Witam , mam do was pytanie od 3 miesiącu biore tabletki antykoncepcyjne Vines , regularnie , o godzinie 16:00 nieraz 16:10 , 10 dni temu kochałam sie ze swoim chłopakiem skończył on w środku , miałam końcówkę okresu , dziś zrobiłam test wyszedł negatywny czy jest jaka kolwiek szansa na ciąże ? Proszę nie krytykować czekam na godne odpowiedzi ... po prostu martwię się ... Wierze w to ze pomożecie pozbawić mnie tego strachu ...
a po co bierzesz te tabletki skoro widocznie wg Ciebie nie działają?
Tabletki są bardzo skuteczne, jeśli bierzesz je tak, jak powinnaś, to nie ma szans na zajście w ciążę.
Wpadki po tabletkach są głównie wtedy, gdy były interakcje z innymi lekami, bądź gdy pigułka nie została dobrze wchłonięta. Bądź spokojna, poczytaj w Internecie i nie panikuj.
Tabletki są bardzo skuteczne, jeśli bierzesz je tak, jak powinnaś, to nie ma szans na zajście w ciążę.
Wpadki po tabletkach są głównie wtedy, gdy były interakcje z innymi lekami, bądź gdy pigułka nie została dobrze wchłonięta. Bądź spokojna, poczytaj w Internecie i nie panikuj.
A jeżeli chodzi o bolące piersi :-/ ? Czy chodź by jakieś bóle w brzuchu , pani zdaniem sa one urojone ? Bo nie pierwszy raz mam taka panikę , wcześniej było to przed tabletkami
a po co bierzesz te tabletki skoro widocznie wg Ciebie nie działają?
Wcześniej przed zaczęciem brania antykoncepcji , tez miałam urojenia , mój chłopak dostaje szału ze mną już...dzisiaj pędził po test bo myslal ze dostanie szału
Może nie dojrzałaś do seksu.
Polecam psychiatrę/seksuologa.
Może nie dojrzałaś do seksu.
Polecam psychiatrę/seksuologa.
Nie prosiłam odrazu o wysyłanie mnie do Seksuologów ale o odpowiedz czy istnieje ryzyko ciąży
Cyngli napisał/a:Może nie dojrzałaś do seksu.
Polecam psychiatrę/seksuologa.Nie prosiłam odrazu o wysyłanie mnie do Seksuologów ale o odpowiedz czy istnieje ryzyko ciąży
Ryzyko ciąży istnieje ZAWSZE.
Ułamki procentów, ale zawsze. I uprawiając seks trzeba być na ewentualną ciążę gotowym.
Przy prawidłowym zażywaniu tabletek ryzyka praktycznie nie ma. Tak niskie jest.
A jeżeli Ty masz schizy z tego powodu, to albo nie uprawiaj seksu, albo walcz ze swoimi schizami właśnie u odpowiedniego lekarza.
Cyngli napisał/a:Może nie dojrzałaś do seksu.
Polecam psychiatrę/seksuologa.Nie prosiłam odrazu o wysyłanie mnie do Seksuologów ale o odpowiedz czy istnieje ryzyko ciąży
Dostałaś odpowiedź.
Przy odpowiednim stosowaniu ryzyka praktycznie nie ma.
A jeśli mimo to masz paniczny lęk, to powinnaś coś z tym zrobić i nie na forum, tylko w realnym życiu, u specjalisty.