Czym dla Was jest miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czym dla Was jest miłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czym dla Was jest miłość?

Piszę do Was, bo czuję się zupełnie zagubiona. Zaczęłam się zastanawiać czym tak naprawdę jest miłość? Czy to jest tak, że to się po prostu czuje i albo jest albo tego nie ma? Bo ja już sama nie wiem.
Zostawił mnie chłopak po 2 latach związku stwierdził, że jest mu ze mną dobrze, lubi spotkania ze mną, nie wyobraża sobie braku rozmów i kontaktu ze mną po rozstaniu, że fizycznie go też pociągam, że mu zależy, ale chyba tylko jak na dobrej przyjaciółce. I chciałby mnie kochać, ale tego po prostu nie czuje. Ale czy to wszystko co mi powiedział nie świadczy jednak o tym, że kocha? Przecież motyle w brzuchu wiecznie nie trwają.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czym dla Was jest miłość?

Jeżeli on ma wątpliwości, czy to miłość to znaczy tylko, że miłością to nie jest. On Cie bardzo ceni, życzy Ci dobra i nie chce Ciebie ranić - dlatego, też odszedł. Nie chciał marnować Twojego czasu, oszukiwać Ciè i czerpać egoistycznie korzyści, jak: fajne spedzanie czasu, seks, czy wsparcie. Byłoby łatwiej, gdyby okazał się obślizłym gadem, a nie wykazał się klasą i potwierdził, że jest fajnym człowiekiem..ale weź to jako dobrą kartę. To było tylko fake love, a na prawdziwą miłość zasługujecie oboje. To był dobry ruch dla Was obojga.

3

A myślisz, że jest szansa, że jak pobędziemy osobno to stwierdzi, że to jednak była miłość. Czy nie powinnam się już łudzić? Bo skoro przez dwa lata nie poczuł, że kocha to chyba już nie poczuje? No chyba, że on tego uczucia nie potrafi nazwać. Nie wiem...

4

Kiedyś była tu na forum pewna kobieta, która wiedziała czym jest miłość. Chyba lily25. Miłość to nie żadne uczucie tylko decyzja, postanowienie. Gdyby miłość była uczuciem to pół godziny później, dzień później lub miesiąc później nie czujemy tego samego a często nasze uczucia zmieniają się z minuty na minutę. Miłość musi być trwała a uczucie jest przelotne, nietrwałe, przemija. Miłość to postanowienie, że będę kochał daną osobę niezależnie od tego co się zdarzy. Jeśli nie potrafimy dotrzymać takiego postanowienia to znaczy że nie potrafimy kochać i nie jesteśmy zdolni do miłości. Uczucie to tylko chwilowe zauroczenie, fascynacja lub dłużej działające uzależnienie emocjonalne.

5

To wybór i decyzja.

6

rossanka napisał/a:

To wybór i decyzja.

Cieszę się, że jednak w czymś się zgadzamy!

7

W moim pierwszym związku sama przez długi czas zastanawiałam się czy kocham. Po prostu nie wiedziałam czym jest miłość. Ale z czasem zrozumiałam, że to, że tęsknię za jego obecnością, wspieram go, pomagam, chcę dla niego jak najlepiej, bo uwielbiam widzieć uśmiech na jego twarzy świadczy o tym, że to jednak miłość.

8

Agnes68 napisał/a:

Piszę do Was, bo czuję się zupełnie zagubiona. Zaczęłam się zastanawiać czym tak naprawdę jest miłość? Czy to jest tak, że to się po prostu czuje i albo jest albo tego nie ma? Bo ja już sama nie wiem.
Zostawił mnie chłopak po 2 latach związku stwierdził, że jest mu ze mną dobrze, lubi spotkania ze mną, nie wyobraża sobie braku rozmów i kontaktu ze mną po rozstaniu, że fizycznie go też pociągam, że mu zależy, ale chyba tylko jak na dobrej przyjaciółce. I chciałby mnie kochać, ale tego po prostu nie czuje. Ale czy to wszystko co mi powiedział nie świadczy jednak o tym, że kocha? Przecież motyle w brzuchu wiecznie nie trwają.

Nie kocha i tyle. Widocznie inna jest dla niego lepsza. Z braku laku może z Tobą spędzać czas ale jak tamta kiwnie palcem to już o Tobie zapomni.
To że chce utrzymywać z Tobą kontakt to pułapka. Nie daj się w to wrobić. Dalej będziecie w relacji nawet sex pewnie będzie ale to co się zmieni to to że on będzie próbował z innymi. Za którymś razem mu się uda z inną i Ty zostaniesz z niczym.

Nie oszukuj się on doskonale potrafi nazwać swoje uczucia. Powiedział wprost nie kocha Cie i nie pokocha miał na to 2 lata i wie że nie kocha. Przebolej to rozstanie przestań bawić się w przyjaźń z nim i najlepiej urwij kontakt.

9

Bardzo trafnie ujęła to rossanka i canarios.
Uleshe też dobrze pisze.
I pomijając fakt, że do przyjaźni damsko-meskiej, nie powinnaś- teoretycznie- go pociągać, skoro jesteś mu niczym przyjaciółką. Zakładam, więc, że facet pierniczyć trzy po trzy, aby mieć Cię w zapasie, jakby z innymi mu nie wyszło.
Zatem: nie łudziłabym się, że pokocha i wróci. Oczywiście- wrócić może, ale nie dlatego, że pokochał, czy zrozumiał że kocha. Wrócić może, kiedy będzie miał już dość nieudanych znajomości z innymi paniami (to już pewien rodzaj wyrachowania).

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czym dla Was jest miłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024