Ostatnio facet poznał koleżankę przez internet, ma juz dlugo chłopaka, jednak ich rozmowy są codzienne,max z 1 dniem przerwy nawet o tym co jej się śni, twierdzi ze to zwykle codzienne rozmowy a on potrzebuje kogoś żeby z kimś pogadać a ze względu nawalu pracy nie ma czasu na inne znajomości jednak kiedy odbudowal stara przyjaźń z facetem nadal utrzymuje z nią kontakt, wg niego to zwykła koleżanka ale ja kobietom niestety nie ufam ,może po długim czasie związku znudziło się jej i szuka wrażeń? Zawsze mi mógł wszystko powiedzieć co by to było tylko i nigdy nie negowalam jego zainteresowań nawet jeśli ich nie podzielałam to po prostu słuchałam a i dowiadywalam coś o tym, no i wcześniej nie było takich sytuacji bo ustaliliśmy ze skoro nas to boli to miejmy znajomych ale nie on koleżanki a ja kolegów, i tak możemy ze sobą o wszystkim pogadać a mi koleżanki wystarcza a jemu kumple, teraz jak jest ona to nie wiem co mam zrobić, czy stawiać się? Zabraniać? Nie posłucha...nie wiem jak się zachować wcześniej nie szukał koleżanek . Ciągle kłótnie o to a on swoje
Możesz mu delikatnie powiedzieć, że przeszkadza ci to ile z nią pisze i jesteś zazdrosna. Delikatnie powiedzieć to znaczy nie zrobić awantury i nie stroić fochów. Napisz jak zareaguje to powiem ci co dalej.
Możesz mu delikatnie powiedzieć, że przeszkadza ci to ile z nią pisze i jesteś zazdrosna. Delikatnie powiedzieć to znaczy nie zrobić awantury i nie stroić fochów. Napisz jak zareaguje to powiem ci co dalej.
To już trwa jakiś czas no wtedy wspomniał ze okej ograniczy kontakt do minimum i obiecał ze się nie spotka z nią bez mojej wiedzy, a jeśli już to tylko pod moją obecność jednak potem wyszedł kwas między nami i doszło nawet do rozstania ,bo mimo tego wszystkiego jego zapewnień siedzimy razem a tu sms od niej ze jej chłopak go zaakceptował a ja jedno wielkie co w głowie, nie mam za wysokiej samooceny mimo że jestem ładną dziewczyną to sie martwię, i przez ten cały nawal kłótni o to ,kiedy płakałam o on tylko siedział i nie wiedział co powiedzieć aż w końcu jedyne co to żebym przestała i ze nie wie po co ty jest skoro do tego znowu wracam
4 2019-07-12 22:59:43 Ostatnio edytowany przez elgebar (2019-07-12 23:00:44)
Nie masz powodu do zmartwień, bo z tego co piszesz nie wynika, żeby ona go pociągała. Po prostu fajnie się z nią pisze i tyle. Swoją zazdrością zniszczysz sobie związek o zrazisz go do siebie. Pokaż mu wyrozumiałość i dojrzale do tego podejdź, a pokocha cię jeszcze bardziej.
Nie masz powodu do zmartwień, bo z tego co piszesz nie wynika, żeby ona go pociągała. Po prostu fajnie się z nią pisze i tyle. Swoją zazdrością zniszczysz sobie związek o zrazisz go do siebie. Pokaż mu wyrozumiałość i dojrzale do tego podejdź, a pokocha cię jeszcze bardziej.
Problem z samooceną to twój problem, a nie jego. Nie obciążaj go skutkami, a jak sobie nie radzisz, to poszukaj pomocy.
Dziękuję za mądrą i szczera odpowiedz
6 2019-07-12 23:03:11 Ostatnio edytowany przez elgebar (2019-07-12 23:04:08)
elgebar napisał/a:Nie masz powodu do zmartwień, bo z tego co piszesz nie wynika, żeby ona go pociągała. Po prostu fajnie się z nią pisze i tyle. Swoją zazdrością zniszczysz sobie związek o zrazisz go do siebie. Pokaż mu wyrozumiałość i dojrzale do tego podejdź, a pokocha cię jeszcze bardziej.
Problem z samooceną to twój problem, a nie jego. Nie obciążaj go skutkami, a jak sobie nie radzisz, to poszukaj pomocy.
Postanowiłem skasować drugi akapit licząc na to, że nie zdążysz go przeczytać.
Jeśli potrzebujesz wsparcia, możemy porozmawiać mailowo.
braknazwy19 napisał/a:elgebar napisał/a:Nie masz powodu do zmartwień, bo z tego co piszesz nie wynika, żeby ona go pociągała. Po prostu fajnie się z nią pisze i tyle. Swoją zazdrością zniszczysz sobie związek o zrazisz go do siebie. Pokaż mu wyrozumiałość i dojrzale do tego podejdź, a pokocha cię jeszcze bardziej.
Cenię sobie tak jak wyżej napisałam szczerość, wiec nie trzeba usuwać w sumie to byłoby miło porozmawiać z kimś kto by ocenił te relacje z zewnątrz
elgebar napisał/a:braknazwy19 napisał/a:Dziękuję za mądrą i szczera odpowiedz
Cenię sobie tak jak wyżej napisałam szczerość, wiec nie trzeba usuwać
w sumie to byłoby miło porozmawiać z kimś kto by ocenił te relacje z zewnątrz
Wysłałem ci maila. :-)
Co innego koleżanki z przeszłości, z uczelni, czy z pracy, a co innego szukanie nowej "koleżanki" w internecie.
Czegoś mu brakuje w związku. Nie chciałabym być z facetem, który tak intensywnie pisze z nową znajomą.
10 2019-07-13 02:59:31 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-07-13 03:05:16)
on potrzebuje kogoś żeby z kimś pogadać a ze względu nawalu pracy nie ma czasu na inne znajomości jednak kiedy odbudowal stara przyjaźń z facetem nadal utrzymuje z nią kontakt, wg niego to zwykła koleżanka ale ja kobietom niestety nie ufam ,może po długim czasie związku znudziło się jej i szuka wrażeń? Zawsze mi mógł wszystko powiedzieć co by to było tylko i nigdy nie negowalam jego zainteresowań nawet jeśli ich nie podzielałam to po prostu słuchałam a i dowiadywalam coś o tym, no i wcześniej nie było takich sytuacji bo ustaliliśmy ze skoro nas to boli to miejmy znajomych ale nie on koleżanki a ja kolegów, i tak możemy ze sobą o wszystkim pogadać a mi koleżanki wystarcza a jemu kumple, teraz jak jest ona to nie wiem co mam zrobić, czy stawiać się? Zabraniać? Nie posłucha...nie wiem jak się zachować wcześniej nie szukał koleżanek . Ciągle kłótnie o to a on swoje
jeśli ma nawał pracy i nie ma czasu na inne znajomości, moim zdaniem powinien ten czas wolny który ma, spędzić z Tobą m.in. na rozmowach, zwłaszcza jeśli jesteś otwarta na zwierzenia na każdy temat, a on nie musi się obawiać że dostanie źle oceniony czy też wyśmiany przez Ciebie. Jednakże nie byłbym zwolennikiem zabraniania czy stawiania się, on jest dorosłą osobą, i niestety może okazać się że Twoje zakazy nie będą dla niego mieć mocy sprawczej.
Edycja: pierwszy temat https://www.netkobiety.pl/t118805.html i niestety w tym związku jest znacznie więcej problemów, skupiłbym się m.in. na nagminnym mówieniu nieprawdy przez chłopaka.
Zgodnie z 4 punktem regulaminu wszystko co dotyczy jednego związku opisujemy w jednym wątku. Wynika to z faktu, że posiadając więcej danych i szersze spojrzenie na daną kwestię, łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi. Z tego samego powodu ten temat zamykam, a Ciebie proszę o kontynuowanie poprzedniego, zapoznanie się z naszymi zasadami i stosowanie do ich zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka