Nagłe zerwanie kontaktu - takie to modne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagłe zerwanie kontaktu - takie to modne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez mystic (2019-07-12 14:15:52)

Temat: Nagłe zerwanie kontaktu - takie to modne?

W ostatnim czasie czytam trochę na temat urwanego kontaktu tak po prostu z dnia na dzień bez słowa. Ktoś jednego dnia śmieje się z Tobą, rozmawia, przytula, a dzień później staje się inną osobą, zimną, oschłą unika kontaktu.

Pytam się dlatego ponieważ 2 miesiące temu spotkało to mnie. Po wspólnym weselu (ona jako moja osoba towarzysząca) naglę zerwała kontakt. Tak po prostu. Zaznaczam, że mieliśmy dobry kontakt ze sobą. Dzień przed weselem spędziliśmy prawie cały razem na wspólnym spontanicznym wyjeździe. Na weselu też było ok, "nie odwaliłem" niczego co spowodowałoby że się miała wstydzić. Była wspólna zabawa, wspólna zabawa do 5 rano. Spaliśmy w jednym łózku, do niczego nie doszło tylko to tego, że się do niej przytuliłem i objełem. W poniedziałek była już inna zimna i oschła. Nie naciskałem nie robiłem z siebie desperata.

Ostatni raz próbowałem się z nią skontaktować 2 tygodnie temu odrzuciła moje połączenia. Napisałem jej tylko, że jest mi przykro, że trektuje mnie jak powietrze po tym co razem przeżyliśmy. Jak wiadomo nic nie odpisała. Trudno boli, nie chcę się narzucać jestem już dorosły (ja 32 ona 29 lat).

W mojej głowie pojawiają się już różne pytania dlaczego tak postąpiła. Czy chodziło o to żeby się dobrze pobawić na weselu i zlać faceta (mimo, że to ona jakiś okres czasu temu bardzo starała się abym ją zauważył), czy może o to co kompletnie nie mieści mi się w głowie że się z nią po poprawinach nie przespałem.
Kiedyś w luźnej rozmowie dała mi do zrozumienia, że bardzo dawno dostała od faceta kwiaty. Idać tym krokiem wpadłem na pomysł, żeby w dniu wesela przed uroczystością jak po nią podjadę dać jej mały bukiecik kwiatów (3 różowe róże). W tym dniu wypadały jej imieniny.

Czy możecie się wypowiedzieć jak wy kobiety takie zachowanie interpretujecie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nagłe zerwanie kontaktu - takie to modne?
mystic napisał/a:

W ostatnim czasie czytam trochę na temat urwanego kontaktu tak po prostu z dnia na dzień bez słowa. Ktoś jednego dnia śmieje się z Tobą, rozmawia, przytula, a dzień później staje się inną osobą, zimną, oschłą unika kontaktu.

Pytam się dlatego ponieważ 2 miesiące temu spotkało to mnie. Po wspólnym weselu (ona jako moja osoba towarzysząca) naglę zerwała kontakt. Tak po prostu. Zaznaczam, że mieliśmy dobry kontakt ze sobą. Dzień przed weselem spędziliśmy prawie cały razem na wspólnym spontanicznym wyjeździe. Na weselu też było ok, "nie odwaliłem" niczego co spowodowałoby że się miała wstydzić. Była wspólna zabawa, wspólna zabawa do 5 rano. Spaliśmy w jednym łózku, do niczego nie doszło tylko to tego, że się do niej przytuliłem i objełem. W poniedziałek była już inna zimna i oschła. Nie naciskałem nie robiłem z siebie desperata.

Ostatni raz próbowałem się z nią skontaktować 2 tygodnie temu odrzuciła moje połączenia. Napisałem jej tylko, że jest mi przykro, że trektuje mnie jak powietrze po tym co razem przeżyliśmy. Jak wiadomo nic nie odpisała. Trudno boli, nie chcę się narzucać jestem już dorosły (ja 32 ona 29 lat).

W mojej głowie pojawiają się już różne pytania dlaczego tak postąpiła. Czy chodziło o to żeby się dobrze pobawić na weselu i zlać faceta (mimo, że to ona jakiś okres czasu temu bardzo starała się abym ją zauważył), czy może o to co kompletnie nie mieści mi się w głowie że się z nią po poprawinach nie przespałem.
Kiedyś w luźnej rozmowie dała mi do zrozumienia, że bardzo dawno dostała od faceta kwiaty. Idać tym krokiem wpadłem na pomysł, żeby w dniu wesela przed uroczystością jak po nią podjadę dać jej mały bukiecik kwiatów (3 różowe róże). W tym dniu wypadały jej imieniny.

Czy możecie się wypowiedzieć jak wy kobiety takie zachowanie interpretujecie?

Nie jestem kobietą, ale się wypowiem, bo mnie krew nagła zalewa jak widzę takich ...
I po co robisz z siebie już nie powiem co? Olewa, nie odzywa się, odrzuca połączenia, co jeszcze ma zrobić, żebyś się odczepił?
Nie chce to nie chce, daj jej spokój i zajmij się czymś. Mało dziewczyn na świecie, żeś się uparł akurat na tą, która ma ciebie gdzieś?
Szkoda zdrowia i nerwów, nic nie zdziałasz, a tylko się przed nią ośmieszasz z każdym głupim pomysłem (jak np. kwiaty) coraz bardziej.

3

Ciągle myślisz o dziewczynie, która 2 miesiące temu puściła Cię w trąbę? 32 lata facet.

4

Przypuszczam, że nie potrafiła Ci powiedzieć wprost, że nie jest już Tobą zainteresowana. Przykre i niekulturalne, ale zdarza się.

Przestań o tym myśleć i zajmij się sobą. To najlepsze, co możesz teraz zrobić.

5

Ja się nie zgodzę z przedmówcami, kwiaty na imieniny i jako dla osoby towarzyszącej na wesele to bardzo dobry pomysł ! Ja bym się ucieszyła bardzo bo to miłe, fajnie że się nie dobierałes do niej, pokazałeś klasę smile
Według mnie nie ma Tobie co zarzucić, to że dzwoniłeś to też nie jest źle, wykazałes inicjatywę a że ona nie przyjęła i zachowała się niedojrzale nawet jakbyś jej nie zainteresował to cóż, nie Twój problem bo mogła odebrać lub nawet napisać że było fajnie ale tu się zamyka temat, no i to tyle, według mnie żaden problem wysłać SMS.
Autorze, zapomnij już o niej smile

6

Autorze, twoje zachowanie było i jest, zarówno w czasie trwania znajomości, jak i po jej zakończeniu, zupełnie normalne i prawidłowe. To ta dziewczyna zachowała się beznadziejnie. Przestań analizować jej intencje, tylko przyjmij do wiadomości, że na pewno nie były dobre. Po prostu są tacy ludzie i tyle, a tego rodzaju buraczane zachowania rzeczywiście są coraz bardziej powszechne, ponieważ wiemy kto do nas dzwoni.
Kiedyś, kilka lat temu ja też zachowałam się po chamsku. Poznałam pewnego faceta, spotkaliśmy się parę razy i właściwie dawałam mu do zrozumienia, że byłabym nim zainteresowana, chociaż tak naprawdę gość od początku mi nie leżał. Nie chciało mi się jednak tłumaczyć przed nim. Facet dzwonił do mnie i dzwonił, a ja nie odbierałam, w końcu zadzwonił mi przed północą, gdy już spalam, wkurzona odebrałam, bo bałam się, że będzie wydzwaniał po nocach i on do mnie " Urszula martwiłem się o ciebie, dlaczego nie odbierałaś", na co ja " nie odbierałam, bo nie chcialam', więc on "no tak, ale mogłaś chociaż odebrać" i wiesz co mu powiedziałam " mogłam odebrac ale nie musiałam" a on " no wiesz jestem zaskoczony, nie spodziewałem się czegoś takiego po tobie.

7

Twoje zachowanie raczej nie było złe, nie umiem znaleźć żadnych Twoich błędów, aczkolwiek tak jak pisze anderstud, ja odpuściłbym szybciej. Może być np. tak, że dziewczyna początkowo wahała się czy chce z daną osobą mieć kontakt, coś nie pasowało, ale nie chciała od razu tego kończyć bo np. uważała że może nie poznać nikogo fajniejszego, lub że nie chce zachować się w niekulturalny sposób. Wygląda jednak na to, że przyszedł moment, gdy podjęła taką decyzję - mogło to mieć różne przyczyny, np. poznanie kogoś kto dla niej był ciekawszy. To tylko spekulacje, prawdziwej przyczyny niestety raczej nie poznamy:) powodzenia w przyszłości:)

8

Nie napisałeś jak długo byliście parą i czy w ogóle parą byliście. Bo może po prostu zaprosiłeś ją na wesele ona się zgodziła zrobiła swoje i uznała że już nie chce kontynuować znajomości. Też bym na twoim miejscu pomyślał że to dlatego że oczekiwała że się będziesz do niej dobierał. A tak zostałeś kolegą a z takim to nie ma potrzeby wylewnie się żegnać. 
29 lat to już kobieta a nie nastolatka więc takie kończenie znajomości z jej strony no to poniżej poziomu. Zastanawia mnie czemu tak się zachowała czy po prostu ze strachu czy jej się nie chciało tłumaczyć. Bo może wiedziała że tak łatwo nie odpuścisz i że będziesz roztrząsał z nią powody jej odejścia i nie pogodzisz się z tym.
Najbardziej prawdopodobne to to że po prostu 'nie miała' czasu aby to z Tobą poprawnie zakończyć bo jej myśli tak naprawdę zawsze zaprzątał ktoś inny. Ty się do niej nie dobierałeś ale ona do Ciebie też nie .

Byś może dawała Ci jakieś sygnały że nie jesteś facetem na całe życie ale byłeś zaślepiony na to kombinując z kwiatami  i tym weselem.

9

mystic napisał/a:

Spaliśmy w jednym łózku, do niczego nie doszło tylko to tego, że się do niej przytuliłem i objełem.

Ja tam ekspertem nie jestem, ale coś mi się zdaje, że właśnie tu leży problem. Zgodzi się ktoś zemną?

10

Takie sytuacje się zdarzają i nic na to nie poradzimy ,ludzie są różni a czasami najłatwiej schować głowę w piasek . Ja miałam kiedyś taka sytuacje ,że po 2 spotkaniach facet zerwał kontrakt ,potem odnowił ,potem zerwał . Trwało to jakiś rok , że odzywał się sporadycznie . Przypadkiem się dowiedziałam ,że po prostu miał żonę i 2 dzieci . W moim ostatnim związku też skończyło się tak ,że ex mnie zaczął unikać i zerwal kontakt właściwie . Pewnie chcąc uniknąć poważnej rozmowy a zakończyć no ,ale pewności nie mam . Czasami tak po prostu jest i trzeba się z tym pogodzić ,że ta druga strona nie chce kontaktu . Najlepsza reakcja na to jest brak reakcji czyli olewka .

11 Ostatnio edytowany przez Wacław666 (2019-07-14 08:58:00)

mariusz30 napisał/a:
mystic napisał/a:

Spaliśmy w jednym łózku, do niczego nie doszło tylko to tego, że się do niej przytuliłem i objełem.

Ja tam ekspertem nie jestem, ale coś mi się zdaje, że właśnie tu leży problem. Zgodzi się ktoś zemną?

O tak kobieta ewidentnie chciala po prostu seksu, przeciez to normalne, ze jak sie spotykacie razem, jest milo to i seks powinien byc. Coraz czesciej widac, ze faceci po prostu boja sie w obecnych czasach zaczynac temat seksu, czaja sie, czekaja na sygnal od kobiety, ktory nie nadchodzi, bo ona czeka az facet sam zainicjuje. Pogadac i milo spedzic czas to kobieta moze z kolega/kolezanka. Pewnie po tym poczula sie nieatrakcyjnie, nie chcialo jej sie czekac az w koncu podejmiesz inicjatywe, wolala poszukac innego bardziej konkretnego faceta.

12

Wacław666 napisał/a:
mariusz30 napisał/a:
mystic napisał/a:

O tak kobieta ewidentnie chciala po prostu seksu, przeciez to normalne, ze jak sie spotykacie razem, jest milo to i seks powinien byc. Coraz czesciej widac, ze faceci po prostu boja sie w obecnych czasach zaczynac temat seksu, czaja sie, czekaja na sygnal od kobiety, ktory nie nadchodzi, bo ona czeka az facet sam zainicjuje. Pogadac i milo spedzic czas to kobieta moze z kolega/kolezanka. Pewnie po tym poczula sie nieatrakcyjnie, nie chcialo jej sie czekac az w koncu podejmiesz inicjatywe, wolala poszukac innego bardziej konkretnego faceta.

Nie no, litości. Jakby i ona miała na niego ochotę, to leżąc razem, w jednym łóżku nie miałoby znaczenia, kto zainicjuje seks. Po prostu by to samo z siebie "wyszło"...albo samo by w sumie "weszło" wink
Chyba że kolega jest tak nieogarnięty, że totalnie nie ogarnął jej mowy ciała. No ale aż tak, żeby nie zauważyć tego pod jedną kołdrą? W takiej sytuacji chyba nie trzeba mówić werbalnie "To teraz się poseksimy" ?
Chyba, że laska leżała jak kłoda i jak Śpiąca Królewna czekała aż ja dosięgnie "miecz przeznaczenia". No ale wtedy to się nie ma kim przejmować i na miejscu Autora miałabym wywalone na laskę, przy której trzeba zgadywać jej życzenia smile

13 Ostatnio edytowany przez Wacław666 (2019-07-14 10:03:06)

Nic sie samo nie zrobi, ktos musi zaczac. Jak bym lezal w lozku z laska to sam bym zaczal ja delikatnie calowac, piescic i nie czekal na jej inicjatywe, bo bym sie nie doczekal. Jesli nie bylo by reakcji negatywnej to szedl bym dalej.

I ta szybka rezygnacja ze znajomości, blokowanie kontaktu to znak czasu. Kiedyś nie było tindera, badoo, internetu. Teraz kobiecie dużo łatwiej poznać faceta. Kiedyś bardziej się skupiało na pracy nad realacją, teraz jak co nie pasuje szybko szuka się innego.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagłe zerwanie kontaktu - takie to modne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024