Trudna sytuacja - mam problem z erekcją - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Trudna sytuacja - mam problem z erekcją

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Trudna sytuacja - mam problem z erekcją

Witam. Jestem tu nowy, wiem że to forum kobiet, ale może tutaj otrzymam poradę.
Nie wiem czy to do końca dobry dział...
Mam 32 lata, 10 lat po ślubie, dwie wspaniałe córki i żona... Od jakichś 3 lat mam problemy z erekcja, badania ok.  Lekarz mówi że to na tle psychicznym, stres itp.Tylko że z tym wszystkim jestem sam! Żona nie chce mi pomóc jakby się pozbierać, dopiero od roku pracuje i jakby zapomniała o wszystkim. Seks jest rzadko, jak wogole jest, jest ciągle zmęczona. W domu staram się pomagać we wszystkim, ale jej ciągle mało tej pomocy.
Napisane trochę chaotycznie, ale już nie mam siły na to wszystko... Nie mam z kim pogadać... Całe czas sam ...
Przepraszam... Musiałem to wyrzucić z siebie

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kalvar25 (2019-05-25 14:07:02)

Odp: Trudna sytuacja - mam problem z erekcją

A jakim Ty jesteś facetem dla niej? jesteś na każde jej zawołanie, pomagasz jej we wszystkim i jesteś jak to mówią "ciepłe kluchy"? dbasz o siebie fizycznie? ile żona ma lat? od jak dawna taki problem występuje? kobiety również potrzebują seksu, może po prostu stało się coś co spowodowało że straciłeś w jej oczach? stałeś się mniej atrakcyjny (nie chodzi mi tutaj tylko o wygląd, ale również o zachowanie) - próbowałeś z nią poważnie porozmawiać?

3 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-05-25 14:48:04)

Jeśli przyczyna nie jest medyczna, nie jesteś chory, to powodem problemów z seksem faktycznie moze być stres, nerwica, zmęczenie, zła dieta, palenie, brak ruchu, mało snu, ogólnie niezdrowy tryb życia...
Za mało danych, żeby ocenić podejście żony, ale jeżeli długo nie pracowała, to też dobrze by było próbować ją zrozumieć, to, że teraz myśli przede wszystkim o pracy i trochę się zatraciła. Nie jest łatwo kobiecie wrócić na rynek pracy po bardzo długiej przerwie.
Pytanie, czy zanim zaczęła pracować, wspierała Cię, czy nie? Jak reagowała na twoje trudności? Czy ten brak zaangażowania zaczął się wcześniej? Jakie wcześniej były wasze relacje, bliskość, komunikacja? Czy nadal jesteście dla siebie atrakcyjni?
Na pewno powinieneś spokojnie z nią porozmawiać. Wyjaśnić, że próbujesz rozwiązać swój problem, a to, że długo się nie kochacie, nasila go. Powiedzieć, że brakuje Ci jej wsparcia i zainteresowania, a potrzebujesz tego.
Sam może pomyśl o jakimś wypoczynku, oderwaniu, innej aktywności niż praca - dom, o czymś, co będzie cieszyć i zajmie uwagę? Możecie to zrobić razem albo nie.. Na pewno ciągłe myślenie o problemach, także tych seksualnych, nie pomaga ich zmniejszyć, a może napędzać.
Jeśli to podłoże psychiczne, o którym wspominasz, jest czymś poważniejszym, to może warto też pomyśleć o terapii?

4 Ostatnio edytowany przez Nathan (2019-05-25 14:55:43)

Dopiero od roku pracuje i zapomniała o wszystkim, jest ciągle zmęczona - nie chcę Cię martwić, ale to źle wróży.
Pogadaj z nią, nie czekaj, jeśli powodem Twoich problemów jest stres to bez porozumienia i pomocy żony będzie tylko gorzej.
Może powinna zmienić pracę?
Niestety praca potrafi też być przyczyną rozpadu związku.
To ciągłe zmęczenie w końcu się zemści, i to Ty będziesz ofiarą.

5

Ona ma 31 lat. Wcześniej nie pracowała. Ja ciągle pracuje, praca przy obsłudze i naprawie maszyn w zakładzie produkcyjnym na zmiany. do tego prace przy domu- rozbudowa, czasem jakaś fucha się trafi to dorabiam, byłem za granicą trochę na kontrakcie kilka lat temu. O żonie pamietam-rocznice urodziny, święta, dzień kobiet itp. czasem i bez okazji kwiatek ... Ja nic nie dostaje...
Przez wyjazd i ta ciągła pracę trochę kg przybyło, nieregularne jedzenie swoje robi.  Ole odkąd zaczęła pracę to tylko etat mam no i przy domu. Wóze dziecii do szkoły, jak mogę, zabieram itp.
Myślę że najgorszy nie jestem. Nawet wczoraj proponowałem spacer wieczorem ale odmówiła... Tak jakbym wszystkiemu był winny

6

Zacznij się skupiać bardziej na sobie. Im lepszym się staniesz tym atrakcyjniejszym będziesz dla niej. Jeśli będziesz widział efekty pracy nad sobą typu sylwetka, zdrowa dieta, wyższe libido, nowe ciuchy itp to i samoocena ci wzrośnie przez co będziesz lepiej odbierany przez otoczenie, w tym żonę. Zorganizuj sobie to życie na nowo, w pomóc żonie możesz zaangażować kogoś innego niż siebie. Czasem lepiej pójść dorobić i zatrudnić kogoś do pomocy w domu niż samemu zasuwać na kolanach przed oczami żony. Takie sytuacje nie podnoszą wartości twoich akcji.
Ale oczywiście bez jakiejś tam przesady, wszystko z umiarem, nie wylej dziecka z kąpielą. Jednocześnie dawaj jej znaki że ci na niej zależy. Dopiero gdy cię całkowicie oleje to zwiększ dystans. Zrób tak żeby to jej zależało. Czasem trzeba zrobić dwa kroki w tył i trzy do przodu zamiast tego jednego w przód.
Oczywiście to moje prywatne zdanie i nie jest żadną ekspercką radą.

7

Pracę lubi, studiowała 5 lat zaocznie i tanio nie było..

8

Wcześniej było ok, seks, rozmowy, spędzanie czasu razem. Odkąd jest drugie dziecko, 3 lata, to jakoś tak wszystko jakby zanika... Taka monotonia się wdarła w nasze życie. Żona i przed dziećmi była zmęczona, chociaż nie pracowała. Wiem, praca w domu, wszystkie obowiązki to też duże obciążenie, doszły jeszcze dzieci, od roku jej praca.. Staram się pomagać, ale też nie zawsze mam siłę, praca czasem po 16 godzin, weekendy, często święta, bywało że sylwester pracujący czy wigilia... 
Może to przejściowe.

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-05-25 22:17:27)

Uprzedzenia pytania, dzieci planowane.
Mamy już swój dom. Ślub braliśmy jako ludzie młodzi, ale wszystko było z własnej woli. Nadal się kochamy, już rzadziej to mówi, podobno praca przytłacza,
Trochę mi lepiej, dobrze jest czasem tak się komuś wygadać.
Dzięki za cierpliwość i zainteresowanie tematem. Teraz takie czasy że ciężko znaleźć kogoś kto posłucha i nie wyśmieje.
Dzięki

------------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - łamiesz w ten sposób regulamin. Jeśli chcesz coś nadpisać, użyj funkcji "edytuj", która znajduje się po prawej stronie każdego z Twoich postów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

10 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-05-25 22:16:23)

Nie ma sprawy, od tego jest forum...

Piszesz, że dużo pracujesz i że pamiętasz o prezentach i kwiatach, że starasz się pomagać w domu, i że zapewniłeś jej studia, które "tanie nie były" - ale nie napisałeś, czy potrafiliście wcześniej z sobą rozmawiać, rozumieliście się. Strona materialna to nie wszystko.

Powodów, z których żona może nie mieć ochoty na seks może być sporo. To niekoniecznie Twoja wina. Może twoje problemy nie mają nic do rzeczy. Może naprawdę jest zmęczona. Zauważasz, że opieka nad dziećmi i ogarnianie domu to też ciężka praca, a robiła to przez lata.  Teraz jest jeszcze praca zawodowa. Może jest inny powód. Ale rzadko jest tak, że szwankuje sama sfera intymna. Przeważnie zaczyna się psuć, gdy wcześniej popsuło się już dużo innych rzeczy.
To oczywiste, że kobiety też potrzebują seksu, ale zauważ pewną prawidłowość, kiedy ludzie piszą o problemach w swoich związkach... Mężczyźni zauważają problem w związku, kiedy seks ich nie satysfakcjonuje, jest to często dla nich sedno sprawy, i często ich też popycha do szukania czegoś innego... Dla kobiet problem w sferze seksu, niechęć do niego to tylko konsekwencja, dalszy etap czegoś, co zaczęło się dziać dużo wcześniej w innych dziedzinach wspólnego życia, a nieraz nie było zauważane przez ich partnerów.

Może Wy też macie jakieś inne trudności?

Niezależnie od wszystkiego, rady, które podsuwa M@r, są sensowne. Jeśli zrobisz coś dla siebie (poza zadbaniem o komunikację z żoną), odpuścisz trochę roboty, zajmiesz się sobą, zadbasz o swoje zdrowie i wygląd, znajdziesz sobie pasję, to te "akcje" rzeczywiście mogą tylko wzrosnąć - nieważne, jakie by były przyczyny Waszego odsunięcia się od siebie. Ale tak, w tym wszystkim ona musi wiedzieć, że nadal Ci zależy. Nie być całym światem, ale jednocześnie - mieć świadomość, że jest wciąż ważna, i mieć świadomość, że Ty też masz prawo do jej wsparcia i oczekujesz tego. To trzeba wyrażać spokojnie, ale wyrażać - bo może się przyzwyczaiła, że zawsze jakoś to będzie, niezależnie co zrobi?

11

Zmień pracę. 16h poza domem i pracujące weekendy nie są normalne i każdy związek rozwalą.
Ty nie masz pomagac w domu tylko robic na rowni z nią bo to Twój dom. Ja się jej nie dziwię, że nie ma ochoty. Jak mam na głowie wszystko to też ochoty nie mam.

12

Lady Loka napisał/a:

Zmień pracę. 16h poza domem i pracujące weekendy nie są normalne i każdy związek rozwalą.
Ty nie masz pomagac w domu tylko robic na rowni z nią bo to Twój dom. Ja się jej nie dziwię, że nie ma ochoty. Jak mam na głowie wszystko to też ochoty nie mam.

No tak, to na równi jest ich dom, ale "pomaganie w domu" to pewien skrót myślowy.

Zgadzam się z tym, że praca w takiej ilości nie jest normalna i nie może budować związku. To, że kobieta może nie mieć ochoty, kiedy jest przemęczona obowiązkami też jest oczywiste.

Tylko, że my nie wiemy, czemu ona nie ma ochoty, a jeśli zmęczenie jest faktycznym powodem, to czy jest jedynym.

Może tam jest jakiś grubszy problem.

13

Pomaganie w domu... Czyli prace wokół domu, koszenie trawy itp. w domu to też odkurzam, czasem mop w ręku, śmieci wynoszę, pranie wywieszę, włączę, zmywarkę nastawie, czasem i jakaś zupę ugotuje, kotlety usmaże, dzieci pilnuj jak jestem w domu... Także chyba tylko nie prasuję... Rachunki zwykle ja płacę i staram się pamiętać o nich, auta do naprawy też ją odprowadzam jak trzeba, sprawy urzędowe też staram się załatwić...
Tylko czasu na swoje zajęcia, hobby czy coś brak...
Od jakiegoś czasu to wszystko się zaczęło trochę psuć. Tak myślę że to przez ten brak czasu na to wszystko..
Dzięki za porady, postaram się coś z tym zrobić i znaleźć czas na rodzinę i na siebie

14 Ostatnio edytowany przez On.nowy (2019-05-26 14:25:09)

A i co do pracy, nie pracuję codziennie po 16 h, mam zmiany po 8-12h. Jak pracuje w nocy to w dzień jestem w domu. Czasem mam 2-3 noce pod rząd i wtedy dnie w domu spędzam. Z tym że normalnie człowiek noce odsypia w ciągu dnia, a ja niestety nie. Starszą córkę trzeba zawieźć do i ze szkoły a młodsza jeszcze w domu i spać się nie da. Pracę możnaby zmienić, tylko mieszkamy w małym miasteczku gdzie co prawda już się poprawiło no ale jeszcze nie jest tak żeby przebierać w ofertach. Mówię tu o pracy normalnie na umowę. I u normalnego człowieka

Odnośnie postów jeden pod drugim dopiero doczytałem żeby tak nie pisać. Ok. Piszę z telefonu i ciężko wszystko wyłapać.

Żona ma trochę więcej jak etat, tak 180-190 godzin wyrabia. Ale jeszcze musi dojechać do sąsiedniego miasta, trochę ponad 30 km w jedną stronę. I weekendy wolne

15

Żona też pracuje nadgodziny i dni wolne czy tylko normalny etat?

16

Nathan napisał/a:

Dopiero od roku pracuje i zapomniała o wszystkim, jest ciągle zmęczona - nie chcę Cię martwić, ale to źle wróży.

U mnie schemat był podobny.
Jeszcze były nadgodziny. Niestety skończyło się rozstaniem czego ci nie życzę.

17

Żona nie chce ci pomóc w twoim problemie z erekcją, bo jej na twojej erekcji nie zależy. Twoja erekcja = twój orgazm. Ciebie interesuje jej erekcja?

18

Nie ma seksu, nie ma związku. Wtedy to tylko taka spółka...

Erekcja przy masturbacji jest okej? Erekcja rano?

Jak żona nie zainteresowana seksem, to albo zrezygnuj z seksu, albo idź do takiej co jest zainteresowana... np. do prostytutki, która uważa "daj żonie spokój, od zabawy to jesteśmy my...".

19

Autorze wątku, u kobiety ochota na seks zaczyna się dużo wcześniej. Ja wiem, że po kilku latach małżeństwa się o tym zapomina, ale może "podkręć" ją trochę. Jakiś flirt przez telefon, SMSy z aluzjami i sprośnymi wiadomościami. To nie jest tak, że my wszystkie mamy ochotę na zawołanie smile To siedzi u nas w głowie. A potem porządny seks, a nie 5 min. gry wstępnej i jazda do środka.
Może upchnijcie dzieciaki gdzieś na weekend i zaaranżujecie wieczór tylko dla siebie?

20

No nie do końca się zapomina...
Jeśli się kogoś kocha to pociąg seksualny jest naturalną koleją rzeczy.
Jak ktoś chce - znajdzie czas i sposób (urwie się z pracy, weźmie wolne na żądanie, dzieciaki podrzuci znajomym lub rodzinie, będzie kombinował jak tylko się da ), jak ktoś nie chce - znajdzie wymówkę ( praca, ból głowy, spadek libido czy cholera wie co jeszcze).
W przypadku autora dobrze to widać - wpadł w pracoholizm ale o seksie myśli.
Żona już nie...

21

Hmmm... tylko taka rutyna domowa sprawia, że oni oboje są dla domu, natomiast nie ma ich dla siebie.
Jest czas na dzieci, na sprzątanie, na pranie, na gotowanie, na koszenie, na zakupy i mnóstwo innych rzeczy, a dla siebie ich już nie ma.
Czy mają o czym rozmawiać? Czy mają czas iść razem do kina? Czy mają czas i siły, żeby być ze sobą?
Ja wiem, że to jest trudne.

To nie jest tak, że kobietę się ma - zdobyło i już ona jest. Podobnie jest z mężczyznami - nie wystarczy założyć obrączki na palec.

22

Nie mają dla siebie czasu - ale nie to jest największym problemem.
Oni nie robią nic - a szczególnie żona autora - by ten czas znaleźć.
Pracoholizm, pogoń za pieniędzmi i karierą jest tragicznym znakiem naszych czasów i przyczyną wielu nieszczęść w związkach.
Autor zauważył problem, pyta o rady, chce coś zmienić.
Ale jeśli żona ma to gdzieś, to on sam nic nie zdziała.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Trudna sytuacja - mam problem z erekcją

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024