czy to takie złe stanowisko? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez obstaculo99 (2022-12-19 20:45:40)

Temat: czy to takie złe stanowisko?

Hej, pracuję od jakiegoś czasu w pewnej firmie i jestem na stanowisku administratorki biura. Prawda jest taka, że jestem na stanowisku jednoosobowym i ogarniam wszystko sama, nikt mnie nie pilnuje ze sprawami, po prostu muszę pilnować się sama i wszystkim koordynować. Jak interpretować to stanowisko? Wkurza mnie jak w pracy ktoś mówi na mnie per ''sekreterka'' bo na prawdę pilnuje z wywiązywaniem się pracy nawet szefów innych działów, do tego mam magistra i znam na poziomie komunikatywnym dwa języki, a niektóre osoby z działów po prostu dają mi odczuć, że moje stanowisko jest jakieś gorsze. Przykro mi, że mimo mojego wykształcenia i ogarniania wszystkiego ktoś mnie tak ocenia, i szczerze mówiąc to odechciewa mi się już....Myślicie, że to serio nie jest stanowisko godne osoby wykształconej? już mam myśli, że może jest to poniżej moich kwalifikacji, skoro ktoś mnie nazywa per sekretarka...:(

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-12-19 22:00:51)

Odp: czy to takie złe stanowisko?

Jawisz się jako człowiek przewrażliwiony na własnym punkcie, zależny od opinii innych osób, wręcz toksyczny. Jeśli ta praca przynosi ci satysfakcję, to nie ma sensu rozkminiać, co tam inni sobie gadają. Szkoda na to czasu i życia.

3

Myślą, że ci, co cię tak nazywają, nie wiedzą, na czym polega twoja praca. Sama zdecyduj, czy ta praca jest poniżej twoich kwalifikacji

4

Z czym kojarzy Ci się praca sekretarki?
Uważasz, że sekretarka nie mogła czerpać satysfakcji z dobrze wykonanej pracy?

5

obstaculo99 napisał/a:

Hej, pracuję od jakiegoś czasu w pewnej firmie i jestem na stanowisku administratorki biura. Prawda jest taka, że jestem na stanowisku jednoosobowym i ogarniam wszystko sama, nikt mnie nie pilnuje ze sprawami, po prostu muszę pilnować się sama i wszystkim koordynować. Jak interpretować to stanowisko? Wkurza mnie jak w pracy ktoś mówi na mnie per ''sekreterka'' bo na prawdę pilnuje z wywiązywaniem się pracy nawet szefów innych działów, do tego mam magistra i znam na poziomie komunikatywnym dwa języki, a niektóre osoby z działów po prostu dają mi odczuć, że moje stanowisko jest jakieś gorsze. Przykro mi, że mimo mojego wykształcenia i ogarniania wszystkiego ktoś mnie tak ocenia, i szczerze mówiąc to odechciewa mi się już....Myślicie, że to serio nie jest stanowisko godne osoby wykształconej? już mam myśli, że może jest to poniżej moich kwalifikacji, skoro ktoś mnie nazywa per sekretarka...:(

Dobra, kompetentna sekretarka to skarb cenniejszy niż niejeden szef działu, którym tak naprawdę może zostać każdy średnio rozgarnięty student po godzinach. Po zmianie sekretarki to jak po wojnie, kilka miesięcy trwa dojście do ładu, a zmiana każdego niższej rangi urzędnika pozostaje niezauważona smile Tak że przestań się nie doceniać smile I zwracać uwagę jak cię nazywają inni, ci niezbyt potrzebni w twoim biurze smile

6

Na sprzątaczkę nie można tak powiedzieć... tylko "pani sprzątająca".
Sekretarka to asystentka zarządu...
Nawet księgowa trochę się krzywi jak nie powie się "Pani księgowa".

Więęęęęc...

ja raczej nie używam słów   sekretarka/sprzątaczka...
Ale Ty z kolei nie powinnaś się na to zżymać...

7

obstaculo99 napisał/a:

Nie jest gorsze od innych stanowisk w firmie, po prostu ma swoją charakterystykę, uzasadnienie i cel. Skoro per sekretarka na takim stanowisku jest poniżej Twojej godności, to jakbyś chciała, aby się do Ciebie zwracano?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024