Zaparcia w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zaparcia w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Zaparcia w ciąży

Od czwartego miesiąca mam problemy z zaparciami, teraz jestem w ósmym, lekarz kazał mi leżeć do końca ciąży i to zapewne przez brak ruchu mam te problemy.
Jak bezpiecznie można poradzić sobie z zaparciami, czy masie jakieś sprawdzone metody?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaparcia w ciąży

Są takie czopki na zaparcia Evaqu, bardzo skuteczne i całkowicie bezpieczne dla mamy i dziecka. Ja użyłam kilka razy i zawsze mi pomogły.

3

Oj, zaparcia w ciąży to bardzo ciężki temat, niestety... Musisz zrobić wszystko, aby zwalczyć problem. Możesz spróbować z czopkami. Zmień też dietę... jeśli jesteś leżąca i nie możesz chodzić/spacerować to polecam pić siemię lniane, jeść ciemne pieczywo z ziarenkami, jogurty. No i pij dużo wody.

4

Suszone śliwki + kefir

5 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-10-27 14:47:52)

Zaparcia miałam już przed ciążą. W trakcie jej trwania problem tylko sie pogłebiał. Nie pomagała ani dieta ani suplementy. Kiedyś w poczekalni u lekarza usłyszałam jak pacjentki rozmawiały o czopkach spam. Spróbowałam i to była dobra decyzja. Pomogły mi też po porodzie - są naturalnie i nie wchłaniają się, można je stosować w czasie karmienia.  Nadal są w domowej apteczce

6

Zaparcia w ciąży to był mój największy koszmar. Codzienne problemy z wypróżnianiem mnie już wykańczały. Wszystkie zalecenia czytane na różnych forach nie przynosiły większych efektów. Na zaparcia w ciąży jedyną skuteczną metodą  jest odpowiednia dieta. Jednak jedno jest pewne zaparcia to problem, który dotyczy większość Pań.

7 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-01-08 14:08:15)

Pij siemię lniane. Możesz je robić samo, a możesz z owocami, sokiem. Poza tym  przyjrzałabym się  diecie, często ludzie piszą, że dieta jest ok, a się okazuje, że niekoniecznie. Powinna być bogato resztkowa. Surowe owoce, warzywa (surowe), kiszonki (dla prawidłowej flory bakteryjnej) orzechy, strączki, kasze pełnoziarniste. Dużo picia minimum 1,5 litra (to jest mało, ale to takie minimum), pamiętaj, że płyny to tez zupy. Powodzenia.

big_smile ty już autorko na pewno urodziłaś, nie zwróciłam uwagi na datę tematu. Zostawiam może komuś się przyda coś z tego pisania.

8

To ja chyba jestem jakaś wybrana bo nie mam tego problemu, ale ja profilaktycznie od dawna piję siemię lniane, to może dlatego big_smile

9

Babka plesznik, sliwki suszone, buraki  i min.2 litry wody dziennie

10

Mi ginekolog polecił surowe śliwki i pomogły. Jadłam po dwie, trzy i tak zjadałam kilkanaście dziennie

11

Miałam okropne zaparcia pod koniec ciązy. Położna zaleciła mi czopki musujące, które szybko rozprawiają się z zaparciami to jeszcze pomagają regulować wypróżnianie. duzo lepsze niż zwykłe czopki glicerynowe. Działają do 15 minut po aplikacji. Pomogły bardzo

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zaparcia w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024