Norethisterone - opóźnianie okresu - doświadczenia i opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Norethisterone - opóźnianie okresu - doświadczenia i opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Norethisterone - opóźnianie okresu - doświadczenia i opinie

Witam,

czy któraś z Was brała może Norethisterone? Nie wiem, czy jest dostępny w Polsce, ale w UK można kupić bez recepty.

Jest to syntetyczny progesteron i służy do opóźniania okresu. Nie jest to antykoncepcja. Zażywa się go 3x dziennie, max przez 17 dni, zaczynając 3 dni przed spodziewanym okresem. Okres powinien pojawić się ok. 3 dni po odstawieniu leku.

Mam jechać na wakacje z końcem sierpnia/ początkiem września - z wyliczeń wynika, ze okres pojawi się właśnie na początku września. Nie chcę brać tych tabletek podczas wakacji, bo zwyczajnie o nich zapomnę, więc wymyśliłam sobie, że opóźnię ten najbliższy okres w sierpniu.

Moje pytanie jest takie: czy jak przedłużę obecny cykl tak by dostać okres dosłownie 3 - 5 dni później niż planowo, to czy następny okres będzie też opóźniony o te 3- 5 dni? Np. jeśli miałabym mieć okres 9 sierpnia, ale go opóźnię, tak by pojawił się powiedzmy 14 sierpnia, to następny okres przypadający na 6 września przesunie się na 11?

Proszę o poradę i opinię odnośnie leku, jeśli któraś miała okazję stosować.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-19 15:04:12)

Odp: Norethisterone - opóźnianie okresu - doświadczenia i opinie

Moje doświadczenia z hormonami jako anty są dość przykre, ale teraz bardzo skutecznie, bezpiecznie i bez skutków ubocznych zabezpieczam się przed ciążą i chorobami, mam w domu diafragmę spam, jest to kapturek który mechanicznie zapobiega ciąży, niehormonalna metoda, ale bardzo dobra i nieszkodliwa dla organizmu

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Norethisterone - opóźnianie okresu - doświadczenia i opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024