Wózek czy chusta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wózek czy chusta

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Wózek czy chusta

Ostatnio coraz częściej widuję mamy noszące dzieci w chustach i zastanawiam się co jest bardzie wygodne i przydatne wózek (stabilny i masywny) czy chusta? Czy jest sens wydawać pieniądze na głęboki wózek który będzie wykorzystywany tylko przez kilka miesięcy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wózek czy chusta

Nie wszystkie dzieci lubią chusty! Warto wziąć to pod uwagę. Wózek zawsze możesz kupić używany. Albo taki, z którego można wyjąć gondolę i np. zamontować miejsce dla dziecka już siedzącego. Chusta jest raczej dodatkiem niż zastępstwem.

3

Pierwsze słyszę żeby używać chusty zamiast wózka. Chusta to dodatek, tak jak Lady Loka mówi: uwierz że nie wszystkie dzieci lubią być chustowane. Poza tym pomyśl o swoim kręgosłupie. W wózku dziecko wygodnie się wyciągnie i sobie smacznie śpi, nie jestem przekonana czy to tak zdrowo ciągle nosić niemowlę w chuście..ale nie znam się na tym, trzeba byłoby się dopytać pediatry.

4

Ja chustowalam swoje dziecko, w sumie ma już półtora roku, ale jak ma zły dzień, to też go w chustę wrzucam, on się przytula, uspokaja- ja mam wolne ręce smile Chusty są super, lekarz podczas badania USG bioderek również pochwalał. Warunkiem jest prawidłowe związanie.
ALE - chusta jest w sumie tylko dla rodziców. Wózek warto mieć. Wiesz, po co? big_smile Żeby jedną,czy drugą babcie wysłać na spacer, podczas którego ty się zdrzemniesz albo weźmiesz długa kąpiel i ogolisz nogi big_smile

5

McMiodek napisał/a:

Ja chustowalam swoje dziecko, w sumie ma już półtora roku, ale jak ma zły dzień, to też go w chustę wrzucam, on się przytula, uspokaja- ja mam wolne ręce smile Chusty są super, lekarz podczas badania USG bioderek również pochwalał. Warunkiem jest prawidłowe związanie.
ALE - chusta jest w sumie tylko dla rodziców. Wózek warto mieć. Wiesz, po co? big_smile Żeby jedną,czy drugą babcie wysłać na spacer, podczas którego ty się zdrzemniesz albo weźmiesz długa kąpiel i ogolisz nogi big_smile

O toto, święta prawda big_smile no i zakupy łatwiej w wózku targać niż w rękach

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wózek czy chusta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024