Chcę tylko miłości... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę tylko miłości...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez WeeronikaWerka (2019-05-19 21:11:12)

Temat: Chcę tylko miłości...

Dzien dobry Wszystkim,

Chyba nadszedł ten moment, w którym nie mam już tak bardzo siły, że postanowiłam wywalić to całe gó*no obcym ludziom w internecie, nie wiem, może to mój ostatni krok, ostatnia przysłowiowa brzytwa. Nie liczę na cud, chce tylko trochę wsparcia, kopa w de, bo nie daję już rady.

Mam 24 lata. Przez ostatnie trzy lata spotkało mnie bardzo bolesne rozstanie, z którego przez ponad rok nie potrafiłam się podnieść, wypadek mojego brata i samobójstwo taty. Zachorowałam na depresje, nerwicę i zaburzenia lękowe. Biorę leki, te na lęki i na sen bardzo otumaniają, więc zwykle jadę na samych antydepresantach, do których już przyzwyczaił się mój organizm, ale bez nich byłabym wrakiem - wiem bo już nim byłam kiedyś, dodatkowo chodzę na terapię. Moim ogromnym problemem jest samotność. Tak bardzo brakuje mi osoby, która będzie przy mnie, która będzie mnie kochać. To mnie zabija - wiem, nie jestem chora, mam ręce i nogi i ogólnie ludzie mają gorsze problemy. Trudno, dla mnie to jest męka. Od 2 lat nie potrafię znaleźć sobie tego kogoś. W ciągu tych 2 lat poznałam 3 facetów, z czego 2 (którym chciałam dać szansę) olało mnie a ten jeden niestety ale nie podobał mi się - chodziło o charakter. Nie potrafię nigdzie wychodzić sama, nie mam koleżanek z którymi mogłabym wyjść - bo albo mają facetów i nie chodzą nigdzie albo odmawiają. Wiem, że jestem pokręcona i zaburzona ale staram się żyć. Właśnie ŻYĆ. Ale to się nie udaje... bo brakuje mi miłości drugiej osoby. Z całego serca zazdroszczę zakochanym, ludziom którzy są w związkach. Sama popadam w coraz większe bagno bo tracę sens życia. Bo czuje, że nic dobrego mnie nie spotka jeżeli chodzi o ułożenie sobie życia.

To jest dla mnie trudne, to mnie gasi. Dzisiaj kolejny raz miałam myśli samobójcze, ale nie zrobię tego. Tylko i wyłącznie dla mamy. Ona cierpiała i cierpi już wystarczająco.

Chciałam się wyżalić, czuję lekką ulgę.

W.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę tylko miłości...

Każdy z nas ma potrzebę bliskości, czułości i miłości. Jestem w podobnym wieku i również mi to doskwiera, ale na różne sposoby kombinuje jak od tego uciec - zresztą, wiesz ile osób tutaj zmaga się z tym samym co Ty ? uczęszczasz na terapie? po takich przeżyciach wręcz powinnaś. A co do przyszłości, pamiętaj o tym że depresja tworzy bańkę mydlaną.. jak w niej jesteś to wszystko jest pesymistyczne, cięzko znaleźć coś pozytywnego, na wszystko patrzy się z pesymizmem, nie widać w niczym sensu - jesteś za młoda na to żeby myśleć że nic dobrego nie spotka Cię już w życiu.

3 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-05-19 22:41:24)

Współczuję. Wiem co czujesz. Też kiedyś kogoś bliskiego straciłem. Przez samobójstwo. Najgorsze jest, że wiele problemów zrzuci się na głowę w krótkim czasie.

Jakie bierzesz leki ? Może to one pogłębiają twój stan ? 

Wiesz najważniejsza miłość to ta do samej siebie. Wiem to głupio brzmi ale pełna akceptacja samej siebie i odnalezienie na nowo tego "wewnętrznego dziecka" pozwoli Ci na nowo stanąć na nogi. Ważne jest w życiu aby mieć jakiś cel, idee czy misje. Pasja w tym pomaga ale w takim stanie to ciężko.

Ps. Miłość drugiej osoby nie może latać dziur w twoich brakach w samoocenie. To tak nie działa. Najpierw skup się na wyjściu z tego a dopiero potem wchodź w związki. W przeciwnym razie trafisz na jakiegoś toksyka psychola, który ciebie wykorzysta. I będzie gorzej jak jest.

4

Niestety to tak działa że im bardziej się potrzebuje miłości innych tym zwykle mniej jej się otrzymuje. Depresja jest straszną chorobą bo nie dość że się człowiek z nią męczy to jeszcze trzeba to robić samemu. Moja rada znajdź coś co będzie Ci dawać satysfakcję nie miłość nie radość tylko właśnie satysfakcję i zacznij układać swoje życie tak aby działało a nie było szczęśliwe. Bo szczęście jak każda używka jest przereklamowane.

5

Ale wiesz, że zanim sama sobie nie ogarniesz życia, swoich problemów, choroby i tak dalej to wchodzenie w związek nie jest najlepszym pomysłem? Druga osoba nie jest od tego, żeby rozwiązywać czyjeś problemy, z takich związków niczego dobrego nie będzie.

6 Ostatnio edytowany przez WeeronikaWerka (2019-05-20 23:53:32)

Macie racje. Mnie dobija tez fakt, ze jestem chora i tak na prawdę nie jestem zdolna stworzyć normalnego związku. Czyli nie nadaje się do związku a to mnie boli jeszcze bardziej. To tak jakbym była sparaliżowana a strasznie chciała chodzić i biegać.

Dzisiejszy dzień był męką. Cały dzień w łóżku i tabletki na uspokojenie lęku w dużych ilościach. W sumie na co ja liczę... kto będzie chciał osobę z takimi zaburzeniami.

7

WeeronikaWerka napisał/a:

Macie racje. Mnie dobija tez fakt, ze jestem chora i tak na prawdę nie jestem zdolna stworzyć normalnego związku. Czyli nie nadaje się do związku a to mnie boli jeszcze bardziej. To tak jakbym była sparaliżowana a strasznie chciała chodzić i biegać.

Dzisiejszy dzień był męką. Cały dzień w łóżku i tabletki na uspokojenie lęku w dużych ilościach. W sumie na co ja liczę... kto będzie chciał osobę z takimi zaburzeniami.

Jak to tabletki na uspokojenie lęku w dużych ilościach ? Bierze się ograniczoną ilość.
Poza tym polecam jednak popracować nad sobą, a nie brać tabletki.
Z lękiem, smutkiem, trzeba się zmierzyć. Tabletki zgłaszają to.
Spróbuj medytacji, progresywnego rozluźnienia mięśni według Jacobsena.
Joga pomaga. Malowanie chociażby kredkami. Zajmij się czymś. Idź na terapię dziewczyno a nie faszerujesz się tabletkami i przytępiasz umysł.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę tylko miłości...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024