Rozstanie 99% kobieta nie odejdzie od faceta mając nowe światło wTunel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie 99% kobieta nie odejdzie od faceta mając nowe światło wTunel

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Rozstanie 99% kobieta nie odejdzie od faceta mając nowe światło wTunel

Witajcie
Jak w temacie wyzej
mam 33 lata jestem facetem
Mój związek trawl 3 lata nie mieszkaliśmy razem   nie byliśmy też zareczeni wszystko miało się wydarzyć na przestrzeni miesiąca dwóch...
Nasze sprzeczki co również podkreśla druga strona dotyczyły mega pierdół ale te pierdoly nas wykanczaly bo były bardzo częste..postanowiła zrobić sobie od nas przerwe i zobaczyć co czuje i w jaka stronę to pójdzie.. Przez miesiąc kontakt był bardzo sporadyczny ja go inicjowalem tel SMS po miesiącu stwierdziła że już tego nie czuje..i nie będzie chciała już ze mną nigdy być..
Czy kobiety ogólnie potrafią być na tyle silne by zrezygnować ze związku i zdecydować się na samotność nie mając nic nowego na oku???? Jakiegoś światełka w tunelu??? może nawet takiego słabego w postaci jakiejś nowej osoby której nie rozpatruje jeszcze w kategoriach nowego faceta po prostu kogoś kto ją wysłucha lub coś doradzi ale może czuje w tej osobie jakieś wsparcie i to jej dodaje siły by podjac takie decyzje o rozstaniu? Czy z regoly jest tak że jest łatwiej bo ktoś się pojawił?? A słowa w stylu potrzebuje czasu są tylko na odczep by sprawdzić czy tam coś zaiskrzy by łatwiej zakończyć obecną relacje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie 99% kobieta nie odejdzie od faceta mając nowe światło wTunel

Ja rozstałam się nie mając światełka w tunelu.
Po prostu wiedziałam, ze będąc z nim, a już nie kochając, ranie i siebie i jego. Na horyzoncie nie było totalnie nikogo a mimo to rozstałam się.

3 Ostatnio edytowany przez Bonzo (2019-08-16 17:52:09)

Druga gałąź......tamten był super, a u ciebie nagle zaczela widzieć wady, z tąd te sprzeczki ciągłe, a jak ci laska mowi że potrzebuje przerwy to na 100% już masz rogi. Także ciesz sie , że "you dodged that bullet".
A i polecam ci zrobić reasearch na tematy psychologi związków i wyjsc z tego matrixa.....

4

gracjana1992 napisał/a:

Ja rozstałam się nie mając światełka w tunelu.
Po prostu wiedziałam, ze będąc z nim, a już nie kochając, ranie i siebie i jego. Na horyzoncie nie było totalnie nikogo a mimo to rozstałam się.

To tak, jak ja. Nie było "światełek" jeszcze długo, chyba, że te od pociągu ; )

5

Odchodzilam , zero gałęzi i światelek.

6

Różnie to bywa. Ale jeśli "potrzebny jest czas", no to z reguły z kimś ogarnia nowy związek.

7

zazwyczaj laski odhcodza jak uz maja na boku innego ale jakis procent jest takich z dupy jak twoja. I dobrze zeodeszla popukasz  w jajko reka a za chwile znajzie sie jaka kaska czy marta i gitara

8 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2019-08-16 21:12:18)

Trudna jest Twoja sytuacja, bo myślę, że jeśli ktoś jest prawdziwie zaangażowany w relację, to raczej szuka częstego kontaktu i sposobu by być blisko, a nie oddalenia i tak długotrwałego milczenia. No chyba, że są to jakieś ćwiczenia duchowe na Pustyni Atacama, ale o tym byłbyś chyba uprzedzony wcześniej ; - )))

Bez względu na powód tego odseparowania się od Ciebie, zamiast czekać i konać z niepewności stawiając sobie pytania, na które nikt oprócz samej zainteresowanej Ci nie odpowie, proponuję Ci zagrać va banque - poprosić o poważne potraktowanie nadal ważnej dla Ciebie lecz niedomkniętej, z Twojego punktu widzenia, relacji podczas krótkiego spotkania, abyś i Ty mógł w spokoju ducha ją zakończyć i byście mogli po ludzku się rozstać.

Wraith napisał/a:

zazwyczaj laski odhcodza jak uz maja na boku innego ale jakis procent jest takich z dupy jak twoja. I dobrze zeodeszla popukasz  w jajko reka a za chwile znajzie sie jaka kaska czy marta i gitara

Miarkuj Waść i nie pij tyle, gdy odpalasz internety...

9 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2019-08-17 09:38:07)

Są. Ja bez „światełka w tunelu” na boku zostawiłam faceta po 5 latach, bo po prostu było mi z nim zle.

10

To samo, też odeszłam, nie mając "drugiej gałęzi".

11 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-08-17 13:55:11)

Jak tak samo - kilkakrotnie odeszłam nie mając nikogo innego na oku. Odeszłam, bo mi nie pasował związek/facet.

Ale z doświadczenia wiem, że choćby się tu ze 100 kobiet wypowiedziało, mówiąc, że odeszły nie mając nikogo na boku, to i tak dla niektórych facetów będzie to nie do uwierzenia.

To "potrzebuję czasu" nie musi być po to, by wybadać grunt z kolejnym, to często jest po to, by sprawdzić, czy kobieta da sobie radę sama, czy umie być sama, czy zatęskni.

12

CatLady napisał/a:

Jak tak samo - kilkakrotnie odeszłam nie mając nikogo innego na oku. Odeszłam, bo mi nie pasował związek/facet.

Ale z doświadczenia wiem, że choćby się tu ze 100 kobiet wypowiedziało, mówiąc, że odeszły nie mając nikogo na boku, to i tak dla niektórych facetów będzie to nie do uwierzenia.

To "potrzebuję czasu" nie musi być po to, by wybadać grunt z kolejnym, to często jest po to, by sprawdzić, czy kobieta da sobie radę sama, czy umie być sama, czy zatęskni.

"Potrzebuję czasu" może też znaczyć, że ktoś musi się zdystansować, bo widzi, że w związku nie wszystko gra, nie bardzo wiadomo, jak to naprawić, i nie wiadomo, czy jest sens to ciągnąć. Może się okazać, że z tego dystansu rzeczy wyglądać będą inaczej, okaże się, że mimo wszystko jest więcej za niż przeciw, a wady partnera czy trudności w relacji nie tak wielkie.  Wątpliwości nachodzą chyba każdego po jakimś czasie. Problem jak do nich podejdziemy. Niektórzy zaczynają wtedy 'sprawdzać' inne możliwości. Ale można też przemyśleć pewne rzeczy samotnie. I bardziej dotrzeć do własnych uczuć, które mogą być przygniecione czy to przez lęk przed stratą,czy przez te negatywy w związku. Czego ja chcę, co jest dla mnie ważniejsze, czy potrafię zaakceptować sytuację, czy już nie chcę próbować, itp.

13

Potrzebuje czasu - to - jak dla mnie znaczy, że się nie wie, czy obeczy partner to ta właściwą osoba. Jakby to była właściwa osoba, to w jakim celu ktoś miałby potrzebować czasu, aby przemyśleć co właściwie?
Dla mnie to taka sytuacja, gdy pojawia się trzecia osoba , albo jak ogólnie jest dobrze, jest z kim iść na spacer, w łóżku ma się towarzystwo,  fajnie razem gdzieś pojechać albo obejrzec film, jakiś większych spieć  nie ma, ale  coś sprawia, że nie ma się ochoty powiedzieć "tak" przed ołtarzem,  albo urzędnikiem,  oraz nie wyobraza sobie wspólnego mieszkania na lata.

14

rossanka napisał/a:

Potrzebuje czasu - to - jak dla mnie znaczy, że się nie wie, czy obeczy partner to ta właściwą osoba. Jakby to była właściwa osoba, to w jakim celu ktoś miałby potrzebować czasu, aby przemyśleć co właściwie?
Dla mnie to taka sytuacja, gdy pojawia się trzecia osoba , albo jak ogólnie jest dobrze, jest z kim iść na spacer, w łóżku ma się towarzystwo,  fajnie razem gdzieś pojechać albo obejrzec film, jakiś większych spieć  nie ma, ale  coś sprawia, że nie ma się ochoty powiedzieć "tak" przed ołtarzem,  albo urzędnikiem,  oraz nie wyobraza sobie wspólnego mieszkania na lata.

Tak, to znaczy, że nie jest się pewnym, czy partner to ta właściwa osoba.
Takie wątpliwości mają prawo się pojawiać i to nie znaczy koniecznie, że obok jest ktoś trzeci.
Ten czas, moim zdaniem, może pomóc zażegnać kryzys przez złapanie dystansu. No, ale nie wtedy, gdy zamiast szukania głębszego kontaktu z sobą i szerszej perspektywy, szuka się innych osób, bo może będą lepsze, a jak nie, to się zostanie z tamtym. To jest początek końca.

15

niepodobna napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tak, to znaczy, że nie jest się pewnym, czy partner to ta właściwa osoba.
Takie wątpliwości mają prawo się pojawiać i to nie znaczy koniecznie, że obok jest ktoś trzeci.
Ten czas, moim zdaniem, może pomóc zażegnać kryzys przez złapanie dystansu. No, ale nie wtedy, gdy zamiast szukania głębszego kontaktu z sobą i szerszej perspektywy, szuka się innych osób, bo może będą lepsze, a jak nie, to się zostanie z tamtym. To jest początek końca.

Hmmm a dla mnie to jasne, albo chcesz być z kimś albo nie chcesz. Jasne, że są obawy, np jak to by bylo po slubie, to normalne, że człowiek boi się nieznanego. Ale jeśli się musisz zastanowić,  czy chcesz być z Tą osobą,  czy ją kochasz,  to znaczy... że jej nie kochasz, może ją  lubisz, ale wspólnego życia dalej sobie nie wyobrażasz.
Podobnie jest z przyjaźnią,  albo lubisz jakaś koleżankę,  albo jej nie cierpisz, albo jest ci obojętna.  Nie musisz się zastanawiać,  czy lubisz Marzene,  albo czy nie lubisz Izy,  bo to po prostu wiesz.

16

Może zależy od wieku? Młode kobiety, takie do 30-tki niekoniecznie muszą mieć drugą gałąź by odejść. Ale potem, szczególnie mężatki, jednak na tyle obawiają się samotności, że raczej nie zdecydują się na odejście dopóki nie maja kogoś na boku.

Hmm no ale suma sumarum jeśli kobieta mówi że już nie czuje tego samego że nie zaangazuje się ponownie taki silnie jak na poczatku no to chyba pozostaje mi uświadomić sobie ze to juz przepadł na zawsze i pogodzić się z tym jak najszybciej:/

18

Znienawidzony123 napisał/a:

Hmm no ale suma sumarum jeśli kobieta mówi że już nie czuje tego samego że nie zaangazuje się ponownie taki silnie jak na poczatku no to chyba pozostaje mi uświadomić sobie ze to juz przepadł na zawsze i pogodzić się z tym jak najszybciej:/

pytanie jak ty na to zareagowałeś???z usmiechem na ustach czy zacząłeś ja błagać ze łzami w oczach....miej wyje...ne a bedzie ci dane....babka inaczej podejdzie do goscia co ma duzo "opcji" oprocz niej....wygląd zewnetrzny tez gra tu duża rolę.

19

dystans dystans dystans to magiczne zaklecie co robic w takiej sytuacji, miej swoja godnosc, miej swoja wartosc, bo za dwoje sam zwiazku nie stworzysz, ona nie chce otwieraj szampana, po co ci stress? po co zamartwianie czy ona juz/jeszcze chce

20

Kobieta odejdzie, jeśli na pewno wie, że już dłużej nie zniesie tego co jest.
I wcale nie do kogoś innego. Tylko aby poczuć spokój.

21

Ja właśnie planuję rozwód mimo tego, że nikogo na oku nie mam. Ale myślę, że życie jeszcze dla mnie się nie skończyło, bo dopiero mam 31 lat.
Niestety ale nie chcę już tkwić w związku bez szacunku, w związku który ciągnie mnie w dół.
Ciężko powiedzieć, czy Twoja partnerka miała kogoś na oku. Ale wiem, że takie kłótnie o pierdoły potrafią skutecznie zniszczyć spokój.

22

Schemat, że "kobieta odchodzi, bo ma innego w zanadrzu", to tylko powielany stereotyp.
Można mieć dość tego aktualnego. I przemożną chęć odpoczynku.
U nas kilkakrotnie już na skraju decyzji o odejściu byliśmy. Z jednej i drugiej strony. Bez "widoków na nowe".
Jakoś się uładziliśmy wówczas, bo razem dopiero możemy być sobą, jak się okazuje.
Z zaletami i wadami, których nie sposób przeliczać na wadze.

23

Excop napisał/a:

U nas kilkakrotnie już na skraju decyzji o odejściu byliśmy. Z jednej i drugiej strony. Bez "widoków na nowe".
Jakoś się uładziliśmy wówczas, bo razem dopiero możemy być sobą, jak się okazuje.

Bardzo mnie ten fragment zaciekawił. Czy mogę dopytać o to, czy zdarzało się Wam rozstać i wrócić do siebie, czy też wszystko to odbywało się wyłącznie na poziomie decyzji?

24

aurora borealis napisał/a:
Excop napisał/a:

Bardzo mnie ten fragment zaciekawił. Czy mogę dopytać o to, czy zdarzało się Wam rozstać i wrócić do siebie, czy też wszystko to odbywało się wyłącznie na poziomie decyzji?

Jeśli pozwolisz, Siostrzyczko, to w "naszej" StarrSzefa kafejce odpowiem, bo to jednak dłuższa opowieść będzie. smile

25 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2019-08-28 01:36:03)

Excop napisał/a:
aurora borealis napisał/a:
Excop napisał/a:

Jeśli pozwolisz, Siostrzyczko, to w "naszej" StarrSzefa kafejce odpowiem, bo to jednak dłuższa opowieść będzie. smile

Dziękuję. Będę czekać i mam pewność, że nie będzie to czekanie na Godota ; - )))

26 Ostatnio edytowany przez Szczery Człowiek (2019-09-22 11:45:03)

Autorze, założyłeś drugi temat „Czy któraś z Was mówiąc definitywnie NIE zmieniła zdanie?”. Nie zdążyłem Ci tam odpisać bo temat zgodnie z regulaminem został zamknięty więc odpowiem Ci tutaj.

Odpowiadając na Twoje pytanie odpowiedź brzmi tak - czasami się tak dzieje.
Byłem w długoletnim związku, powrót też przerabialiśmy, właśnie podczas pierwszego rozstania kobieta mówiła że nie chce dalej tego ciągnąć, że nie widzi sensu, bo jestem taki i taki, generalnie jestem zły. Mimo ze ja chciałem spróbować jeszcze raz i to naprawić to nie próbowałem jej przekonać, wręcz zrobiłem na odwrót, przyznałem jej rację a potem nie kontaktowałem się w żaden sposób, żadnych wspominek, nie szukałem kontaktu na siłę.  To był dla niej taki szok, kompletnie się tego nie spodziewała, od innych się dowiedziałem że miała niezły pier*****k w głowie, jak zawsze mi zależało to tutaj tak spokojnie przyznałem jej rację, nie próbowałem niczego tłumaczyć prosić, płakać, żadnych kwiatów, prezentów.

Po jakimś czasie ona zaczęła szukać kontaktu, najpierw tak jak Ty pod jakimś pretekstem, potem coraz bardziej, starała się o mnie, relację. Ja wyciągnąłem wnioski ze swojego zachowania, wcześniejszego związku, zmieniłem się, swój charakter , nabyłem szacunku do samego siebie.

Finalnie wróciliśmy do siebie, po powrocie byliśmy  jeszcze 2 lata, ale moim zdaniem nie było dobrze,  i tym razem zakończyłem to ja.

U Ciebie nie wiem czy da się to zrobić jeszcze z takim efektem, jeśli tak to generalnie uciąć wszelki kontakt. Pytanie tylko co to da, bo narazie wygląda na to że kobieta ma Cie dość - trzeba mieć trochę szacunku do siebie i nie latać za kimś za wszelką cenę. Skup się na sobie i wyciągnij wnioski ze swojego zachowania i wcześniejszego związku, bo nawet jak wrócicie do siebie to nieprzepracowane problemy kiedyś powrócą i będzie kolejne rozstanie.

27 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-29 21:15:04)

Ja odeszłam bo druga strona się nie starała i miała totalnie wulgaryzm. Zaznaczam że nie mam nikogo na oku.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie 99% kobieta nie odejdzie od faceta mając nowe światło wTunel

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024