleka próbował zwrócić moja uwagę. Ostatnio gdy powiedziałam mu ze mi na nim zależy i wysyłałam mu buziaczka to on powiedział że za szybkie tempo i żebym mu nie wysyłała takich rzeczy, gdy spytałam dlaczego to on powiedział że przez parę dni nie będzie z nim konaktu. Po 2 dniach powiedziałam że rok czekałam aż się określi i już więcej nie zamierzam i wtedy właśnie powiedzial że uświadomił sobie ze to nie to i że ta blokada jest za silna, nie ma dziewczyny bo ma z nimi problem bo kiedyś miał traumatyczne wydarzenia i ciężko mu się przelałamac. Mówił że niezręcznie mu było gdy mowilam mu ze jest dla mnie ważny bo wiedział że on nie da rady mi tego odwzajemnic.Na poczatku myślał że może coś. Ale. Potem zdał sobie z tego sprawę i nie wiedział jak z tego wybrnac. Myślicie że mogę coś zrobic z tą jego fobia , może spróbowac się jakoś zaprzyjaźnić z nim czy po proetu odpuscic?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-09-01 17:03:07)

Odp: Jak zdobyć związkofoba?

Jeśli ma jakieś silne fobie, wynikające z pewnych wydarzeń z przeszłości, to może mu być bardzo ciężko się otworzyć. Zwyczajnie boi się wyjść ze strefy komfortu, obawiając się ryzyka i odrzucenia. Z drugiej strony sa mimo wszystko takie osoby, kóre świadomie unikają związków, wiedząc, że się nie nadają lub im zupełnie na nich nie zależy, albo też charakter relacji  w typowym związku im nie odpowiada, choćby częste okazywanie uczuć, wynikające z zamknięcia w sobie czy "twardego" charakteru. Przynajmniej nie jest to dla nich sprawa kluczowa czy nadrzędna. Wbrew pozorom da się żyć samemu i całkiem nieźle sobie życie ułożyć :-) Drugi człowiek NIE MOŻE być podstawowym gwarantem czyjegoś szczęścia. Ale facet rzeczywiście chyba odczuwa silny strach przed odrzuceniem, skoro tak się zachowuje...Najprostsza rada to zwyczajnie odpuścić, nie narzucać się i nie naciskać. Skoro tyle razy sie wykręcał, to po prostu nie chce i tyle. Jakby każdy facet się tak bardzo "starał" o dziewczynę i w ten sposób naciskał, to co druga zgłaszałaby sie na policję, że ma stalkera.

3

Musi być bardzo przystojny skoro tak za nim latasz. Odpuść bo nic z tego nie będzie.

4

Nie, znaczy nie. On nie chce być z Tobą. Konkretnie, z Tobą. Uszanuj to.

5

Regulamin forum mówi wyraźnie, że jeden związek to jeden wątek.
Ty masz już temat dotyczący tej relacji - https://www.netkobiety.pl/t119666.html  dlaczego nie kontynuujesz dyskusji tam ?
Stosuj się do naszych zasad i nie zaśmiecaj forum dublami.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak zdobyć związkofoba?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024